torstai 20. marraskuuta 2014

Tallinnan shoppailuja

Eilen kävimme hyvän ystäväni, Bestiksen, kanssa päivämatkalla Tallinnassa ja tarkoituksenamme oli viettää päivä puhtaasti shoppaillen. Vanhan kaupungin kiertelyt ym. jätimme suosiolla tällä kertaa väliin. Kävelimme kilometritolkulla ja kävimme ties kuinka monessa kaupassa. Etukäteen olimme arvelleet, että noin kahdeksan tunnin maissa olon aikana ehdimme hyvin kiertää lähialueen kaupat. Mutta niinhän siinä taas kävi, että loppujen lopuksi meille tuli kiire laivaan ja monet kaupat jäivät vain haaveeksi.

Huvittavaa oli huomata, miten puheissamme päivän mittaan "Koska aikaa on monta tuntia..." tai "Kun meillä on niin paljon aikaa..." lauseet vaihtuivat aika nopeasti "Jos ehdimme, niin käydään...." -muotoon. Päivän edetessä jutut alkoivat "Ensi kerralla käydään..." tai "Sitten tammikuussa..." versioihin ja loppujen lopuksi totesimme erään sisustusliikkeen ohi kiiruhtaessamme "Joskus, jos on aikaa...".

Menomatkalla pohdimme, olisimmeko käväisseet läheisissä Rocca al Mare tai Kristine kauppakeskuksissa, mutta loppujen lopuksi päätimme keskittyä Viru-keskuksen ja Rotermannin kauppakeskuksen tarjontaan. Hyvä näin, sillä nytkin jotkut kaupoista jäi vähemmälle "tutkimiselle" ("Ensi kerralla...").

Olemme Bestiksen kanssa kaveeranneet noin 12 vuoden ikäisistä lähtien ja vaatemakumme on hyvin samanlainen. Nuorena yhdessä shoppaillessamme ostimme usein samanlaiset vaatekappaleet ja aamuisin sitten soittelimme toisillemme ja varmistimme, ettemme vain pue niitä yhtäaikaa päälle. Ja sama näkyy jatkuvan edelleen. Onneksi emme ole töissä samassa paikassa, niin ei haittaa, vaikka samanlaiset puserot ostammekin.

Tässä kuvia hankinnoistani, joskin kuvissa värit eivät ole ihan totuudenmukaiset.
Rottermanin kauppakeskuksessa sijaitsevasta Bershkasta löysimme mukavan näköiset perusneuletakit. Minä ihastuin hennon vaaleansiniseen, Bestis puolestaan meleerattuun harmaan/vaaleanpunasävyiseen. Pieni, mutta kiva yksityiskohta on nappilistan pienen pieni rei'itys.


Viru-keskusta vastapäätä olevassa S1-liikkeessä viivyimme pidempäänkin ja sieltä tarttui mukaan mm. pari neuletta. Vaalean ruskea neule on malliltaan pelkistetty, elävyyttä tuo pienet paljetit.


Näiden neulepuseroiden kohdalla jälleen mietimme värivalintoja; kumpi ottaa vaaleanpunaisen, kumpi harmaan. Molemmat ovat luonnossa kauniin sävyisiä, ja loppulta Bestis osti itselleen harmaan, minä hennon vaaleanpunaisen. Kaula-aukkoa koristaa kaunis pitsi, mutta varsinaisesti puseroiden juju löytyy niiden selkäpuolelta. Siitä kuvia lähiaikoina.

Harmaa-mustan puseron kiva yksityiskohta on kaula-aukosta kyynärtaipeeseen ulottuva verkko. Pusero sopii hyvin mustien housujen tai kapean hameen seuraksi.
Viru-keskuksen Massimo Dutti ja Ivo Nikkolo -liikkeissä kävimme nyt vain fiilistelemässä. Aikataulu alkoi nimittäin painaa päälle, joten totesimme, että seuraavalla Tallinnan käynnillä varaamme enemmän aikaa näiden kauppojen tutkiskeluun. Nämä ihanat takit ovat Massimo Dutin mallistoa.


Vaatteiden lisäksi ostin pikkukivaa:
Mulle on tullut tavaksi ostaa Tallinnasta eri värisiä nahkahanskoja, tällä kertaa konjakin ruskeat, joita mulla ei vielä ollutkaan. S1:ssä oli poistomyynnissä kangaskenkiä. Punaiset pilkulliset olivat niin pirtsakat, että ne oli ihan pakko ostaa. Melkein otin myös vaaleanpunaiset söpöllä kukkakuviolla varustetut, mutta en sitten kuitenkaan (Bestis osti kyllä, voin sitten ihailla niitä hänen jaloissaan). Pitsihörhelöitä hankin myös, ne eivät tule kuitenkaan esiintymään kuvissa, hih. Lisäksi mukaan tarttui vartalovoidetta ja käsirasvaa (ihan kuin näitä ei lähempää saisi).Paluumatkalla hankin kaiken huipuksi vielä lisää kannettavaa (onneksi Puuhis tuli satamaan vastaan). Yleensä en viitsi ostaa ja kantaa pulloja, mutta nämä juomat vaikuttivat niin houkuttelevilta, että pakkohan ne oli ottaa. Jospa viikonloppuna nauttisi vuoden ensimmäisen glögimukillisen.


Meillä oli tosi mukava ja antoisa päivä, vaikka laivaan päästyämme olimmekin aivan puhki ja jalat tuntuvat kipeiltä vielä tänäänkin. Suunnittelimme, että tammikuussa teemme reissun uudelleen, silloin alennusmyynneistä voisi tehdä uusia löytöjä.


Lopuksi vielä kuva lounaastamme. Kävimme ostosten lomassa syömässä Basiilik-ravintolassa, jossa nautimme älyttömän herkulliset rapupasta-annokset.

Mukavaa loppuviikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti