maanantai 19. tammikuuta 2015

Hiustyylit vuoden aikana


Vaihtelunhaluisena olen koko aikuisikäni muutellut kampausta ja hiusten väriä lukuisat kerrat. Punk-tyyli kirkkaine väreineen on jäänyt väliin, mutta ns. normaalit ja luonnolliset värit olen kokeillut laidasta laitaan Annie Lennox -tyylisestä platinan vaaleasta sänkitukasta pikimustaan ja punaiseksikin olen värjännyt tukan monta kertaa. Aikoinaan harmittelin kampaajalleni oman hiusteni maantien väriä. Hän lohdutti, että niistä pitäisi olla vain iloinen, sillä tällöin voin värjätä niitä tummaksi tai vaaleaksi näyttämättä luonnottomalta tai teennäiseltä. Ja sitähän olen sittemmin tehnyt.

Koska blogissa oli loppuvuoteen saakka päätöntä menoa, seuraava kuvapläjäys näyttää hiustyylini vuoden ajalta.
Aloituskuvan ensimmäinen kuva on otettu tasan vuosi sitten, toinen kuva lauantaina.


Viime vuoden tammikuussa kampaaja leikkasi toiveestani hiukset lyhyiksi. Mallista tuli kuitenkin turhankin lyhyt, sen sijaan kupariin vivahtavista raidoista tykkäsin. Koirulin kanssa otettu kuva on napsaistu hiustenleikkuupäivänä.


Helmikuussa hiukset olivat saaneet jo hieman lisäpituutta ja alkoivat olla enemmän mieleeni.


Valkoinen kauluspaitakuva on otettu juuri ennen maaliskuun alun kampaajakäyntiä. Tuolloin ei  lisätty väriä tai raitoja, mutta kampauksen siistiminen sai hiukset ja raidat näyttämään astetta vaaleammilta.


Huhtikuun aikana hiusten sävy vaalentui itsestään pikkuhiljaa tasaisesti....


... ja toukokuussa hiuksia sävytettiin hieman vaaleammaksi niin yleisväriltään kuin raitojenkin alulla. Niska jätettiin pidemmäksi kuin edellisellä käynnillä.


Kesäkuussa sivuhiuksissa alkoi olla sen verran pituutta, että aloin pitää niitä korvan takana.


Heinäkuun ekassa kuvassa näkyy, kuinka kampaus oli kasvanut pois mallistaan. Kampaaja pelasti tilanteen: niska otettiin lyhyeksi, mutta päältä hiukset sen sijaan jätettiin pitkiksi. Samalla tukka sai vaalean yleissävyn.


Elokuussa tukka sai kasvaa rauhassa, sillä jouduin perumaan loppukuuksi varaamani kampaamoajan.


Syyskuussa hiukset alkoivat olla todella epäsiistit liian pitkäksi venähtäneen leikkausvälin vuoksi (kuvat huivi kaulassa). Alemmissa kuvissa näkyy, että tönkkölakkauksella kampauksesta sai jotakuinkin siedettävän.


Syys-lokakuun vaihteessa hiuksiin laitettiin kampaajalla jälleen hieman punerrusta raitojen muodossa. Luonnossa raidat olivat hieman vaaleanpunertavat.


Piilopunapigmenttiä löytyy omasta takaa niin paljon, että yleensä punainen väri jämähtää hiuksiin pitkäksi aikaa. Jostain syystä vaaleanpunertavien raitojen väri ei kuitenkaan pysyneet vaan väri hävisi jo parin pesukerran jälkeen lähes tyystin. Alla olevista kuvista huomaa, miten punertava väri muuttui vaaleaksi lokakuun aikana.Marraskuun kampaajakäynnillä halusin jättää hiuksiin pituutta, joten silloin siistittiin vain huonot latvat. Myöskään väriä tai raitoja ei lisätty.


Joulukuu sekä tammikuun alku ovat menneet hiuksia kasvattaessa ja asukuvissa on ollut nähtävissä nykyinen kampaus. Jos vain kipeän selkäni pääsen könkkäämään, niin huomenna tiistaina mulla olisi kampaaja-aika. Suoraan sanoen en tiedä yhtään, mitä haluaisin tällä kertaan tehtävän. Kasvatanko pituutta lisää vai lyhennetäänkö reilusti. Lyhyttä vuoden takaista poikatukkaa en halua, mutta muuten suhtaudun avoimin mielin uusiin kampausehdotuksiin. Kampaaja onkin tottunut, että annan aika vapaat kädet hiusteni suhteen.

Mikä on teidän suosikkinne vuoden aikaisista malleista? Ja onko hyviä ehdotuksia uudesta kampauksesta: tummaa vai vaaleaa, lyhyttä vai pidempää?
12 kommenttia:

 1. Sulle sopii monenlainen malli ja väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut sopii paremmin, jotkut huonommin, mutta ainakin monenlaista olen kokeillut.

   Poista
 2. Vaalea heinäkuun malli sopii minusta sinulle hyvin ja niska tosi lyhyeksi ja päältä pitempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan kiva malli, ainakin kesäaikaan.

   Poista
 3. vähän lyhyempi leikkaus // väristä en osaa sanoa, koska sinulle sopii hyvin
  kaikki värit :)

  kiva kun kasvot ovat näkösällä // ei ole enää päätöntä menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyempi tukka mulla useimmiten onkin ollut. Hiukset ovat ohuet, joten senkin puolesta lyhyt malli on parempi. Välillä vaan olisi kiva kokeille pidempääkin mallia, ja haikailen ponnaria ym.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Näin on, että malli ja väri saavat ison eron ulkonäössä aikaiseksi.

   Poista
 5. Sinulle sopii moni malli ja väri! Sinä onnekas! Itselläni oli vuosikymmenet polkkatukka, mutta kymmenisen vuotta sitten veneilyharrastuksen myötä aloin pitää tukkaa ponnarilla. Suosittelen ainakin kokeiltavaksi pitempää tukkaa, jonka saa ponnarille - sinulle kun moni tukkamalli sopii!
  Mukavaa viikkoa! Ja onnea "uudelle" tukalle!

  VastaaPoista
 6. Jotenkin sitä ei edes ole huomannut kuinka sun hiustyylisi on muuttunut. Mä jotenkin tykkään tuosta alkuvuoden lyhyestä... Mutta sulla on kyllä kiva hiukset ihan jokaisena vuodenaikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lyhyt malli on varmaan enemmän "mua", silti jätettiin nyt sivuhiukset pitkiksi.

   Poista
 7. Kaikki tuntuu pukevan sinua, mutta omat suosikit olivat tuo heinäkuun lyhyt takaa ja nyt oleva vähän pidempi malli<3 Kampausasiaa täälläkin pitäisi pähkätä. Luultavasti vain latvoja lyhennetään ja muutama raita kirkastamaan. Oma pohja on niin vaalea etten enää tummenmaksi edes yritä.

  VastaaPoista