sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

The Liebster Award

Pääsiäinen on sujunut rennoissa merkeissä ja perjantain päivällistä lukuun ottamatta ilman minkäänlaisia ennakkosuunnitelmia tai aikatauluja. Instassa olen käynyt muutaman kerran, mutta blogit - niin oman päivitys kuin muiden lukeminen - ovat olleet pääsiäistauolla ja koneella istumisen sijaan sijaan olen rentoutunut ja levännyt muutoin.

Sain Sarilta kivan haasteen, jossa hän haastoi vastaamaan 11 kysymykseen. Sunnuntaisen Viikon varrelta -postauksen sijaan nyt on mainio tilaisuus vastailla näihin Sarin kysymyksiin.


1. Mikä sinusta on parasta bloggaamisessa?
Parasta on ollut se, kun on saanut uusia blogikavereita. Vaikka harvan olen tavannut kasvotusten, on ollut mukava oppia tuntemaan toisia edes blogien kautta. Toivottavasti jossain vaiheessa tulee tilaisuus tavata useampiakin bloggaajia "oikeasti".

2. Lempivärisi?
Musta, valkoinen, beige ja harmaa kulkevat jatkuvasti niin pukeutumisessa kuin sisustuksessakin mukana. Mutta jos ne jättää pois, sininen taitaa olla väreistä se, joka vaatteissani toistuu vuodesta toiseen eri sävyisinä, vaaleasta tummaan. Sisustuksessa mulla oli sininen kausi muutaman vuoden ajan -90-luvulla, mutta palasin neutraaleihin sävyihin, joita piristän tehosteväreillä. Sininenkin on pari kertaa ollut sohvatyynyjen, torkkupeittojen, kynttilöiden ym. muodossa tehostevärinä.3. Maailman paras paikka?
Kodin lisäksi oma mökki. Se on paikka, jossa sielu lepää ja mieli rauhoittuu. Odotan innolla, että parin-kolmen viikon kuluttua sää olisi lämmennyt sen verran, että pääsemme aloittamaan mökkikauden.

4. Lempiharrastuksesi?
Ehdottomasti korujen teko. Innostuin asiasta lähes 15 vuotta sitten vahingossa: etsin työväenopiston esitteestä huonekalujen entisöintikurssia ja samalla aukeamalla oli ilmoitus hopeakurssista. Pääsin kurssille mukaan ja koukutuin harrastukseen välittömästi, sillä se oli mukava vastapaino leipätyölleni liike-elämän palveluksessa. Korujen valmistuksessa yhdistyy monta asiaa esim. luovuus ja kädentaidot ja aiheeseen liittyen minulla on koko ajan uutta opittavaa. Kun vanhin tyttäreni muutti omilleen, tein hänen huoneestaan itselleni korupajan. Kun välineet ja materiaalit voivat olla esillä, on helppo piipahtaa vaikka pikaisestikin väkertämässä, kun inspiraatio iskee. Nyt toivon, että pääsen ensi kesenä viikon mittaiselle kurssille, kuten monena aiempana vuonna.5. Paras reissusi ikinä?
Parasta reissua en oikein osaa nimetä, mukavista matkoista kun on vaikea nostaa esiin yhtä ainoaa. Sen sijaan voisin nimetä yhdeksi lempimatkakohteekseni Amsterdamin, johon liittyy oman elämäni kannalta mukavia ja merkittäviä muistoja ja tapahtumia.6. Maailman paras elokuva?
Nykyisin katson elokuvia aika harvoin, varsinkin leffateatterikäynnit ovat harvassa. Nauratti, kun luin Maijun Saturday Night Fewer -jutun, olin teininä ihan yhtä ihastunut kuin hänkin tuohon leffaan. Moneen kertaan kävin sen katsomassa, eikä sen jälkeen ole vastaavaa tunteenpaloa yhteenkään leffaan syttynyt.7. Paras lukemasi kirja?
Luen hyvinkin erityyppisiä kirjoja, mutta varsinkin suomalaisten naiskirjailijoiden teokset sekä dekkarit ovat lemppareita. Näistäkin on vaikea nostaa mitään suosikiksi, vaikka esim. Agatha Christien kirjoja olen lukenut moneen kertaan. Myös Tuulen viemää sekä Kotiopettajatteren romaani ovat niitä kirjoja, jotka nuorena luin varmaan kymmenen kertaa läpi. Näin aikuisiällä on yksi teos, jonka olen lukenut muutamaan kertaan ja joka on jälleen lukulistalla, nimittäin Paulo Coelhon Alkemisti. Luin sen ensimmäisen kerran kymmenkunta vuotta sitten ja varmaan oman elämäntilanteeni johdosta kirja ja sen sanoma kolahtivat. Sittemmin olen tutustunut Coelhon muihinkin kirjoihin, mutta monien hänen hyvien teostensa joukossa Alkemisti on edelleen suosikkini.
8. Meri vai järvi?
Koti meren äärellä, mökki järven rannalla - siinä haaveeni ja tavoitteeni. Näin itse asiassa olikin lähes parinkymmenen vuoden ajan, kun asuin näissä maisemissa.
Nyt en enää asu ihan meren lähellä, mutta se on edelleen fillarimatkan päässä, joten kesäisin tulee aika usein käytyä rantakävelyllä. Onneksi on mökki, jonka terassilla voin istua tuntikausia järvelle katsoen. 
9. Lempiasusi ja miksi?
Kotiasu eli t-paita/collegepaita sekä verkkarit tai löysät farkut (ja usein vielä villasukat) ovat ne, jotka vaihdan päälle heti kun tulen kotiin. Muuten lempiasua en osaa sanoa, olen fiilispukeutuja, ja vaikka tietty oma tyyli säilyy, innostukset voivat vaihdella jopa viikottain. Farkut tosin kuuluvat ja ovat aina kuuluneet kiinteästi mun tyyliin niin vapaa-ajalla kuin töissäkin.

