perjantai 20. marraskuuta 2015

Harmaa asu viime viikolta ja suppiksia

Viikon landella olon aikana ei asukuvia otettu - möksäasuista kun ei oikein ole kuvattavaksi. No, ensi viikolla myös asujen ja asukuvausten osalta tapahtuu paluu arkeen. Tässä kuitenkin harmaa kokonaisuus viime viikolta. Perussiisti asu suorine housuineen ja neuletakkeineen, ilman sen kummempia kommervenkkejä. Yksinkertainen, mutta helppo ja toimiva asu.Syksyinen viikko maalla hurahti hurjaa vauhtia. Paljon saimme aikaiseksi, vaikka päivät tuntuivat tosi lyhyiltä, sillä aurinko laski aikaisin ja sen jälkeen olikin kivempi pysytellä sisätiloissa.
Parina päivänä kävin sienimetsällä. Toiveikkaana olin ostanut kylmäsavuporoa, jos vaikka saisin suppilovahveroita sen verran, että saisin tehtyä niistä ja savuporosta  keiton.  Keskiviikkona metsään lähtiessä tavoitteena olikin siis löytää sieniä "keitollinen". Vaikka tykkään käydä keräämässä suppiksia ja kanttarelleja, olen kamalan huono löytämään niitä. Saatan kävellä muina naisina sieniapajan ohi tai jopa melkein sienten päälle astuen, huomaamatta niitä. Varsinkin kanttarellit ovat mulle ihan toivottomia löytää.
Onneksi mulla oli lisävainu mukana. Maailmalla käytetään tryffelisikoja, mutta mullapa oli ihan oma "suppispossu" apunani. Puuhis on mestari löytämään suppilovahveroita ja työnjakomme toimii siten, että hän vainuaa, minä kerään. Niinpä reilun tunnin metsässä olon aikana sain kerättyä lähes 2,5 kg sieniä. Ei ollenkaan hullumpi saalis.


 Ihanaa perjantai-iltaa ja viikonloppua!


5 kommenttia:

 1. Kaunis on asusi ja sopii hyvin syksyn sävyihin. Monikäyttöinen asu myös.
  Ja valtavan määrän olet suppiksia kerännyt. Puuhis on loistava "suppispossu".
  Minäkin olen tehnyt ensimmäisen asupostaukseni, vähän vieras aihe minulle... mutta rohkenin kuitenkin :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen asu.
  Ihanan paljon olet vielä sieniä löytänyt ♡
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Suppiksia riittänee useampaankin keittoon :-)

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkään harmaan ja valkoisen kombosta, se toimii todellakin aina. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 5. Vau, mikä saalis<3 Tänä vuonna sienestys on vähän jäänyt kun sienipaikat on kaadettu puista sileiksi täälläpäin. Kiva tuo harmaa asu ja väri pukee sinua hyvin<3 Edellisen postauksen huivi (vähän samanlainen löytyi omasta komerosta eilen) on aivan ihana<3 Tietysti olen ehkä vähän puolueellinen...:)) Mukavaa sunnuntaita<3

  VastaaPoista