keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Jalkojen hoitoa kotikonstein
Välillä on mukava hemmotella itseään ja yksi oiva keino siihen on jalkahoito. Jalkojen hyvinvoinnilla on suuri vaikutus niin kävelyymme kuin yleiseen hyvinvointiimmekin, joten kerran tai pari kuussa kannattaakin käyttää hetki jalkojen hellimiseen. Kaikista rentouttavinta jalkojen hoito on ammattilaisen tekemänä, mutta kyllä itsekin tehty perusteellinen käsittely saa askeleet höyhenen kevyiksi ja jalat tuntuvat mukavilta vielä usean päivän kuluttuakin - luksusta kotikonstein!Toissa viikonloppuna järjestin itselleni aikaa jalkojen hoivaamiseen. Ensin keräsin kaikki tarvittavat välineet käden ulottuville (iPadia ja lehteä unohtamatta!). Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että kesken kaiken täytyy kuivata jalat hakeakseen jotain unohtunutta. Sen jälkeen poistin vanhat kynsilakat ja sitten olikin jalkakylvyn aika. 


Tykkään lisätä veteen joko kylpysuolaa tai –öljyä, sillä ne edesauttavat mukavasti jalkojen ihon pehmenemistä. Lilluttelin jalkoja varttitunnin verran lisäten välillä lämmintä vettä. Mun mielestä veden täytyy olla koko kylvyn ajan lämmintä, kylmenevä vesi ei tunnu lainkaan mukavalta. Mutta arvatkaapa, muistinko varata vettä saataville? Tietystikään en! Onneksi Puuhis toimi apulaisena ja toi kannullisen kuumaa vettä saataville. Aika kului rattoisasti blogeja ja instaa selaillen, sainpahan samalla mielen rentoutusta.Kun jalat olivat pehmenneet, kuorin jalkapöydän päältä ihon kuorintavoiteella ja sen jälkeen raspasin varovasti paksuimmat kohdat jalkapohjista. Hohkakivi oli pitkään suosikkini tähän puuhaan, nyt olen ihastunut Schollin paristoilla toimivaan jalkaraspiin, jonka sain äidiltäni joululahjaksi. Kätevä vempain, jota voi ohjeen mukaan käyttää ilman pehmentävää jalkakylpyä. Liian usein jalkoja ei kannata kuitenkaan raspata, sillä tiuhaan tehtynä raspaus vain paksuntaa ihoa entisestään.


Raspissa on kaksi erikarheista vaihtopäätä. Karheammalla kuorin kovettumat, hienommalla vaihtopäällä hoidan viimeistelyn sekä ohuemman ihon kuorimisen. 
Ihmiset jakaantuvat kahteen leiriin, ”varvasastujiin” sekä ”kanta-astujiin”, riippuen siitä, mihin kohtaan jalkapohjaa kovettumat ilmestyvät. Minä kuulun noihin varvasastujiin ja kovettumat vaivaavat erityisesti isonvarpaan sekä päkiän kohdalla. Muutaman käyttökerran jälkeen voisin sanoa, että paristokäyttöisellä laitteella saan jalat kuntoon nopeammin ja kätevämmin kuin tavallisella jalkaraspilla.

Raspauksen, kynsien leikkauksen ja viilauksen jälkeen vuorossa oli jalkojen rasvaus, joka onkin kovettumia vastaan huomattavasti tehokkaampi keino kuin raspaus. Tähän mulla on pitkään ollut kaksi suosikkituotetta: Himalaja Herbalsin Foot Care Cream sekä Generan Crema Piedi/Foot Cream. Ne kosteuttavat todella tehokkaasti jättämättä ihoa tahmeaksi tai öljyisen tuntuiseksi. Itse olen ostanut molemmat tuotteet Tallinnasta, mutta tuota ensin mainittua olen nähnyt myytävän mm. Sokoksella muutaman euron hintaan. 


Generan voiteeseen en valitettavasti ole törmännyt Suomessa. Löysin sen parisen vuotta sitten sattumalta ruokakaupan (Rimin) kosmetiikkahyllystä. Siitä lähtien olen rahdannut voidetta niin omaan käyttööni kuin äidille, anopille ja muille tutuille ja kaikki, joille olen sitä tuonut tai suositellut, ovat pitäneet tuotteesta erittäin paljon. Mikäli käytte Tallinnassa, Generan voide kannattaa testata, hintakin on vain pari-kolme euroa.Hoidon päätteeksi kynnet saivat uuden lakkapinnan. Kyllä kelpasi taas tassutella!

Muistatko sinä huolehtia jaloistasi säännöllisesti?
10 kommenttia:

 1. Ihana jalkahoito hetki ja miten hyvä mieli tuli.Tuota Himalyaa täältäkin löytyy, mutta enpä ole vielä korkannut. ;)

  Ihania päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile, erikoinen väri ja tuoksu - hmmm - persoonallinen, mutta siihen tottuu. Tosi hyvä voide

   Poista
 2. Mullakin on tuo raspi, mutta jalan kovettumat on kai kuin norsun nahkaa, koska tuo ei tehoa niihin ollenkaan. Palasin siis takaisin mainitsemaasi hohkakiveen ja pari kertaa vuodessa kaveri (alaa opiskellut) tekee mulle kunnon kovettumien poiston.
  Nyt tekikin heti mieli alkaa liotella jalkoja lämpimässä vedessä :)
  Kauniin väriset tuli varpaankynsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisen tekemänä jalkahoito onkin aivan mahtavaa!

   Poista
 3. Yritän muistaa rasvata ainakin muutamana iltana viikossa, kerran kuussa teen yleensä sitten hemmottelun ja vaihdan lakat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvaus on kaiken a ja o, raspaukset ja muut hoidot eivät auta, jos luistaa rasvauksesta.

   Poista
 4. Itsensä hemmottelu on niin ihanaa. Välistä on kiva laittaa kotiin ikään kuin kotispa pystyyn ja antaa itselleen vähän hemmotteluhetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet! Kivaa viikon loppupuolta!

   Poista
 5. Minä tunnustan olevani liian laiska jalkojen hoitaja - ja minun jalkani ovat kyllä sellaiset, että ne hoitoa kaipaisivat.
  Minulla on myös tuollainen jalkaraspi - tosin eri merkkiä - ja tykkään siitä kovasti. Kiitos jalkarasvasuosituksista - kumpikin merkki on minulle tuntematon.
  Valoisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin venähtää usein jalkahoitojen väli turhan pitkäksi. Yritän kuitenkin rasvata jalat päivittäin, siitä onkin ollut paljon apua. Ihanaa kevättä Lady!

   Poista