sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikon 9 huiput

Eilen kävin Helsingin Wanhan Sataman Kädentaito messuilla. Viime kerta jäi väliiin, samoin marraskuun Tampereen messut. Nyt oli sitäkin mukavampi kierrellä ihailemassa taidolla tehtyjä tuotteita. Olisin voinut ostaa vaikka mitä ihanuuksia, mutta olin etukäteen päättänyt pitää jalat tukevasti maassa hankintojen suhteen. Tavaraa löytyy entuudestaan aivan liikaa ja tiedän, miten helposti messuilla homma lipeää käsistä ja intoudun ostamaan ties mitä. Sen sijaan olin suunnitellut ostavani korukiviä tai -helmiä ja koruntekoteeman ympärille hankinnat jäivätkin: jokunen kirja uusien ideoiden pohjaksi, siemenhelmiä ja muuta materiaalia helmikukkien tekoon, pienen pieniä lasiputkia sekä muutama nauha korukiviä.Ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta vanha tehosekoittimeni hajosi toissa viikolla. Se ei ollut kovin vanha, mutta olin ostanut sen aikaa ennen smoothie-innostustani. Muutaman päivän ajan sinnittelin sauvasekoittimen kanssa, mutta kun blenderiin oli tottunut, sauvasekoittimen käyttö smoothien ja tuorepuuron valmistamisessa tuntui aikamoiselta puljaamiselta. Testiarvioiden perusteella Wilfan laite kuulosti tehokkaalta, joten päädyin hankkimaan sellaisen itsellenikin. Muutaman käyttökerran jälkeen olen aivan ihastunut uuteen vempaimeeni - blenderi tekee smootheista samettisen pehmeitä ja kuohkeita! En olisi ikinä osannut arvata, miten suuri ero eri laitteiden lopputuloksella voi olla.En yleensä innostu somessa pyörivistä haasteista, mutta nyt otin sellaisen vastaan ja maaliskuun alussa aloitin 31 päivän kyykkyhaasteen. Siinä ensimmäisenä päivänä kyykättiin 50 kertaa, vähitellen kyykkäyksiä lisätään (yleensä 5 päivässä) ja maaliskuun viimeisenä päivänä niitä tulisi tehdä 250 kpl.
Haaste sattui mulle varsin sopivaan saumaan. Kävin reilu pari viikkoa sitten fysioterapeutilla ja muutaman muun liikkeen lisäksi hän "määräsi" minut tekemään päivittäin kyykkyjä. Kotijumpat ovat aina olleet mulle kiperiä; aloitan kyllä innolla ja teen jumppaliikkeitä ahkerasti. Pikkuhiljaa into laantuu ja homma jää sikseen. Nyt toivon, että tämän some-haasteen myötä innostun/muistan/jaksan/motivoidun tekemään myös niin ohjeistetut kuin muutaman muunkin jumppaliikkeen säännöllisesti. Ainakin nämä ensimmäiset maaliskuun päivät ovat menneet suunnitelman mukaan.Kuva lainattu Motiviren sivulta.

Kevättä kohti mennään kovaa vauhtia, vaikkei säätä katsellessa oikein uskoisi. Tänään lähdin Hakaniemen torille maalaismarkkinoille ja käynti jäi vain kovin lyhyeksi, sillä olin pukeutunut aivan liian kevyesti ja kostean kylmä sää kävi luihin ja ytimiin. Keväämmällä täytyy käydä uudemman kerran, tapahtuma nimittäin järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.
Jos sää ei vielä lupaa kevättä, meidän ruokailussa alkoi eräältä osin kevätkausi: eilen avasimme parsakauden. Parsat valmistin lempparireseptini mukaisesti, ohje löytyy täältäIhanaa alkavaa viikkoa!


8 kommenttia:

 1. Voihan kyykkyhaaste, nyt iski paineita. Apua minäkin haluan oman Wilfan!

  Upeaa tulevaa viikkoa Belladonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wilfa vaikuttaa tosi hyvältä, suosittelen.

   Poista
 2. Ihania nuo korukirjat <3
  Oikein mukavia smoothie-hetkiä uuden blenderin kanssa ja kivaa alkavaa viikkoa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat ovat kivoja inspis-lähteitä, ja niitä on mukava selailla.

   Poista
 3. Täällä muuten kyykätään kanssa, eikä ole kovin helppoa, alkaa hiljalleen tuntumaan. Toki kun itsepintaisesti tekee syväkyykkyinä niin ottaa kyllä ja kunnolla. Osassa vielä tanko niskassa päällä.

  Tsemppiä kyykkyjen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyykkääminen jalkoihin käy, toivottavasti tuottaa myös tulosta.

   Poista
 4. Hyviä löytöjä olet tehnyt. Tsemppiä haasteeseen.

  VastaaPoista