sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Viikon 4 ja kuukauden huiput

Tammikuun viimeinen päivä - mahtavaa!
Vaikka musta on aivan ihanaa, että meillä on neljä vuodenaikaa, en ole laisinkaan talvi-ihminen ja talvikuukausista tammikuu on se kaikista pahin. Vuoden vaihtuessa edessä oleva kuukausi tuntuu loputtoman pitkältä, pimeän ankealta ja kylmältä. Edes päivien pidentyminen ei vielä tunnu ja näy, toisin kuin helmikuussa. Niinpä yritän tammikuulle keksiä kaikenlaista mukavaa ajanvietettä. Loppumaisillaan oleva kuukausi olikin loppujen lopuksi ihan mukava ja täynnä erilaisia toimintoja, tapahtumia ja tekemisiä. Tässä katsaus tämän viikon ja tammikuun high-lighteihin.

Keskiviikkona kävimme ystävättäreni kanssa Tallinnassa. Teimme vastaavanlaisen reissun vuosi sitten ja tuolloin totesimme, että lyhytkin irtiotto työ- ja kotiympyröistä tekee oikein hyvää.
Laivayhtiöksi olimme valinneet Eckerön, jotta meillä olisi useampi tunti aikaa shoppailuun. Paljon päivän aikana ehdimmekin, mutta taas kerran aika loppui kesken. Kaupoissa oli vielä viimeiset rippeet alennusmyynneistä meneillään ja jonkin verran oli tullut kevätuutuksiakin, joten olisimme ihan mielellämme jatkaneet kiertelyä pidempääkin. Mukavia löytöjä sieltä teinkin: mulle niin tyypillisen ruutupaidan sekä ei-niin-tyypillisen eläinkuosipaidan. Lisäksi jälleen kerran pitsipaitoja, tällä kertaa mustat pitsit saivat jäädä kauppaan, sen sijaan valkoinen ja punainen tarttuivat mukaan.Kaikista tyytyväisin olen kuitenkin kenkäostoksiini. Mulla on viime kuukaudet ollut vähän hankaluuksia jalan kanssa ja pakon sanelemana olen opetellut käyttämään matalampia kenkiä. Ainahan ei kenkien mukavuus ole vain koron korkeudesta kiinni, mutta silti yhä useammin olen päätynyt korkkareiden sijaan matalampiin kenkiin. Nyt kun eteen sattui paritkin nilkkurit, jotka olivat jalassa todella mukavat, en voinut jättää niitä kauppaan.
Tallinnan matkan lisäksi tammikuuhun on mahtunut paljon muutakin. Rauhallisten koti-iltojen vastapainoksi on ollut kyläilyjä sekä tapaamisia kavereitten ja läheisten kanssa. Meillä on käynyt vieraita parinakin viikonloppuna; viikko sitten isompi porukka ja tänä viikonloppuna istuimme iltaa vähän pienemmällä kokoonpanolla. On ollut kummitytön synttärit ja eilen "lapset" kävivät pitkästä aikaa syömässä.Kuukauden puolessa välissä piipahdimme Etelä-Pohjanmaalla, lisäksi on ollut Lux Helsinki -tapahtumaa, matkamessuilua sekä viininmaistelua.Tammikuun aikana olen päässyt taas lenkkeilyn makuun ja paukkupakkasista huolimatta tein pitkiä kävelyitä lähiympäristöön. Nautin suunnattomasti, kun merenranta on vuosien jälkeen taas kävelymatkan päässä.Sitruunavesilasillisen nauttiminen on kuulunut monien aamurutiineihin jo pitkään, minä tulen tämän asian kanssa jälkijunassa. Minäkin olen vuosien ajan juonut lasillisen vettä tyhjään vatsaan aamuisin, mutta yleensä olen maustanut veden muutamalla marjalla, hedelmälohkolla tms. Viikon-kahden aikana olen ihan hurahtanut sitruunaveteen. Sekoitan lasilliseen vettä puolikkaan sitruunan mehun ja juon sen ennen aamukahvia.Olen joskus vuosia sitten kokeillut SingStar-peliä jossain työpaikan tiimi-illassa. Hauskaa oli, vaikka melodiat eivät aina ihan kohdalleen osuneetkaan. Nyt lainasimme veljeni perheeltä yhden SingStar-levyn sekä mikrofonit ja eilen innostuimme laulaa lurittamaan. Tyttäreni oli haka, hän voitti jokaikisen kappaleen, jonka lauloi. Tässä vedämme Puuhiksen kanssa antaumuksella Anna Puun C'est la vie biisiä. Onneksi kirjastohuoneemme kohdalla ei ole seinänaapureita, heh!
Oletko koskaan laulanut SingStaria? Kannattaa kokeilla, se on tosi kivaa!

Me lähdemme keskiviikkona Rukalle talviloman viettoon. Yritän tehdä sieltä käsin päivityksiä tänne blogiin, mutta katsotaan, miten käy.

Oikein mukavaa helmikuun alkua!
6 kommenttia:

 1. Sinä oot kuin minä, en vaan pidä talvesta. Tammikuussa parasta on kuitenkin oman tyttären syntymä.
  Mä juon sitruunavettä iltaisin ennen nukkumaan menoa.
  Kivaa alkavaa helmikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellainen kaksijakoinen suhtautuminen: tykkään talvesta, on kiva kun on lunta, mutta kireät pakkaset voisivat pysytellä muualla.

   Poista
 2. Ihana tammikuu ja pakkastakin mahtui (hieman liikaa) ja vihdoin lumi tuli. Aivan mahtava tuo heppapaita, tahtoo sellaisen! Upeaa lomaa Belladonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumen tulo oli kyllä ihanaa, toi mukavasti valoa.

   Poista
 3. En ole talvi-ihmisiä , vaikka lumi onkin kaunista katsella . Pakon sanelemaa mullekin nuo matalammat korot , nättejä olet löytänyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nilkkurit olivat kiva löytö, olen monesti löytänyt Tallinnasta todella hyviä, mutta kohtuuhintaisia kenkiä ja saappaita.

   Poista