sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Viikon 2 huiput

Tällä viikolla käväisimme Etelä-Pohjanmaalla. Matkan perimmäinen syy oli autokaupat, mutta perjantaina en innostunut ollenkaan viettämään tuntia tai kahta autokaupassa. Niinpä miesten hoidellessa autokauppa- ja rekisteröintiasioita, minä vietin omaa aikaa kierrellen Seinäjoen vaate- ja kenkäkauppoja. Hassua, miten tietyn kaupan tai kauppaketjun liikkeistä löytyy aina jotain mukavaa, kun niissä käy kotipaikkakunnan sijaan jossain muualla. Samoin jotkut tietyt vaatemerkit kiinnostavat huomattavasti enemmän, kun ne bongaa oudon  kaupan tarjonnasta. Nyt ostamistani vaatteista monet ovat Soyaconceptin mallistoa. En ole varmaan koskaan ostanut Soyan vaatteita Helsingistä, mutta maalla käydessä löydän mallistosta aina kivaa.

Kaupoissa oli huomattavat alennukset, joten innostuin hankkimaan vähän useamman vaatekappaleen. Sinänsä ihan tarpeellisia, vaikkeivät kaikki oleetkaan hankintalistalla:

Sininen mokkajäljitelmäjakku ihastutti niin materiaaliltaan, väriltään kuin kauluksen leikkaukseltaan. Mustan, valkoisen, harmaan ja vaaleanpunaisen sävyttämä paita näytti aluksi hieman levottomalta, mutta sovittaessa huomasin, että väritys tuo harmaaseen tai mustaan asuun kivasti eloa.


Pörröisessä musta-harmaassa neuleliivissä on myös hauska kaulus ja liivi sopii niin farkkujen kuin siistimpienkin housujen tai hameen seuraksi. Suloisen pehmeää ja lämpimän oloista vaaleaa turkisliiviä en voinut vastustaa, joten myös se päätyi mukaani.



Mekot ovat olleet suosikkejani jo muutaman vuoden ajan. Uusia en ole hankkinut pitkään aikaan, mutta nyt löytyi pari tosi kivan oloista. Pilkullisen mekon pohjaväri on tummansininen, toisessa toistuvat saman värit kuin t-paidassa. Molemmat mekot ovat kauniisti laskeutuvia ja malliltaan monelle vartalotyypille sopivia.




Tiistaina osallistuimme vuoden ensimmäiseen viiniklubi-iltaan. Tällä kertaa teemana oli Itävallan viinit. Maistelussa oli kolme punaviiniä (Heinrich Zweigelt 2013, Heinrich Blaufränkisch 2013 sekä Schneider Sankt Laurent 2013), yksi valkoviini sekä yksi jälkiruokaviini. Punaviinit olivat mielenkiintoisia kokeilla ja valkoviini, Felsner Lössterassen Grüner Veltliner 2014, oli oikein hyvää. Viidentenä maistelussa ollut Nittanaus Eiswein Welschriesling 2012 on makea jälkiruokaviini ja se oli illan viineistä suosikkini. Eiswein on siitä mielenkiintoinen viini, että sen valmistuksessa käytetyt rypäleet poimitaan ja puristetaan jäätyneinä.





Toukokuussa keräsin isot määrät nokkosta  ja kuivatuksen jälkeen murskasin sitä lasipurkkeihin säilytykseen. Syksyn aikana purkit unohtuivat kaapin perukoille, mutta nyt olen jälleen innostunut lisäämään nokkosta niin smoothien, tuorepuuron kuin keittojenkin joukkoon. Nokkonenhan on kaikista Suomen vihanneskasveista ravintopitoisin sisältäen suuret määrät kalsiumia, rautaa, piitä ja vitamiineja (varsinkin C-vitamiinia). Hyvää, edullista ja taatusti puhdasta superfoodia!


Marraskuussa toin maalta muutaman pienen kuusentaimen, joista useimmat istutin parvekkeen ruukkuihin. Yhden puuntaimenen tyrkkäsin parvekkeella olleeseen lasipurkkiin odottamaan istutusta ja silloin tällöin muistaessani lorautin vähän vettä juurelle. Juuri ennen joulua laitoin pikkukuusen ruukkuun ja toin sen olohuoneen koristukseksi. 


Multaa ei sillä hetkellä ollut, mutta lisäsin ruukkuun hieman sammalta varren tueksi ja kosteutta pitämään. Tänään huomasin, että kuusen latvaan on ilmestynyt vaaleanvihreää uutta kasvustoa. Myös kuusen juureen jäänyt puolukan varpu kasvattaa uutta lehteä. Sitkeitä kasveja ovat molemmat, kun karuista olosuhteista huolimatta jaksavat kasvaa.



Kivaa alkavaa viikkoa!














6 kommenttia:

  1. Söpö turkisliivi :-) Sitkeä kuusentaimi!

    VastaaPoista
  2. Voi kun ihania vaatteita. Tuo sininen mokkajäljitelmäjakku on NIIN ihanan mallinen. Tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jakku on kivan mallinen ja tykästyin varsinkin tuohon kaulukseen.

      Poista
  3. Mistä ostit tuon pallo/pilkkumekon, tykkään kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat mekot ovat Soyaconceptin mallistoa, jota myydään eri liikkeissä. Tämän ostin Keskisestä, mutta Soyaa olen nähnyt täällä ainakin Sokoksella ja Halosella.

      Poista