torstai 27. marraskuuta 2014

Hatuttaa



Käytättekö te hattuja? En tarkoita pipoja, vaan ihka oikeita hattuja lierillä tai ilman, huopaa, villaa, (teko)turkista tms.
Itse olen ollut aika huono käyttämään hattuja, vaikka tykkään niistä ihan älyttömästi ja omistankin niitä muutaman. Syitä tuntuu löytyvän: ei mun kasvoihin sovi hattu, ei löydy kivaa mallia, litistää hiukset, ei ole hattuun sopivaa takkia, ei sovi muuhun asuun jne., syitä voisi listata loputtomiin.

Viime viikkoina olen kiinnittänyt huomiota hurmaaviin hattuihin niin kaupoissa kuin kaupunkivilinässäkin.
Tässä vain muutama esimerkki niistä:
Sekä vaaleanruskeaa että mustaa leveälieristä hattua kokeilin H&Mssä. Kauniita olivat molemmat, joskin mustan hatun noinkin leveä lieri on omaan käyttööni epäkäytännöllinen (tiedän hellehattukokemuksesta). Mutta hattu on supernaisellinen!




Luonnonvalkoisen kaunokaisen bongasin tallinnalaisessa kaupassa ja punaisen hatun Lindexillä. Nämäkin olisin voinut ostaa itselleni saman tien.


Verkkokauppojenkin sivuilla olen käynyt ihastelemassa hattumalleja, mutta kiireen vilkkaa poistunut sivuilta ennen kuin sorrun tilaamaan mitään. Olen nimittäin päättänyt, että ensin otan aktiiviseen käyttöön omistamani hatut. Jos näyttää siltä, että oikeasti innostun niistä, voin sen jälkeen harkita uuden hankkimista.

Tekokarvaista mustaa hattua olen käyttänyt eniten ehkäpä siksi, että miellän sen "pipomaiseksi", varsinkin jos pienet lierit kääntää vieläkin ylemmäksi kuin kuvassa. Hatun saa vedettyä syvälle päähän ja kun vielä laskee käännöksen alas, hattu suojaa loistavasti tuulelta ja tuiskulta.
Hattu on rennon oloinen ja sopii monen tyylisen takin kanssa pidettäväksi. Punaisen takin kaulus sekä mansetit ovat myös tekokarvaa, joten käytän hattua useimmiten kuitenkin juuri tämän takin kanssa.



Mustia huopahattuja omistan parikin kappaletta. Toinen niistä on jo vuosia sitten hankittu, mutta aikoinaan muutaman käyttökerran jälkeen hautautui kaapin kätköihin. Sieltä kaivoin sen tänä syksynä esiin. Hattu oli aivan lytyssä ja luulin sen olevan jo mennyttä kalua. Täytin kuitenkin kupuosan paperitupoilla ja vein hatun muutamaksi päiväksi parvekkeelle. Kosteassa säässä hattu oikeni täysin ja siitä tuli aivan käyttökelpoinen.



Alla olevissa kuvissa olevan hyvin samantyylisen hatun ostin toissa keväänä. Joku (= mies) voisi ihmetellä, miksi pitää omistaa kaksi samanlaista hattua. Mutta alla olevan kupu on pyöreämpi ja lieri hieman leveämpi, joten hattuhan on aivan erinäköinen - höh!



Ruskeassa hatussa on mukava, takaa kapeampi lieri. Näin ollen paksukaan kaulahuivi ei "töni" hattua vinoon esim. autoa ajaessa.


Olen aiemmin ehkä vähän liikaakin miettinyt, minkälaisen takin kanssa huopahattuja voi käyttää. Sen seurauksena hattu onkin jäänyt monesti laittamatta päähän. Kokeilin mustaa huopahattua parkatakin seuraksi ja ainakin omasta mielestäni yhdistelmä toimii.



Yksi syy hattujen vähäiseen käyttöön omalla kohdallani on ollut se, että mielestäni hattu latistaa kampauksen. Tänään käytin ensimmäisen kuvan sinistä hattua. Kyllä hiukset tietysti vähän lytyssä olivat, mutta pienen haromisen jälkeen kampaus oli ihan kunnossa taas (eikä todennäköisesti kukaan muu kiinnitä niin tarkasti huomioita, onko jokainen hiukseni kohdallaan vai ei). Joten niinpä jälleen yksi syy hatuttomuuteeni haihtui.

Onko teillä hattuja ja minkälaisiin takkeihin mielestänne niitä voi yhdistää? Pitääkö olla siisti villakangastakki vai käykö myös rennompi malli?

Hyvää torstai-iltaa!



11 kommenttia:

  1. Samoin olen ihastellut lierihattuja ja samoin syin ( hiusten litistyminen) en itse niitä ole käyttänyt. Tuo harmaa takki mustan hatun kanssa paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se varmaan onkin näistä paras yhdistelmä. Sininen hattu no luonnossa selkeästi tumman sininen ja se sopii paremmin kasvojeni väreihin kuin musta.

      Poista
  2. Tykkään tuosta tekoturkishatun mallista - tuollaisia minäkin käytän silloin harvoin kun hatun päähäni laitan; ja syyt käyttämättömyydelle ovat samat kuin sinullakin. Muutama lierihattu löytyy täältäkin, mutta harvoin eksyvät päähän. Tuossa punaisessa takissa on täydellinen punaisen sävy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli teketurkishatun mallinen viininpunaisena. Siitä tykkäsin vielä enemmän ja harmitti suunnattomasti kun hävitin sen. En muistanut, että hattu oli sylissäni autossa ja kun nousin, hattu oli pudonnut kadulle. Tykkään itsekin takin punaisesta sävystä.

      Poista
  3. Ihana, ihana tyylikäs sinä ja mahtavaa kun kasvot näkyy. Upeita asuja kaikki! Hattu sopii sulle upeasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Kiva, jos olet sitä mieltän, etät hattu sopii. Itse en ole niin varma aina, mutta aikomus on silti lisätä hatun käyttöä. En ole mikään pipo-ihminen (mieluummin käytän niiden sijaan huppua), mutta kokeilen, miltä hatun käyttö alkaa luonnistua.

      Poista
  4. Olen huono pitämään hattuja, valitsen mieluummin pipon ;)
    Tuo musta hattu ja harmaa takki ovat todella tyylikäs kokonaisuus <3
    ja kiva kun kasvot näkyvät :)

    kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa takki ja musta hattu on munkin suosikki näistä yhdistelmistä. Hauskaa viikonloppua itsellesikin!

      Poista
  5. Sulle sopii hyvin hattu. Itse en osaa pitää oikein minkäänlaisia hattuja. Olen yrittänyt, mutta ei vaan luonnistu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatun aktiivinen käyttö vaatii multakin opettelua, jos jotain lämmikettä pään suojaksi pitää laittaa, olen tähän asti mieluiten vetäissyt hupun päähän.

      Poista
  6. Hatut sopivat sinulle hyvin! Muutama hattu on kaapissa, mutta pipo,hattu, kypärä tai mikä vaan näyttää minun päässäni aina ihan yhtä kamalalta. Yritän opetella käyttämään sekä pipoja että hattuja, vaan on se tahmeaa... Huokaus.

    VastaaPoista