perjantai 2. joulukuuta 2016

Päivän asu ja Narinkkatorin hyväntekeväisyystapahtuma lauantaina


Tässä postauksessa sekä asukuvia että tietoa huomisesta hyväntekeväisyystapahtumasta.

Aloitetaan kevyemmällä aiheella eli päivän asulla.Käärmekuvioinen mekko oli yksi viime mekkoiluviikkoni vaatekappaleista. Sen väritys ja kuvionti oli oikein mukavaa vaihtelua harmaan ja mustan mekon jälkeen. Mekon olen ostanut jo monta vuotta sitten ja se on ollut ylläni monenmoisissa tilaisuuksissa ja tilanteissa. Pitkistä hihoista huolimatta se soveltuu erinomaisesti kesäkäyttöön ja toisaalta vaikkapa neuletakin, jakun tai viitan kanssa se on mitä mainioin talvimekkona. Kaula-aukko on niin avonainen, että alle on aina puettava toppi on tai vastaava. Tällä kertaa "aluspaitana" toimi pitkähihainen t-paita.
Koruiksi valitsin ruskean sävyisen korusetin, jonka olen tehnyt hopeasta ja savukvartseista. Kaulakoru oli alunperin pitkä, lähes vyötärolle ulottuva. Lyhensin sen jotain tiettyä asua ja tilannetta varten ja totesin, että lyhyenä versiona se on loppujen lopuksi monikäyttöisempi kuin pitkänä.Sitten tärkeään aiheeseen. 

Joulukuun 5. päivänä vietettävän kansainvälisen vapaaehtoistoiminnan päivän johdosta Lions-liitto ja Punainen Sulka järjestävät asiaan liittyvän yleisötapahtuman Helsingin Narinkkatorilla huomenna lauantaina 3.12. klo 13.00-16.00. Vapaaehtoistoiminnan päivää on vietetty vuodesta 1985 alkaen, jolloin YK:n yleiskokous päätti julistaa päivän kansainväliseksi vapaaehtoistoiminnan päiväksi. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta vapaaehtoistoiminnan tärkeydestä ja saada ihmisiä tarjoutumaan entistä enemmän vapaaehtoisiksi.

Lionsklubien Punainen Sulka 2017 -keräyskampanjan kohteena ovat Suomen nuoret ja keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Keräystavoite on 5 miljoona euroa. Narinkkatorin tilaisuuden tavoitteena on tehdä tunnetuksi Punaisen Sulan tavoitteita ja keinoja osallistua kampanjaan sekä aktivoida keräyksen tekijöitä ja yleisöä toimintaan tavoitteen saavuttamiseksi. Tavoitteena ei ole vain saada kokoon 5 miljoonaa euroa, vaan koota voimat tukemaan nuoria itsenäiseen elämään ja ottamaan vastuuta tulevaisuudesta. 

Narinkkatorin esiintymislavalla tapahtuu 3 tunnin ajan. On musiikkia, leikkiä ja informaatiota. Torilla on myös kolme telttaa, joissa esittelyiden lisäksi jaetaan lämmintä keittoa tilaisuuteen osallistuville. Lipaskerääjät kiertävät torilla ja kauppakeskus Kampissa aktiivisesti tarjoten osallistujille mahdollisuuden lahjoittaa kampanjan hyväksi. Samanaikaisesti torilla myydään arpoja 2 €:n hintaan ja hienointa on, että jokainen arpa voittaa. Lisää aiheesta voit lukea tästä.

Narinkkatorin tapahtuman keräyskumppaneita ovat kohteen mukaisesti mm. partiolaiset, Aseman lapset, Näkövammaisten liitto, Ehkäisevä päihdetyö EHYT, Yeesi sekä Lasten ja Nuorten säätiö ja MYRSKY-hanke. 

Tule piipahtamaan Narinkkatorilla kuulemassa aiheesta lisää ja antamassa panoksesi Suomen nuorten hyväksi. Minä olen lupautunut toimimaan vapaaehtoisena lipaskerääjänä, joten tule nykäisemään hihasta ja moikkaamaan.

Hyvän mielen viikkonloppua!

8 kommenttia:

 1. Todella tyylikäs olet <3
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on aina niin kätevä vaate, sillä saa helposti fiksulta näyttävän kokonaisuuden. Ihanaa lauantaita Outi!

   Poista
 2. Mekko pukee sinua loistavasti ja käärmekuosissa on kivaa särmää. Hienoa työtä olet tekemässä huomenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla ei kovin montaa eläinkuosista vaatetta tai asustetta ole, mutta juuri sen vuoksi tykkään itse tästä mekosta kovasti.

   Poista
 3. Ihanan naisellinen mekko ja nuo saappaat! <3

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saappaat ostin jokunen vuosi sitten Tallinnasta ja olen tykännyt niistä todella paljon. Hyvää adventtisunnuntaita!

   Poista
 4. Olen tainnut sanoa aiemminkin että nuo saappaat on ihanat. Kivat mekon kanssa ja lämpimät sävyt on kivoja vaihteeksi. Hyvää viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvena näiden saappaiden käyttö jäi aika vähäiseksi, joten nyt ne tuntuvat taas melkein kun uusilta. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista