maanantai 10. huhtikuuta 2017

Viikon 14 huiput

Tässä muutamia otteita hurjalla vauhdilla hujahtaneesta viime viikosta.

Stockmannin Hulluilla päivillä käväisin parikin kertaa, mutta aika laihoin tuloksin. Vaatteita tai kenkiä en ostanut yhtään: niitä, mitä tarvitsen, ei ollut tarjolla tai kengistä ei löytynyt omaa kokoani. Muutaman kivan vaatekappaleen näin, mutta en sitten kuitenkaan innostunut niin paljon niistä, että olisin kotiuttanut ne.
Mukaan päätyi lopulta hiiliteräspannu, kasvojen puhdistusaine sekä Marie Kondon kirja.

Muutama viikko sitten ostin Estée Lauderin ihonpuhdistusvaahdon, joka on tuntunut oikein hyvältä ja toimivalta. Nyt tarvitsin toisen puhdistusaineen mukaan otettavaksi maalle. Cliniquen tuotteet sopivat iholleni hyvin ja ostan usein ihonpuhdistukseen joko sarjan nestesaippuan tai kiinteän saippuan. Ne puhdistavat iholta hellävaraisesti, mutta kuitenkin tehokkaasti epäpuhtaudet ja jättävät ihon miellyttävän tuntuiseksi. Yksi Hullujen päivien ostokseni oli Cliniquen nestesaippua. Muovinen pumppupullo on kätevä ja hygieeninen käytössä, vaikka tosiasiassa palasaippua on mielestäni vieläkin miellyttävämmän ja tehokkaamman oloinen käytössä.


Olen jo jonkin aikaa harkinnut hiiliteräspannun hankkimista ja nyt sellainen sattui olemaan tarjouksessa Hulluilla päivillä. Olen kuullut kovasti kehuttavan hiiliteräspannua, se on valurautapannun tapaan lähes ikuinen, mutta käytössä hieman kevyempi ja helpompi. Paistamisen jälkeen pannu pestään vedellä ilman pesuainetta ja siihen voi sipaista ohuelti öljyä. Käytön myötä pannun käyttöominaisuudet vain paranevat, kun pintaan muodostuu tumma tarttumaton pinnoite ja sanotaan, että mitä mustempi pannu on, sitä parempi se on käytössä.


Pannu täytyy rasvapolttaa ennen ensimmäistä käyttöä. Yksi kertaa riittää, mutta 3-4 peräkkäistä polttoa muodostaa vieläkin paremman pinnan. Paras olisi, jos malttaa rasvapolttaa pannun 10-11 kertaa. Minä tein 7 rasvapolttoa ja niiden sekä parin käyttökerran jälkeen pannu näyttää aika tummalta. Tuntui oudolta polttaa kiiltävän kaunis uusi pannu lähes mustapohjaiseksi, eikö näytä hurjalta. Entrecotit ainakin paistuivat pannulla loistavasti.


Yhden heräteostoksen tein, nimittäin KonMari - Siivouksen elämänmullistava taika -kirjan. Tavaraa, vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa ja kaikkea muuta on kertynyt ajan myötä kaappeihin aivan liikaa, ja olen jo pidemmän aikaa huomannut itsessäni piirteen ja halun vähentää tuota tavaratulvaa. Elämänmullistusta en kirjan lukemiselta odota, tuskin alan pystyviikata vaatteita eikä minusta "kunnon" marittajaksi ole, mutta kiinnostaa silti lukaista läpi Marie Kondon opus. Jospa sieltä jokunen ohjenuora ja vinkki tarttuisi oman tavarakaaoksen selkiyttämiseen.
Eilen vietimme äitini ja hänen miehensä synttäreitä. Kyseessä oli pienimuotoiset juhlat lähiomaisten ja muutaman ystävän kesken. Olin lupautunut auttamaan niin ennakkojärjestelyissä kuin toimimalla keittiöhommissa pippaloiden aikana. Mukavaa oli ja hyvin ehdin nauttia juhlista kahvinkeiton lomassa. Huh, kaksi herkutteluviikonloppua takana ja pääsiäinen edessä. Varsinainen herkkujen huhtikuu!
Olin tiistaina eräässä tutkimuksessa, jonka johdosta olin tammikuiseen tapaan viikon rajoitetulla ruokavaliolla ja päivän-puolitoista lähes ravinnotta liha- ja kasvislientä lukuun ottamatta. Välillä ahkera tuorepuuron ja smoothien syönti alkaa pikkuisen kyllästyttää, mutta sitten kun niitä ei saa syödä, niitä tekee ihan hirvittävästi mieli. Kylläpä oli ihanaa, kun tutkimusta seuraavana aamuna sai taas nauttia kipollisen raikkaan marjaista tuorepuuroa. Ruoka on tosiaan yksi elämän nautinnoista.


Vielä pari päivää ja sitten me lähdemme ensimmäistä kertaa tänä keväänä maalle, jossa vietämme useamman päivän. Tuskin maltan odottaa...

Keräsin maljakkoon eri puiden ja pensaiden oksia. Parin viikon jälkeen yhteen oksaan ilmestyi pieniä kukkia.

Hyvää pääsiäisviikkoa!
5 kommenttia:

 1. Herkullinen huhtikuu, sitä se todellakin on ollut :)
  Ihanaa pääsiäisviikkoa ❤️

  VastaaPoista
 2. Cliniquen Mild on tosi kiva puhdistuote, itse tykkään kovasti. Saippua on aika raffia mun iholle. :D

  VastaaPoista
 3. Todella herkullinen huhtikuu! Ihania ruokakuvia!

  VastaaPoista
 4. OOn nam mitä herkkuja ja nyt minäkin haluan tuollaisen pannun, on meinaan pannun osto edessä. Clinique <3 Ihanaa pääsiäisviikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Tuntuu tosiaan hurjalta uusi paistimpannu polttaa mustaksi. Vaan niin se on tehtävä, jos mielii kunnon pannun saada. Ja entrecotet jo sillä onnistuivat mainiosti. Ei ollut polttaminen turhaa.
  Onpa herkullinen tuo äitisi ja hänen miehensä juhlapöytä. Herkkuja monenmoisia. Kevät on jo kovassa vauhdissa - ihana tuo kukkaoksa.
  Hyvää pääsiäistä, Tuire <3

  VastaaPoista