torstai 22. joulukuuta 2016

Punaista, punaista


Onko mitään jouluisempaa väriä kuin punainen?
Aikoinaan koristelin kodin jouluksi lähes täysin punaisilla koristeilla. Muutaman viime vuoden ajan somisteet ovat olleet valko-hopeavoittoisia, mutta pieniä punaisia yksityiskohtia täytyy aina olla mukana. Näin joulun aikaan käytän punaisia vaatteitakin useammin kuin muulloin. Onko syynä tämä lumeton pimeys vai mikä, mutta tänä vuonna pirteä punainen vetää entistä enemmän puoleensa.

Sunnuntaina lakkasin kynteni pitkästä aikaa kirkkaan punaisiksi ja siitä sitten alkoi ennalta suunnittelematon punavoittoinen viikko: Maanantaina päivä lähti käyntiin Talven taika -teellä (punaisesta peltipurkista tietty), jonka nautin punaisesta Pikku Myy -mukista ja aamiaisen jälkeen päälle valikoitui punamusta ruutupaita.
Punainen vaatetus jatkui myös muina päivinä ja korut sekä asusteet ovat niin ikään olleet viikon teemavärin mukaiset.Jouluaaton pukeutumista miettiessäni, kokeilin vuosi sitten hankkimaani paitista, punaista tietty. Sifongista ja pitsistä tehty paita on ollut erinomainen esim. tilanteissa, jotka eivät ole vaatineet varsinaista juhlapukeutumista, mutta joihin olen halunnut jotain hieman tavallista "parempaa" ylleni. Toisaalta paita ei ole ollut liian hieno arkikäyttöönkään, kun neuleen, neuletakin tai jakun kanssa kylkipitsit ja hihat jäävät piiloon.
Paidan helmassa on kaunis leveä pitsireunus, jota en halua peittää hameen tai housunkauluksen alle. Niinpä olenkin yleensä valinnut paidan seuraksi kapean alaosan. Kivana yksityiskohtana on aaltomaiset hihansuut, jotka lisäävät ripauksen juhlavuutta.Me toimme joulukuusen sisälle tänään, joten nyt lähden koristelupuuhiin. Taidanpa lisätä tänä vuonna myös kuuseen muutaman punaisen koristeen valkoisten ja hopeisten joukkoon.

Hauskaa joulun odotusta!

10 kommenttia:

 1. Todella kaunis paita <3
  Punainen on ihanan lämmin väri.
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paita oli hyvä löytö viime talvena, olen tykännyt siitä paljon. Hauskaa loppu vuotta!

   Poista
 2. Ihana pusero! <3

  Mukavaa joulun odotusta. <3

  VastaaPoista
 3. Instassa ihailin jo upeaa olemustasi <3 Sydämellistä joulua ihanuuspakkaus <3

  VastaaPoista
 4. Ihanasti punainen sopii sinulle. Hehkuu suorastaan.. Punainen on ihana väri aina silloin tällöin, varsinkin jouluna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen kuuluu jouluun, mutta tykkään käyttää sitä muulloinkin. Pitäisi vaan vähän nykyistä useammin ottaa punainen paita tai huivi käyttöön. Piristää ulkonäköä kummasti.

   Poista
 5. Sinulle sopii punainen ja tuo pitsipaita on hurmaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siniseen taittuva punainen on mun väri, tulee käytettyä turhan harvoin.

   Poista