sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Visiitti Virroille

Noin 30 kilometrin säteellä mökistämme on useita viehättäviä pikkukaupunkeja ja paikkakuntia, joissa käymme vuorotellen pari-kolme kertaa viikossa ruokaostoksilla tai muuten vain aikaa viettämässä.

Eilen oli vuorossa Virrat, jossa emme ole ehtineetkään käydä vielä tänä vuonna. Virrat mainostaa olevansa Suomen juhannuskaupunki ja vaikka olemme viettäneet jo vuosikausia keskikesän juhlaa näissä maisemissa, kesäkaupungin juhannusjuhlinta on jäänyt meiltä kokematta. Kaupungissa tulee kyllä muuten käytyä useastikin kesän aikana.

Sää oli aika mukava; lämpötila hieman alle 20 astetta, mutta aurinko lämmitti ihanasti eikä tuulikaan viilentänyt ilmaa. Sen mukaisesti valitsin aamulla asuksi mustavalkoraitaisen puseron sekä harmaat housut. Mustan farkkutakin otin mukaan mökiltä varmuuden vuoksi, mutta eipä sitä tarvinnut päivän aikana kertaakaan.
Asua täydensivät pieni laukku ja pehmeän mukavat kangaskengät. Olen todennut vanhan Adaxin crossbody laukun erittäin käteväksi, sillä pienestä koostaan huolimatta sinne mahtuu mukaan kaikki oleellinen. Yleensä kannan mukanani vähän turhankin suurta käsilaukkua, jonne tulee tungettua kaikkea ylimääräistäkin mukaan. Täytyypä taas totutella pienemmän laukun käyttöön myös kotioloissa.Virroilta on erinomaiset vesiyhteydet mm. Tampereelle, jonne voi tehdä risteilyn vaikka höyrylaiva Tarjanteella. Kaunis laivaranta onkin veneilijöiden suosiossa ja mekin kävimme  siellä ihastelemassa maisemia ja samalla piipahdimme rantaterassi-Baarpuurissa. Paikka toimii monitoimikeskuksena veneilijöille, mutta ravintolassa järjestetään moninaisia teematapahtumia ja –juhlia muillekin kävijöille. Tällä kertaa emme ruokailleet, mutta kesän kuluessa käymme varmasti ravintolassa uudelleen testaamassa myös sen kesämenun.


Oletteko koskaan käyneet Virroilla ja ovatko maisemat tuttuja? Oikein hyvää alkuviikkoa!6 kommenttia:

 1. Noi päiväretket lähikaupunkeihin mökiltä on niin ihania. Virrat ei ole ollenkaan tuttu paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväretket on kivoja ja vaikka lähipaikkakunnilla tulee käytyä usein, meiltä ainakin jää kokematta "turistifiilis", kun hoidamme vain kauppa- ym. asioita.

   Poista
 2. Oi kun kiva maisemat. Mökiltä on ihana retkeillä lähimaastoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi mielenkiintoista ja aina löytää jotain uutta ja yllättävääkin nähtävää ja koettavaa.

   Poista
 3. Matkalla Ähtäriin on tullut Virroilla pysähdyttyä, mutta kaupunki ei ole mitenkään tuttu. Mikä se punainen on yhdessä kuvassa puun juurella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lie öhkömönkiäinen, taideteos taisi olla.

   Poista