sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Viikon 16 huiputSunnuntaiseen tapaan on jälleen viikkokoosteen aika. Tämän viikon merkille pantavin asia on ollut lähtö maalle ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Mutta ennen maalaisfiilistelyjä, pari juttua alkuviikosta.

Sain äidiltäni jälleen matkatuliaisia, tällä kertaa kosmetiikkaa. Tällaiselle huulipuna ja –rasvakoukkuuntuneelle pussukan huulipunat olivat ihana yllätys. Ne olivat juuri oikean sävyisiä minulle (kuva hieman vääristää sävyjä) ja kaiken lisäksi monet niistä sopivat täydellisesti käytettäviksi parin huulirajauskynän kanssa, jotka ostin OutletExposta. Ensi kokeilulla punat tuntuivat erittäin miellyttäviltä huulilla, mutta tarkempi testaus on vielä edessä päin.
Punien lisäksi tuliaispakettiin kuului Cliniquen kosteusvoide, silmänympärysvoide ja ripsiväri. Ripsiväriä olen käyttänyt aikaisemminkin, se on hieman samantyyppistä kuin Sensain 38 eli lähtee pois lämpimällä vedellä. Silmänympärysvoide tuli kuin tilauksesta, sillä pari käytössä olevaa voidetta ovat juuri loppumassa. All about eyes on pitkän ajan suosikkituotteeni; juuri sopivan kosteuttavaa, eikä ärsytä silmiäni. Myös kosteusvoidetta olen käyttänyt aiemminkin, sekin on iholleni erittäin miellyttävän tuntuinen. Kyllä äiti osaa aavistaa niin pienet kuin isommatkin tarpeet.
Viikon kirppislöytö on mokkaliivi. Mielestäni se näytti niin hauskalta hapsuineen, etten malttanut jättää sitä ostamatta. Neljän euron hinta ei päätä huimannut, ja jos en innostu liiviä käyttämään kovin montaa kertaa, voinhan aina laittaa sen uudelleen kiertoon. Liiviä täytyy heti kokeilla käytännössä, kunhan täältä maalta kotiudutaan.Viime sunnuntaista lähtien valmistelin tohkeissani pikkuhiljaa maalle lähtöä mm. keräillen tavaroita ja kuivaruokatarvikkeita, joita talven jälkeen otin mukaan ja loppuviikko onkin sitten vietetty erilaisissa ympyröissä. Vaikka olen sydänjuuriani myöten kaupunkilainen, enkä osaa kuvitella asuvani maaseudulla, (pitkien) viikonloppujen ja lomien vietto mökillä on parasta rentoutumista.


Kevät on etelää verrattuna hieman jäljessä, järvi on vielä jäässä, mutta lunta ei ole kuin kaikista varjoisemmissa paikoissa ja kevään merkkejä on nähtävissä. Muutama krookus kukki kun tulimme ja scillatkin alkoivat avautua tänään. Syreenit ja marjapensaat ovat silmuilla ja punaisia raparperin alkujakin näkyy jo työntyvän esiin mullan alta. 


Pari päivää sujui ensin siivotessa koko huusholli ja sen jälkeen on ollut ulkotöiden vuoro. Hommiin on kuulunut mm. haravointia, puunkaatoa ja  tänään aloitimme uuden yrttipenkin perustamisen.Päiväahkeroinnin jälkeen iltaisin on aikaa rentoutua saunoen ja takan lämmöstä nauttien. Tuvan iso leivinuuni ja takka ovat tunnelmallisia, mutta lisäksi erittäin hyödyllisiä lämmön tuottajia. Ja täytyy tunnustaa, että maalla tulee herkuteltua niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja enemmän kuin kotona. Miten herkulliselta voikin takassa paistettu grillimakkara maistua monen kuukauden tauon jälkeen. Juustokakun innostuin tekemään sunnuntain jälkiruuaksi.

Pari päivää vielä täällä vietämme, tosin huomenna käväisemme Etelä-Pohjanmaalla Puuhiksen vanhempien luona.

Hyvää vaalisunnuntai-iltaa!

13 kommenttia:

 1. Oi mitä punia ja tuo kukka, en kestä! <3 Nam ja kuola valuu. Kauniita unia Belladonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti osaa aina tuoda niin mulle sopivia juttuja. Siniset scillat ovatkin niin herkän kauniita.

   Poista
 2. Liivi on ihan älyttömän magee! Uudelleenkierrättäjä ilmoittautuu, jos et itse siinä viihdy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää :) Täytyy testailla eri kokonaisuuksiin, mutta ainakin nyt se tuntuu tosi kivalta.

   Poista
 3. Ihania punia ♡ ja tuo juustokakku, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku sopi jotenkin hyvin tähän meidän landella käyntiin. Viittaus kesään ja kesän makuihin.

   Poista
 4. Hyviä tuotteita olet äidiltäsi saanut :-) Kakku näyttää todella herkulliselta!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Äiti osaa aina yllättää mieluisilla tuliaisilla.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sanos muuta, tuskin maltan odottaa, että pääsen testaamaan kunnolla käytännössä.

   Poista
 7. Voi kun ihania huulipunia... sanoo huulipunafriikki. Olethan huomannut tuon mun kauneusillan, josta postasin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun mainitsit asiasta. Tuo on menyt ihan ohi silmien, täällä maalla on jäänyt monet jutut lukematta epävakaan netin vuoksi. Täytyy heti käydä lukemassa sun postaus.

   Poista