keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Piristävää punaista



Maanantai-iltana tv:tä katsellessa lakkasin kynnet pitkästä aikaa kirkkaanpunaisella lakalla. Siitä se ajatus taisi sitten lähteä, sillä eilisaamuna teki mieli laittaa myös päälle jotain punaista.

Aamulla kuitenkin huomasin, että vaatekaapissa on iso, punaisten vaatteiden menevä aukko eikä oikein mitään sopivaa päälle pantavaa löytynyt. Vaikka punainen on yksi lempiväreistäni, viime aikoina ei vain ole tullut hankittua yhtään sen väristä vaatetta. Niinpä punainen väri piti tuoda asuun muulla tavoin.



Huivilaatikosta löytyi vanha silkkihuivi, joten päätin laittaa sen kaulaani. Olen tosi huono solmimaan huiveja eri tavoin, varsinkin neliömalliset huivit ovat minulle ongelmallisia. Netissä on ohjeita, mutta eihän niihin ollut eilen aikaa perehtyä. Niinpä sutaisin huivin jonkinmoiselle rullalle kaulaan ja se sai kelvata. Vielä lisää väriä asuun sain saappailla ja vyöllä ja pirteyttä olikin ihan riittävästi.

Korvakoruissa ja sormuksessa on rubiininpunaiset kivet, joten ne sopivat asuun hyvin, samoin ohut hopeinen ranneketju, jossa on korallisiruhelmiä.




Illalla olimme jälleen viiniklubin tilaisuudessa, jossa tällä kertaa aiheena oli Italian Piemonten alueen viinit. Illan isäntä Aki Summanen oli kivasti valinnut tasting-viineiksi eri rypälelajikkeista tehtyjä ja näin ollen keskenään aivan eri tyylistä viiniä. Maistelussa oli kaksi valkoviiniä ja kolme punaista viiniä.

Ensimmäinen valkkareista (Gavi La Luciana) oli kepeän raikas, mutta aika neutraali, ei mitenkään huono, mutta eipä juuri herättänyt tunteita. Toinen (Sergio Roero Arneis) sen sijaan oli erittäin maukas ja runsas, ja sitä voisi jopa kokeilla kotonakin mausteisten kalaruokien tai vaikkapa risottojen seuraksi.

Punaviinit Lo Zoccolaio Dolcetto d'Alba, Rovero Barbera d'Asti Sampanse ja Travaglini Gattinara olivat mielenkiintoinen maistelukokemus. Ne kaikki olivat mukavia tuttavuuksia, mutta mikään ei noussut kummemmin suosikiksi.

Tänään olikin sitten vastapainoksi täysin musta asu, siitä kuvia ja jutun juurta seuraavassa postauksessa. Öitä!




9 kommenttia:

  1. Oi! Ihana asu. Tykkään todella paljon, etenkin nuo saappaat ovat aivan ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaiset jalkineet on niin ihania ja aina pitää olla ainakin yhdet punaiset kengät käytettävissä. Mun pitäisi löytää uudet kesäksi, vanhat alkaa olla jo niin kuluneet.

      Poista
  2. Kyllä nuo punaiset asusteet piristävät!

    VastaaPoista
  3. Mielestäni punainen on juuri hyvä näin asusteissa piristämässä mustaa.

    VastaaPoista
  4. Vau. Upea kokonaisuus. Noi sun punaiset saappaat on upeat. Vitsi kun alkoi mieli laittaa punaista päälleen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nytpä sitten etsimään punaista päälle huomiseksi!

      Poista
    2. Mä en saa näitä sun saappaita mielestäni. Mä haluan nyt punaiset saappaat ;)))

      Poista