maanantai 26. toukokuuta 2014

Korvasieniä

”Kyllä maalla on mukavaa!” tuli todettua useampaakin kertaan viikonlopun aikana. Toukokuuksi harvinaisen helteisen sään lisäksi ulkochillailu ja –grillailu oli poikkeuksellisen nautittavaa senkin vuoksi, etteivät hyttyset, paarmat yms. pikkuriiviöt olleet vielä kimpussa inisemässä ja pistelemässä.Ennen järveltä noussutta ukkosta ehdimme sunnuntaina aamupäivällä käväistä muutaman kilometrin päässä olevalla hiekkakuopalla. Muutaman hiekkakilon (jota tarvitaan meidän kesä”strömssöilyihin”) lisäksi saimme toisenlaistakin kotiin viemistä: Meinasin jo potkaista omituista, männynkävyn kokoista ruttupalloa, kun tajusin, että pallura oli korvasieni. Niitä sitten löytyi lähietäisyydeltä enemmänkin ja lopulta saimme saaliiksi reilun kilon korvasieniä. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun löysin näitä sieniä.Miten korvasienet liittyvät päivän asuun? Eivät mitenkään. Hakemalla hakien aasinsiltana voisi toimia vaikkapa löydettyjen kevätherkkujen väri eli tummanruskea. Muutamat yksilöt olivat nimittäin aivan samaa sävyä kuin asussani ja koruissani.

Viimeaikojen hyvinkin tyypillinen asuni eli housut, kauluspaita ja jakku koostui tällä kertaa valkoisen ja ruskean yhdistelmästä. Näin lämpimällä säällä käytän jakkua ulkotakin korvikkeena ja tarvittaessa sitä voi käyttää sisälläkin, jos ja kun ilmastointi puhaltaa niskaan.
Hopeasta ja ruskeista kivistä koostuva korusetti on esiintynyt ennenkin kuvissani.
Sää viilenee, mutta haittaako tuo. Kivaa viikon jatkoa siitä huolimatta!6 kommenttia:

 1. Mä nykyään rakastan ulkochillailua...Kivasti taas natsaa kaikki toisiinsa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se chillailu kivaa, varsinkin mökillä.

   Poista
 2. Takapihallamme kasvoi korvasieniä parina vuotena talon rakentamisen jälkeen koska tontti on entistä metsää. Enää ei kasva.

  Siisti asukokonaisuus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet enää saa korvasienisatoa takapihalta, olisi kätevää hakea sato noin läheltä.

   Poista
 3. Ihana kokonaisuus ja mikä upean ihana kaulakoru! Tykkään valtavasti tuosta!

  VastaaPoista