maanantai 21. maaliskuuta 2016

Viikon 11 huiput


Muutama päivä ja sitten onkin jo pääsiäinen ja valmisteluja olen tehnyt verkkaiseen tahtiin. Viikko sitten kävelylenkin yhteydessä keräämieni eri puiden ja pensaiden oksiin on alkanut puhjeta lehtiä ja kun alkuun on päästy, ne kasvavat huimasti yhden päivän aikana. Eilen otetun kuvan jälkeen tämäkin lehti on tuplannut kokonsa.
Rairuohot näyttivät eilen vielä hieman onnettomilta, mutta eivätköhän nekin ehdi muutaman päivän aikana tuuheutua ja saada väriä. Kasvatan niitä aina pari-kolme päivää muovin alla, jolloin siemenet itävät nopeammin. Väriä ruohoon tulee kuitenkin vasta kun ne saavat kunnolla valoa.

Viime viikolla piipahdin Tallinnassa. En käynyt Vanhassa kaupungissa, en ottanut kuvia, en edes ehtinyt shoppailla (paitsi ihan ihan vähän...). Mutta pari ihan mukavaa asiaa tuonkin matkan saldona oli: ruutupaitis ja hyvä lounas, joka sai minut kokeilemaan samantyyppistä annosta kotonakin.

Viimekertaisesta shoppailureissusta Tallinnassa jäi vähän kaivelemaan ruudullinen paitis. Ennen kuin bongasin paidan, olin jo ostellut sitä sun tätä ja paitiksen kohdalla päädyin sitten jättämään sen tankoon. Jälkeen päin harmitti moneen otteeseen ja nyt kun tuli mahdollisuus, niin kävin tsekkaamassa, oliko paita vielä myynnissä. Olihan se. Omaa kokoani ei kylläkään ollut enää jäljellä valkoisena, mutta jotta ei tarvitse toistamiseen haikailla samaisen ruutupaidan perään, ostin valkoisen sijaan mustan. Ihan hyvältä vaihtoehdolta sekin vaikuttaa.Alunperin tarkoituksena oli käydä syömässä Tallinnan Kalamajan alueella, jossa on erittäin hyviä ruokapaikkoja. Aikataulullisista syistä jätimme kuitenkin Kalamajan väliin ja sen sijaan lounastimme Foorum keskuksessa sijaitsevassa Vapiano-ravintolassa. Helsingin keskustassa Mikonkadulla olevassa vastaavassa ravintolassa en ole koskaan käynyt, mutta lahden takainen kokemus oli oikein positiivinen. Kansainvälisesti toimivan Vapiano-ketjun pastat, salaatit ja pizzat tilataan yksittäisistä tilauspisteistä suoraan kokeilta, jotka valmistavat annokset asiakkaan toiveitten mukaisesti. Tilaamani scampi-annos oli niin maukas, että varmasti tulen kokeilemaan myös Helsingin ravintolan antimia.

Makoisan jättikatkarapuannoksen innoittamana kokeilin viikonloppuna omaa versiotani ruuasta. Kirjoitin reseptin Lifestyle and meals -blogini sivuille ja voit käydä kurkkaamassa ohjeen täältä.
Varhaisteininä hurahdimme kaverini kanssa jääkiekkoon. Kävimme katsomassa kaikki Helsingin IFK:n kotimatsit ja seuraavan päivän lehdestä leikkasin talteen otteluselostukset. Ikävä kyllä kansio, johon liimasin ne, on jossain vaiheessa kadonnut. Nyt olisi hienoa lukea vielä kerran nuo tapahtumat ja muistella nuoruuden innokkuutta asiaan. Totuuden nimissä on sanottava, että viime vuosina en ole seurannut jääkiekkoa aktiivisesti. Silti on todella kiva käydä kerran tai pari kauden aikana seuraamassa matsia paikan päällä. Perjantai-iltana kävin ensimmäistä kertaa tällä kaudella jääkiekko-ottelussa. Tunnelma oli huikea ja oman suosikkijoukkueen voitto tietysti sinetöi illan! Hyvä HIFK!


Kivaa pääsiäisviikon alkua!

4 kommenttia:

 1. Ihana viikko ja ihanat on pajunkissatkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea juttu, kun kevään myötä luonto herää. Musta on ihana ottaa maljakkoon oksia ja seurata lehtien puhkeamista.

   Poista
 2. Paitis näyttää tosi hyvältä, mutta niin näyttää kyllä tuo ruoka-annoskin.
  Ihanaa pääsiäisviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värejä ainakin riitti ja makukin oli niin hyvä, että teen toistekin. Kivaa viikkoa Outi!

   Poista