sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Viikon 47 huiput

Pääosa viikosta meni maalaistunnelmissa, kun vietimme viikon landella. Sinänsä aika hauska sattuma sään suhteen. Perjantaina autoa pakatessa alkoi sataa räntää ja lähdettyämme kotia kohti ajokeli oli välillä sankasta lumisateesta johtuen tosi huono. Säänkin puolesta oli siis aika laittaa tilukset talviteloille.

Ainoa sadepäivä oli tiistaina ja tuolloin teimme ostosreissun Tuuriin Keskisen kyläkauppaan. Viime aikoina vapaa-aika on mennyt ihan muuhun kuin shoppailuun, mutta nyt innostuin ostamaan yhtä sun toista mielenkiintoista. Pari farkkupaitaa, ohut harmaa neuletakki sekä burgundit nilkkurit päätyivät ostoskärryyn. Kosmetiikkapuolella sorrun joka ikinen kerta Lumenen huulipuniin, niiden lisäksi tarvitsin muutaman uuden siveltimen. Viime viikkoina olen käyttänyt useimmiten harmaan sävyisiä luomivärejä. Olen kuullut paljon kehuja Essencen tuotteista, joten päätin kokeilla sarjan luomiväriä. Vielä en ole ehtinyt testata tuotetta, mutta ainakin värisävyt vaikuttavat kivoilta.



Keskelle kauppaa oli rakennettu ihastuttava Jäämaailma. Ihastelin kuin pikkulapsi upeaa talvista esillepanoa.
 


Metsässä kävin parinakin päivänä. Hienon suppilovahverosaaliin lisäksi keräsin kotiin tuomiseksi muutakin: mustikanvarpuja joulun ajan ja kevään kukkakimppuihin, naavaa joulukoristeisiin sekä muutama pieni kuusentaimi parvekeruukkujen istutuksiin.


Yrttimaalta sain persiljat suppilovahvero-kylmäsavuporokeiton mausteeksi ja oreganot keräsin kuivattavaksi. Olisihan nuokin pitänyt poimia jo aiemmin, mutta onneksi sain otettua ne talteen ennen lumen tuloa.
Syreenin juurelle oli unohtunut muutama narsissiruukku. Olin vienyt ne alkukesästä tarkoituksena istuttaa mukulat maahan. Kuinkas sattuikaan, ne jäivät ruohon ja muun peittoon, josta syksyn tullen paljastuivat. Eivät ilmeisesti kuitenkaan pahemmin kärsineet, vaikka olivatkin kesän ruukuissa istuttamatta. Toivottavasti lähtevät keväällä kasvamaan yhtä innokkaasti kuin nyt.



Eilen juhlistimme pienimuotoisesti synttäreitäni ja kävimme lastemme kanssa syömässä ravintola n:o 11:ssa. Monille tämä perinteikäs ravintola on tutumpi sen entiseltä nimeltään Kuusihokki tai lempinimeltään Risuhokki. Paikka on ihanan vanhahtava valkoisine pöytäliinoineen ja Paavo Tynellin suunnittelemine valaisimineen ja tunnelmaltaan viihtyisä ja mutkaton. Ja ennen kaikkea ruoka oli erittäin hyvää. Oletko käynyt syömässä Risuhokissa?


Hyvää viikon alkua!




8 kommenttia:

  1. Lumenen punat on kyllä ihania ja mukavat sävyt ovat myös tuossa luomiväripaletissa.
    Ihanaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumenen punat ovat kivoja; hyvät värit ja hintakin kohdallaan.

      Poista
  2. Noita Kyläkaupan kuvia olen Instagramissa ihastellut. Essenceltä minulla on se harmaasävyinen luomiväripaletti ja erityisen hyviksi olen kokenut sen sarjan kynsilakat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että Essence on ihan ok merkki. Multa jäi nyt kynsilakka ostamatta, mutta täytyy kokeilla sitäkin.

      Poista
  3. Ihania asioita, mikäs tuo kaunis luomiväribaletti on. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luomiväri on Essence-merkkinen. Kerron sitten josain vaiheessa, mitä tykkäsin käytössä

      Poista