sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Viikon huiput onkin kuukauden huiput

Viikkokoosteet ovat ajanpuutteen vuoksi jääneet tekemättä, mutta nyt lokakuun mentyä muutamia otteita männäviikoilta, joten tällä kertaa kuukauden huiput.

Leimaa-antavin asia lokakuussa oli ehdottomasti muutto. Nyt olemme vihdoin loppusuoralla ja ennen viikon kuluttua tapahtuvaa luopumista vanhasta kodista jäljellä on enää pieniä jälkihoitoja siellä. Ihanaa palata normirytmiin, aikaa alkaa riittää taas muuhunkin!

Uusi koti on pääosin kunnossa, suurin osa vaatteista ja tavaroista on niillä paikoillaan, johon varmaan jäävätkin. Osa muuttolaatikoista on kuitenkin purettu kiireessä ja tavarat tungettu kaappeihin odottamaan lopullista "sijoituspaikkaa". Kirjat ovat kuitenkin ne, jotka on saatava omille paikoilleen heti. Kirjoja pakatessa koodasin muuttolaatikot, jotta ne oli helppo purkaa siten, kun haluan niiden hyllyssä olevan eli tekijän mukaan aakkosissa. Niinpä kaiken muun keskellä mun oli ensimmäisenä sijoitettava kirjat uusiin hyllyihin. Harraste-, keitto-, tietokirjat ym,  saivat odotella vielä tovin hyllytystä, mutta tyydytyksen tunne oli suunnaton, kun olin saanut aseteltua jo romaanit paikoilleen.
Tuleva työ-/askarteluhuone näyttää kaaottiselta, mietin, kehtaanko edes julkaista kuvaa sen tämän hetkisestä tilasta. Mutta so what, tällä tilanteella mennään nyt, eipä tarvitse edelleenkään muutamaan iltaan miettiä, mitä tekisi.


Kavereitten tapaaminen ja illanistujaiset ovat jääneet lokakuussa olemattomaksi. Muutamia rentouttavia hetkiä mahtui kuitenkin kiireiseen aikatauluun.

Kuukausittaisessa viini-illassa maistelimme viinejä, jotka oli tehty rypälelajikkeista, jotka ainakin meikäläiselle olivat uusia tuttavuuksia. Tuikitavallisten shiraz-, pinot noir-, cabernet sauvignon -rypäleiden sijaan maistelimme viinejä, joiden päälajikkeita olivat mm. cinsaut, cesanese ja graciano. Hyviä uusia tuttavuuksia, ja jos viineistä pitää, kannattaa kokeilla.Parit messutkin tuli lokakuussa käytyä. I love me -tapahtumaan voitin liput ihanaisen Tiian blogin arpajaisissa ja sunnuntaina nipistin muutaman hetken kesken muuton käydäkseni messuilla. Vähän hätäiseksi messut tänä vuonna osaltani jäivät, vaikka kaikkea kivaa olikin näytillä. Kuviakaan ei tullut otettua ainuttakaan. Lisäksi ilokseni törmäsin Tiiaan ja Maijuun, joiden kanssa oli kiva vaihtaa muutama sananen.

Viikko sitten käväisin myös Helsingin kirjamessuilla. Vaikka olin etukäteen päättänyt muuttoon liittyvän tavaraähkyn seurauksena, että mitään en osta, niin enpä sitten kuitenkaan malttanut jättää muutamaa kirjahankintaa tekemättä. No, kirjoja ei voi koskaan olla liikaa, eihän?


Torstaina piipahdin Balmuirin showroomilla Fab Forty Something Marjukan  lukijaillassa. Kiva tapahtuma ja ihana treffata Marjukka livenä! Illasta lisää kuvia ja tunnelmia myöhemmin.


Tänä viikonloppuna tajusimme, että kesän ensitutustumisen jälkeen emme ole vielä kertaakaan ehtineet käydä kävelyllä uudella asuinalueellamme. Eilen teimme lyhyen kävelylenkin ja alue vaikuttaa edelleen oikein viihtyisältä. Odotan innolla, että ehdin tutustua ulkoilumaastoon paremmin.Kivaa marraskuun alkua!
8 kommenttia:

 1. Ihanaa, että muuton keskellä ehdit ottaa muutaman hetken itsellesikin.
  Mukavaa marraskuuta ja viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosiaan muutaman hetken nipistänyt itselleni, vaikka aina en olekaan osannut ihan nauttia tai rentoutua täysillä.

   Poista
 2. Muutto on kyllä rankkaa puuhaa - mutta ihanaa on laittaa uutta kotiakin!
  Kivat lenkkeilymaastot teillä ainakin näyttää olevan - ja tuo työhuone näyttää kovin tutulta;)
  Kivaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenkkeilymaastot tuntuvat näin pikaisesen tutustumisen perusteella oikein mukavilta. Kohta niihin pääsee onneksi useamminkin ulkoilemaan.

   Poista
 3. Tuossa muuttopuuhassa tulee melkein joulusiivokin jo valmiiksi, kun uuteen kotiin laittaa kaikki tavarat paikoilleen ja tarpeettomia jätetty jo muuttokuormasta pois :-) Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tämä suurelta osin saa samalla hoitaa joulusiivouksenkin osuutta. Voipahan kerrankin sanoa, että kaapit on siivottu jouluksi; yleensä kun en niitä järjestele vartavasten jouluksi.

   Poista
 4. On vauhtia piisannut, oletko jo selvinnyt muutosta? Mukavaa ja levollisempaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan viimeset roudaukset vielä tehtävänä, mutta sitten alkaa olla valmista.

   Poista