10. Lempilegendasi?
Mulla ei ole lempilegendaa. 

Haaste on tainnut kiertää jo niin kauan, että en haasta ketään erityisesti. Jos et kuitenkaan ole vielä ottanut osaa The Liebster Awardiin, sieppaapa koppi ja vastaa näihin samoihin kysymyksiin.

Seuraavana vuorossa Tuulannelin heittämä haaste, johon palaan piakkoin.

Rauhallista pääsiäisen jatkoa!

 


12 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja olit vastannut. Amsterdamiin minuakin veri vetäisi:) En ole käynyt siellä kunnolla koskaan, tosin läpikulkumatkalla joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset vielä sinne, ihana paikka. Pari kertaa olen käynyt ja vielä pitää päästä käymään kevät- tai kesäaikaan, olimme viimeksi marraskuussa.

   Poista
 2. Kivoja vastauksia sinullakin. Oliko se saturday night fever hyvä leffa vai oliko se leffa hyvä vain koska siinä oli tosi komea John Travolta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin aikoinaan leffa tuntui tosi ihanalta; itse juuri aloittamassa diskoilua limudiskoissa ja tuolloin tuntui niin coolilta tuon tyyppinen elämänmeno.

   Poista
 3. Todella kiva postaus ja ihanaa taas opin kivoja asioita sinusta :)

  Minä olen kanssa lukenut monta Coelhon kirjaa // jokin niissä viehättää ja ennen kaikkea koskettaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Coelholla on taito kirjoittaa mukaansatempaavasti.

   Poista
 4. Voi miten kiva postaus - ja uusia asioitakin tuli taas ilmi;)
  Oikein hyvää toista pääsiäispäivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä haastekysymykset on kivoja, kun aina tulee ilmi jotain uutta tai vanhaa toiselta kantilta.

   Poista
 5. Kiva lukea näitä vastauksia, ihan kuin tutustuisi vähän paremmin. Taisit nyt kaupata tuon Coelhon kirjan niin hyvin että se täytyykin ottaa lukulistalle. Coelhoa olen lukenut elämänviisauksien muodossa, mutta en koskaan kokonaista kirjaa. Tuo lempilegenda tuntuu tuottavan kaikille päänvaivaa...:D Itse pidän kreikkalaisista jumaltaruista ja legendoista... Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua Coelhon kirjoihin ja varsinkin tuohon Alkemistiin. Mulla on muistikirjana tämän vuoden Coelhon kalenteri jonka nimenä on Alkemia. Siinä on juuri noita elämänviisauksia joka aukeamalla.

   Poista
 6. Me ollaan ainakin tavattu kasvotusten... Kerran muistaakseni... Voisi tavata kyllä toisenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin tavattiin siellä Wanhan Sataman messulla. Toivottavasti tavataan uudelleen, jäi niin mukava fiilis.

   Poista