torstai 24. maaliskuuta 2016

Keskiviikko mokkajakussaTiistai-iltana etsin viimevuotisia pääsiäiskuvia ja siinä samalla tuli vilkaistua viime maaliskuussa otettuja asukuvia. Hyvin näköjään tarkenin poseerata ilman takkia, ja muutamissa asukuvissa ylläni on pitkä mokkatakki. Herttileili, että sää näytti lämpimän keväiseltä, vielä ei ole tullut pieneen mieleenkään hakea takkia kellarista. Kaipuu mokka- ja nahkatakkikauteen iski kunnolla, sillä samana aamuna kotoa lähtiessä olin huokaillen ja lämpimämpiä säitä kaivaten pukeutunut talvitakkiin ja kaivanut pipon päähän, pakkasta kun oli kahdeksan maissa vielä reippaasti. Sen verran mokkatakkikuvat jäivät kummittelemaan mielen perukoille, että seuraavana aamuna valitsin mustan asun seuraksi mokkajakun. Eipä aikaakaan, kun jakkua voi käyttää takin asemasta.

 Olen vuosien mittaan tuhonnut mokkavaatteistani ainakin yhden hameen, housut ja liivin tiputtelemalla tai kaatamalla päälleni jotain (ruokaa, juomaa, rikkoutunut tussi jne.), jota en ole onnistunut putsaamaan mokkaa suojaavasta suihkeesta huolimatta. Minkään muun vaatteen kanssa en ole tunaroinut niin rankasti, mutta  mokkavaatteissa on jokin käsittämätön taika, joka saa mut sähläämään. Toistaiseksi tämä bleiseri on pysynyt puhtaana, mutta joka kerta sitä käyttäessäni olen tavallista varovaisempi.


Olen tehnyt muutaman pidemmistä helminauhoistani siten, että niillä on kaksi erilaista käyttömahdollisuutta. Lisäsin helmijonon keskelle renkaan, johon voi näppästi kiinnittä ID- tai kulkukortin. Töistä lähtiessä kortin voi irrottaa ja kääntää renkaan niskaan, jolloin koru toimii "normaalina" kaulanauhana. Raskasta avainnippua eivät korut tietenkään kestä, mutta muovisen kulkukortin tai -avaimen painon ne kestävät hyvin. Mulla on tähän koruun myös erillinen, samoista helmistä tehty riipus, jota olen tykännyt pitää joko kortin kanssa tai ilman.


Eilen päivitin toiseen blogiini meidän pääsiäiseen liittyviä tapoja, käypä kurkkaamassa.
Mitä suunnitelmia teillä on pääsiäispyhiksi?

Mukavaa kiirastorstain iltaa ja oikein hyvää pääsiäisen aikaa!


2 kommenttia:

  1. Täällä aiotaan vaan rentoilla, saunoa, syödä hyvin ja nauttia kiireettömyydestä perheen kanssa :)
    Ihanaa pääsiäisen aikaa sulle ja puuhikselle <3

    VastaaPoista
  2. Mokan kanssa saa olla varovainen, mutta onhan se niin kiva matsku vaatteissa. :) Ihanaa pääsiäistä ja käynpä kurkkimassa teidän pääsiäisäperinteitä vielä. <3

    VastaaPoista