perjantai 9. toukokuuta 2014

Terveisiä Pirkanmaalta!
Täällä sitä vietetään kevään ensimmäisiä mökkipäiviä maaseudun rauhassa. Tai jos ihan rehellisiä olleen, emme vielä tällä reissulla yövy mökissämme vaan rannalta parinsadan metrin päässä olevassa päätalossa. Teoriassa mökissämme voisi jo majailla, mutta sähkölämmityksestä huolimatta se on vielä näillä keleillä aika kylmä. Saunomassa olemme kuitenkin käyneet siellä joka ilta ja talviturkkikin tuli jo heitettyä, vaikka vesi on ihan tolkuttoman kylmää, noin 7 asteista. Olen aika ylpeä itsestäni, että olen viime ja tänä vuonna uskaltautunut järveen jo toukokuussa. Yleensä emmin jopa juhannuksena, voiko uimaan mennä, jos vesi ei ole yli 20 asteista.

On ollut jännä huomata, miten paljon myöhemmässä kevään tulo täällä on. Vaikka välimatkaa pääkaupunkiseudulle ei ole kuin kolmisensataa kilometriä, kevät on vasta puhkeamassa. Pajussa, tuomessa sekä syreeni- ja marjapensaissa on sentään jo vihreät lehden alut, mutta eilen ja toissapäivänä otetuissa kuvista huomaa, ettei koivikko viheriöi vielä lainkaan.

Lopuksi vielä muutama kuva asusta, joka oli ylläni maalle tullessa. Kun edessä on muutaman tunnin automatka, valitsen vaatteet, jotka ovat mahdollisimman mukavat päällä. Useimmiten matkavarustukseni koostuukin farkuista sekä neuleesta tai collegesta. Huivi puolestaan suojaa niskaa mukavasti auton ilmastoinnin puhallukselta. Olen niin monta kertaa saanut niskan kipeäksi vedosta, että käytänkin huivia aina pidemmillä matkoilla.  


Kirjava kassi on matkakäsityölaukkuni. Olen ihan aloittelija neulonta- ja virkkaustöissä, mutta jotain yksinkertaista käsityötä yritän aina väsätä. Automatka sujuu niin rattoisasti neuloen tai virkaten. Elämäni ensimmäiset villasukat opettelin tekemään viime syksynä, samoin kuin isoäidin neliöitä, joita virkkaan, jos muuta käsityötä ei ole kesken. Automatkojen aikana onkin tullut väkerrettyä jo yli 20 paria erilaisia kaksivärisiä neliöitä, mutta vieläkään en tiedä, mihin loppujen lopuksi ne käytän. Hauskaa niitä on kuitenkin tehdä.Sää on ollut mitä mainoin, mutta tänään on sadellut pitkin päivää, joten pihatöitä ei ole päässyt tekemään. Sen sijaan täytyy lähteä siivoamaan mökkiä talven jäljiltä kesäkuntoon. Jos vaikka jo ensi kerralla olisikin niin lämmintä, että voisimme ”muuttaa” päätalosta möksälle viikonlopun viettoon.

Mitä viikonloppu- ja äitienpäiväsuunnitelmia teillä on? Ihanaa viikonloppua!


6 kommenttia:

 1. Viileys ja ajoittaiset sateet haittaavat täälläkin pihalla oloa. Lisää vaan isoäidinneliöitä, niin saat mukavan peiton/shaalin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitto tai shaali voisi olla kiva, täytyy jatkaa urakointia.

   Poista
 2. Kivan rento asu. Sateesta huolimatta kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadekin oli lakannut blogia kirjoittaessa ja pääsin siivouksen sijaan ulkotöihin, jee! Oikein mukavaa viikkistä!

   Poista
 3. Voi ihana mitkä mökkikuvat!
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. IHanalta näyttää Pirkanmaalla. Kaunis sininen taivas.

  VastaaPoista