sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Viikon 24 huiput


Kulunut viikko sujui korukurssin merkeissä. Ihana kurssi, vaikka tällä kertaa koruilin puolikuntoisena. Maanantaiaamuna herätessä en vielä oireillut millään tavoin, mutta automatkan aikana kurkku alkoi tuntua karhealta, nenä vuotaa ja päätäkin särki. Puolitoista vuotta olen onnistunut olemaan ilman flunssaa, mutta nyt se iski harmilliseen ajankohtaan. En ollut varautunut viikkoon flunssalääkkein, mutta onnekseni apteekki oli muutaman sadan metrin päässä. Rohtojen avulla sinnittelin viikon läpi, mutta lopputulos jäi epätavallisen laihaksi niin toteutusten, luovuuden kuin uuden oppisenkin kannalta. Sain kuitenkin tehtyä aika monta uutta korua, joiden valmistaminen oli helppoa ja sopi siten vajaakuntoiseen olotilaani. Viikon aikana valmistui mm. muutama kevyt kesäsormus, pari korusettiä, kaula- ja rannekoruja sekä riipuksia. Tarkempia kuvia koruista näette jossain vaiheessa asukuvien yhteydessä.

Korukurssia edeltävän työn täyteisen viikonlopun vietimme maalla ihanassa kesäsäässä. Alkukesästä on aina hoppu saada paikat kuntoon kesää varten ja tuntuu, että töitä riittää enemmän kuin niitä ehtii tehdä.
Minun aikana meni mm. istutuspuuhiin, kun perustin uuden kukkapenkin äidiltä saamiani perennoja varten ja istutin muutaman kurkun ja kesäkurpitsan taimen. Yksi saamistani perennoista kukki äidilläni näin kauniisti, mutta hän ei muistanut kasvin nimeä. Tietääkö teistä lukijoista kukaan, mikä tämä hieman maitohorsmaa muistuttava kukka mahtaa olla?


Kuusenkerkät olivat ehtineet viikossa kasvaa juuri sopivan kokoisiksi ja keräsin niitä sukulaispojan avittamana pari litraa siirappia varten. Viime vuonna keitin kuusenkerkkäsiirappia ensimmäisen kerran ja siitä tuli oikein hyvää. Tuolloin lisäsin joukkoon hieman vaniljaa, nyt jätin sen pois, joten siirappi soveltuu monipuolisemmin ruuanlaittoon.


Viikonlopun hauskin hankita oli työnnettävä ruohonleikkuri, jonka löysin pikkukylämme kirpputorilta. Meillä on parikin "kunnollista" leikkuria, joilla Puuhis hoitaa laajan nurmikon kunnossapidon. Tällä pikkuleikkurilla saan kätevästi leikattua ruohoa vaikkapa kukkapenkkien ympäriltä.


Muutama päivä kotona ja sitten juhannuksen viettoon. Mukavaa juhannusviikkoa!


2 kommenttia:

  1. Varmaan kiva harrastus tuo korujen tekeminen. Harmi, että kurssi meni sairastelun merkeissä. Toinen mielenkiintoinen juttu on siirapin valmistus. En ole ikinä kokeillut. Kyllä tässä maailmassa on kaikenlaista kokeiltavaa juttua, mutta aika ei riitä.

    VastaaPoista
  2. Harmi kun sairastuit juuri ennen tuota korukurssia. Nuhasta huolimatta, olet kyllä tehnyt aivan ihania koruja siellä.
    Mukavaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista