tiistai 27. kesäkuuta 2017

Viikon 25 huiput - juhannus


Tässä postauksessa vielä kuvia ja tunnelmia meidän juhannuksen vietostamme.

Juhannuksen viettoon maalle meitä kerääntyi 12 aikuista ja hännän huippuna pikkuneiti, jonka tällä viikolla olevia synttäreitä vietimme juhannusjuhlinnan lomassa jo etukäteen.


Varsinainen juhannuksen viettomme alkoi kuitenkin sukulaistytön alttoviulukonsertolla, jonka päätyttyä perinteiseen tapaan Puuhis ja serkkupoika nostivat lipun salkoon klo 18.


Useana vuonna olemme voineet ruokailla ulkona, mutta tällä kertaa päädyimme "sisäruokintaan" epävakaisen sään johdosta. Hyvin mahduimme tuvan pitkän pöydän ääreen, jonka koristelimme pinkin sävyin. Joka juhannus kaivamme kaapista esiin retroverhot, jotka saavat toimittaa pöytäliinan virkaa.


Perunoiden pesuun kokeilin netistä löytynyttä vinkkiä eli porakoneeseen kiinnitettiin wc-harja (hih, sentään uusi ja puhdas), jolla surruteltiin perunoita hetki. Kolme kiloa perunoita putsaantui helposti ja nopeasti.


Loppujen lopuksi sää osoittautui ennakoitua paremmaksi. Kaikki maisemakuvat on napattu aattoiltana klo 22 jälkeen mökkirannassa. Kesäilta ei olisi voinut olla kauniimpi!
Sadekuuroja saimme juhannuspäivänä, mutta ennen niiden alkamista ehdimme nauttia kauniista kesästä mm. mölkkypelin tuoksinassa.


Juhannusruusut ovat edelleen nupussa, mutta sen sijaan syreenit kukkivat kauneimmillaan ja punaiset pikkuruusutkin alkoivat aukoa nuppujaan.Juhannukseen kuului myös kaunistautuminen. Me naiset käytimme saunahetken hyödyksemme ja savinaamioimme kasvomme putipuhtaiksi.


Kivaa viikkoa!8 kommenttia:

 1. Aattona oli kyllä lopulta tosi kaunis sää, koko juhannuksen paras. Kauniita kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna ja ihanaa kesäkuun loppua!

   Poista
 2. Teillä onkin ollut kiva juhannus. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana juhannus. Aurinkoisia kesäpäiviä!

   Poista
 3. Kivaa juhannuksen viettoa kauniissa maisemissa. Kiitos vinkistä perunoiden pesuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä sai miehetkin innostumaan perunan pesusta!

   Poista
 4. Ihania mökkitunnelmia ja hitsi vieköön en ole vieläkään päässyt kokeilemaan perunoiden pesua noin, aika mahtava keino. Kivaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut jo pari vuotta aikeissa kokeilla harja+pora -yhdistelmää, mutta vasta nyt muistin ostaa harjan kokeilua varten. Kannattaa kokeilla.

   Poista