sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kädentaitomessuilla

Multa on erinäisistä syistä jäänyt harmittavasti väliin lähes kaikki tämän syksyn messut, mutta onneksi pääsin käymään Tampereen Kädentaito 2014 messuilla, jonne lähdin eilen aamulla.

Tarkoituksenani oli kerrankin kuvata messutarjontaa vähän enemmänkin, mutta kuinkas sitten kävikään. Muutamia kuvia sain napatuksi, mutta sitten keskityessäni tutustumaan näytteilleasettajien hienoihin töihin, kuvaaminen unohtui tyystin. Ohessa jokunen otos kuitenkin.

Olen seurannut Airi Hietala Designin blogia ja FB-sivuja jo parisen vuoden ajan, ja niiden kautta ihastellut hänen suurenmoisia pergamenttikorujaan. Luonnossa en ollut vielä niitä nähnyt, joten nyt päätin jo etukäteen, että messuilla käyn ihan ensimmäisenä tutustumassa niihin. Korut olivatkin aivan uskomattoman upean  herkkiä taidonnäytteitä. Lisää Airin koruja voit käydä kurkkaamassa täältä.


Airin seurassa rupatellessa vierähti tovi ja heti sen jälkeen siirryinkin ohjelmalavan läheisyyteen seuraamaan  Finnish Design-muotinäytöstä. Kauniita asuja ja asusteita oli paljon monelta eri yrittäjältä, tässä näyte Jukka Rintalan luomuksista, joissa riittää ihasteltavaa myös selkäpuolella.Ohjelmalavalla esitettiin myös hauska Käsityökorttelin Taidon tarina, jossa tarinan siivittämänä kuultiin ja nähtiin, kuinka käsityö ja moni arkinen asia on jonkun suunnittelema ja valmistama.

Näytösten jälkeen lähdin kiertelemään messuhalleihin. Korun tekijöitä oli näytteilleasettajissa useita ja jokaisella oma persoonallinen mallitarjonta.
Esimerkiksi Nicekorun polyesteristä valmistetut korvikset olivat hauskat: koruissa on kumimainen läpikuultava mattapinta ja näyttäisi siltä kuin korun sisällä hehkuisi valo.


Pitsiä rakastavana ihastuin ikihyväksi näihin Mariel Designin korviksiin.


Messuilla vierähti useampi tunti ja silti tuntuu, ettei ehtinyt kunnolla tutustua tarjontaan. Näytteilleasettajia oli laidasta laitaan ja jälleen kerran (kuten aina käsityötapahtumiin osallistuessani) en voi kuin hämmästellä, kuinka paljon taitavia ja kekseliäitä yrittäjiä maastamme löytyy. Voi kun olisikin mahdollista käydä messuilemassa kahtena päivänä.

Tällä kertaa jätin valmiit tuotteet eli vaatteet, asusteet, tavarat ym. ostamatta ja hankin vain materiaalia esim. hopeaa, helmiä, kiviä, mustaa nahkaa ym. omiin tuleviin tekeleisiini.


Rauhallista sunnuntai-iltaa!10 kommenttia:

 1. Kiva kun laitoin kuvia näytille. Vähän harmittaa kun ei päässyt. En olisi kyllä saanut kirjaa yhdessä päivässä millään taittajalle. Nyt onneksi sen äsken sain lähtemään. Joten Siihen täytyy olla tyytyväinen, vaikka messut jäi väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hienoa, että viikonlopun uurastus kannatti, ja sait kirjaa varten jutut lähtemään. Messut olivat kivat, mutta niitä tulee lisää.

   Poista
 2. Harkitsin myös noilla messuilla käymistä, mutta laiskuus iski. Esittelethän sitten ostamistasi materiaaleista syntyneet korut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla on kiva käydä, mutta vaatii kyllä sopivan fiiliksen, ei siellä muuten jaksa kierrellä. Yritän jossin vaiheessa saada koruja aikaiseksi ja kuvata ne,

   Poista
 3. Kivoja kuvia ja kauniissa kokonaisuudessa olet liikenteessä ollut :)

  VastaaPoista
 4. Joskus aikoinaan kävin kaikki kädentaitomessut, joita Etelä-Suomessa järjestettiin, tainnut (vanhuus ja) laiskuus iskeä, kun ei pidemmälle viitsi messuilemaan lähteä. Paljon näyttää olleen taas kaikenlaista kivaa, onneksi pääsee messuvieraaksi edes näin virtuaalisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuja onkin näin syksyllä niin paljon, ettei kaikkiin millään ehdi tai jaksa. Vielä kun alkaat nuo joulumarkkinatkin, joissa olisi myös kiva pistäytyä.

   Poista
 5. En ole millään muotoa kädentaitaja, mutta olet aivan ihanassa asussa matkassa. Ihanan sävyinen asu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Tiia, asu oli niin mukava päällä, että taidan laittaa sen päälle myös huomenna Tallinnan reissulle. Neuletakki ja paitis ovat vaatteiden sovitusta ajatellen aika helppoja.

   Poista