keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Oma tyyli osa 2 - ruutupaita

Noin kuukausi sitten kirjoitin postauksen Oma tyyli - poolopusero, jossa kerroin yhdestä oman tyylini klassikosta eli poolopuserosta.

Omista klassikoista on nyt vuorossa yksi kuvio ja vaate, joka pysyy kestosuosikkinani vuodesta toiseen. Tuo suosikki on ruutu ja vaate tietenkin perinteinen ruutupaita!

Työasuissa suosin hillittyä, välillä jopa lähes huomaamatonta ruutua, mutta "oikeassa" ruutupaidassa kuvio on värikästä ja näyttävää. En osaa sanoa, mikä kuviossa oikein viehättää, mutta vaatekaapissani pitää olla aina vähintään yksi, mielellään pari-kolme "kunnon" ruutupaitaa oli ne sitten muotia tai ei. Vaikka ruutupaitaa ei tule käytettyä joka viikko eikä edes joka toinen viikko, tarvittaessa sellainen pitää kaapista päälle löytyä.
Mielestäni paras ja miellyttävin (ja oikea) materiaali klassikkopaidoissa on flanelli. Se on paitamateriaalina niin ihanan pehmeää ja tosi miellyttävän tuntuista sekä lämmin, mutta ei hiostava. Paremman puutteessa muukin materiaali kyllä käy, jos kuvio ja värit ovat muuten mieluisat.

Eniten ruutupaitaa tulee käytettyä rentojen vapaa-ajan asujen kanssa, mutta aivan mainiosti se sopii myös siistiksi toimistoasuksi vaikkapa jakun alle.

Ruutupaidoistani supersuosikkejani ovat nämä, joita kutsun "möksäpaidoiksi". Uskokaa tai älkää, mutta olen ostanut ne jo -80 tai -90 -luvulla. Palveltuaan ansiokkaasti koti- ja työrintamalla, vein ne mökkipaidoiksi, kun en raaskinut poiskaan heittää aivan ehjiä paitoja. Ne ovat tuon ajan muodin mukaisesti niin väljät, että mahtuvat edelleen päälleni, ainoastaan hihansuut ovat niin tiukat, että napit on pidettävä auki.Paidat ovat käsittämättömän mukavat ja käytännölliset: kylmillä kevät- ja syksysäillä ne sopivat erinomaisesti osaksi kerrospukeutumista; sen kun lisää vaatekerroksia paidan alle ja/tai päälle ja viileämpinä kesäpäivinäkin ne ovat miellyttävän tuntuiset vetäistä vaikkapa topin päälle neuleen tai takin sijaan.

Minkäs sitä kuosimaulleen voi. Näitä oli ihan pakko käydä hiplaamasta viikko sitten kauppareissun yhteydessä. Tuossa ensimmäisessä varsinkin oli niiiin ihanat värit.Onhan niitä mukavia kuoseja muitakin raidoista kukkiin ja muihin kuvioihin. Mikä on sinun suosikkisi?
4 kommenttia:

 1. Oletpa kivasti yhdistänyt ruudut neuleiden kanssa. Minä tykkään tuosta tyylistä. En ole itse mikään ruudun ystävä, omistan yhden ruutupaidan ja sillä on menty jokunen vuosi. Ihastelen muiden päällä kyllä, mutta jotenkin en osaa itse pitää. Ehkä se oikea ei ole vielä tullut vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole jännä, miten jotkut vaatteet, asusteet, kengät tai värit näyttävät muilla kivoilta, mutta eivät sitten ollenkaan tunnu itsellä hyvältä. Onneksi niin, eläköön erilaisuus!

   Poista
 2. Ostin tänä talvena yhden ruutupaidan, jota olen vain yhden kerran käyttänyt. Postauksesi innoittaa tarkastelemaan sen käyttömahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät oman tyylisi käyttää ruutupaitaa. Mulla itsellä jäi aikoinaan yksi ostamani ruutupaita käyttämättä, vaikka ihastuin siihen totaalisesti kaupassa. Tajusin, että paidan punainen oli liian oranssiin taittuva eikä tuntunut yhtään "omalta". Pienestä se voi olla kiinni.

   Poista