keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Tallinnassa

Eilen vietimme ystäväni kanssa päivän Tallinnassa. Ohjelmaksi emme olleet suunnitellut mitään muuta kuin kaupoissa käyntiä.

Matkan asuvalintaan oli pari kriteeriä: Ensinnäkin vaatteiden piti olla mukavat ja rennot eikä liian kuumat ostoskeskuksessa kiertelyyn. Lisäksi niiden piti olla helposti riisuttavissa ja puettavissa mahdollisia vaatesovituksia varten. Olen joskus erehtynyt laittamaan shoppailuun liian monimutkaisen asun ja on tuskastuttavaa, kun hankalasti puettavia vaatteita tai useita vaatekerroksia joutuu pukemaan ja riisumaan edestakaisin ja moneen kertaan.


Eilinen asu koostui aikaisemmistakin kuvista tutuista elementeistä eli kapeista farkuista, farkkupaidasta ja mustasta takista. Kokonaisuus osoittauitui erittäin käteväksi "sovitusasuksi" mm. paidan neppareiden vuoksi. Sääkin oli aika lämmin, joten esim. neule olisi ollut turhan kuuma.

Koruina yksikertaiset hopeaketjut sekä mattamustaiset kivihelmi/hopeakorut.


Kaupat olivat pullollaan uutuuksia, mutta silti jäi tunne, että toistaiseksi tarjolla oli vasta ensimmäiset kappaleet kevätmallistoista. Näin oli esimerkiksi Ivo Nikkolalla. Pidän kovasti virolaisen suunnittelijan tyylikkään yksilöllisistä vaatteista ja Nikkolon liikkeessä on ehdottomasti käytävä aina Tallinnan matkalla. Ihania hameita, mekkoja ja housuja heillä oli tarjonnassa jälleen, mutta kovin tummasävyisiä vaatteet vielä olivat. Uusimman kokoelman vaaleita tai värikkäitä vaatteita ei vielä kaupassa näkynyt.


Muutaman esimerkin muiden kauppojen vaatetarjonnasta otin mukana olleella pikkupokkarilla ja kännykällä.
Virolaiset käyttävät hameita ja mekkoja meitä suomalaisia huomattavasti enemmän ja asian huomasi myös kauppojen tarjonnasta. Mekkoja oli tyyliltään ja väreiltään laidasta laitaan.
Värivalikoima oli laaja: hempeitä pastilleja, sinisen eri sävyjä vaaleasta tummaan ja turkoosiin, haaleaa farkkua, oranssiin tai lohenpunaiseen taittuvaa punaista sekä mustavalkoista. Mikään väri ei kuitenkaan noussut silmäänpistävästi esille tai ollut jokaisen kaupan valikoimissa.
Tästä asusta oli ihan pakko ottaa kuva, se kun herätti niin ristiriitaisia fiiliksiä. Väriyhdistelmä asussa oli hulppea ja paidan karttakuosi niin kamala että se oli oikeastaan ihana! Valitettavasti kuvan laatu ei tuo esille kokonaisuutta kunnolla.
Rakastan pitsivaatteita ja punainen on yksi lempiväreistäni. Vaatekaapissani on nyt kuitenkin harvinaisen vähän punaisia vaatteita ja hieman jäi kaivelemaan, etten sittenkään tullut ostaneeksi tätä ihanuutta. Oli muuten ainoa vaate, joka oli puhtaan punainen väriltään.
Kenkäkauppojen tarjonta oli hieman pettymys. Kaupoissa oli edelleen meneillään talvikenkien alennusmyynnit eikä kevätuutuuksia vielä ollut juurikaan tarjolla. Ystäväni löysi tosi kivat matalat talviset ulkoilusaappaat. Minä en sen sijaan jaksanut innostua talvikengistä, vaikka järkevää olisi ehkä ollutkin ensi vuotta ajatellen. Sen sijaan yritin löytää uudet punaiset kengät vanhojen korkkareitteni tilalle.
Nämä olivat ainoat punaiset, jotka löysin, mutta nekään eivät olleet jalassa kovin mukavat, joten jäivät ostamatta. 


 

Kaupoissa kiertelyn jälkeen käväisimme pikaisesti syömässä Scotland Yardissa, jonka jälkeen olikin aika kiirehtiä laivaan.Pari puseroa ja muuta pikkuhankintaa tuli tehtyä ja ostokset näkyvät varmasti lähitulevaisuudessa blogin kuvissa. Mukavaa viikon jatkoa!6 kommenttia:

 1. Tallinna on kyllä kiva kaupunki, siellä on kiva piipahtaa ajoittain.

  Kivassa ja kätevässä kokonaisuudessa olet ollut liikkeellä, juurikin päiväreissuun sopiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kiva käydä silloin tällöin varsinkin kesäaikaan.

   Poista
 2. Tuo on ihan totta mitä sanoit sovittamisesta. Joskus minullekin on käynyt niin, että on ihan väärät vaatteet päällä sovittamista ajatellen.
  Punainen pitsimekko on aivan ihana, harmi ettet ostanut sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tulee ihan liikaakin ostohetkellä mietittyä, tarvitsenko jonkun vaatteen ihan oikeasti. Mulla on yksi punainen kotelomekko, jonka vuoksi tämä pitsinen jäi kauppaan. Olisi sittenkin pitänyt ottaa.

   Poista
 3. Tuo punainen pitsimekko olisi myös minun makuuni :-)

  VastaaPoista