maanantai 11. tammikuuta 2016

Viikon 1 huiput

Viikon 1 kooste tulee pienellä viiveellä, mutta tässä muutamia aatoksia viime viikolta.

Kuten aiempinakin vuosina, loppiaisena siivosin kodin joulutunnelmasta ja vein koristeet sekä valot varastoon odottamaan ensi vuotta. Kylläpä tuntui oudolta, kun kuusi ei enää hallinnut olohuoneen ilmettä eivätkä monet yötä päivää palaneet jouluvalot tuoneet valoa. Parvekkeelle kyllä jätin vielä kausivalot; ne saavat olla siellä vielä ainakin tämän kuukauden. Ja koska tykkään tosi paljon koristevaloista ja valoteoksista, piti minunkin käydä ihastelemassa eilen päättynyttä Lux Helsinki -tapahtumaa. Olimme kaupungilla sen verran ajoissa, että Tuomiokirkon valoesitys ei ollut vielä alkanut. Sen sijaan ihastelimme mm. Sofiankadulla teräslangasta taivutettuja ihmishahmoja, jotka oli ruiskutettu fluorisoivalla maalilla....






... Espalle sijoitettuja jättimäisiä työvalaisimia....



.... sekä Espan lavalle pystytettyä Medicine Cityä. Kaupungin pilvenpiirtäjät oli neuvokkaasti tehty tyhjistä alumiinisista lääkepakkauksista, joita teokseen oli käytetty huikea määrä, lähes 22.000 kpl! On siinä ollut näpräämistä.




Ruttopuiston eli Vanhan kirkkopuiston valotaideteokset olivat myös hienoja. Puiden oksille ripustettuja valolyhtyjä oli tehty esim. tietokoneiden piirilevyistä, tiskiharjoista, metalliromuista, vaatteista ja ties mistä "romusta". Color Park teos valo-, savu- ja äänitehosteineen oli vaikuttava elämys.



Tänä jouluna kaikki läheiseni saivat lahjaksi yöpaidan tai yöpuvun ja muille niitä ostaessani mielessä käväisi, että olisin itsekin halunnut mukavan ruutupyjaman. Lahjahankintamoodissa en kuitenkaan itselle tullut sellaista hankkineeksi, mutta nyt alennusmyynnistä löytyi suloisen pehmeä pyjama. Meillä on niin lämmin, että yökkäriksi se on liian kuuma, mutta sitäkin paremmin se soveltuu oloasuksi. Ja kyllä siinä onkin kelvannut viettää laiskaa sunnuntaiaamupäivää tai saunan jälkeistä leppoisaa koti-iltaa!


Olen viime aikoina hurahtanut meikkisiveltimiin ja sen myötä hankkinut uusia siveltimiä niin tyttärille kuin itsellekin. Beautyblenderikin sai jäädä - ainakin toistaiseksi - kaappiin, kun olen innostunut levittämään meikki- tai cc-voiteen siveltimen avulla. Kerralla en ole sentään laittanut uusiksi koko sivellinvalikoimaani, joka ei kummoinen tosin ollutkaan, mutta aina kun sopiva kauppa tai hylly osuu kohdalle, on pakko tsekata, löytyisikö jokin tarpeellinen uusi yksilö valikoimaani. Viime viikolla löytyi vihreä häivytyssivellin ja samalla hankin myös siveltimien puhdistukseen tarkoitetun saippuan, jota en ollut aikaisemmin kokeillutkaan. Hyvin tuntuu putsaavan meikinjämät sudeista. Millä tai miten te puhdistatte siveltimet?






Juhla- ja herkkukauden jälkeen ruokavalion normalisointi on lähtenyt käyntiin. Siitä huolimatta viime viikolla oli ihan pakko kokeilla yhtä uutta suolapalaa, jonka ohjeen bongasin facebookissa. Kyseessä oli valkosipulivoilla voideltu ja juustolla täytetty leipä ja tässä pikaohje:
Leipänä oli kaupan esipaistettu ciapatta, jonka ensin paistoin ja sen jälkeen annoin jäähtyä hetken.Viillotin leivän ruuduiksi, niin että pohja pysyi ehjänä ja tungin väleihin cheddar-sulatejuustopalasia. Sulatin voita, johon lisäsin pilkotun ison valkosipulikynnen, persiljaa ja vähän pippuria ja lusikoin sen leivän päälle. Täytetty leipä uuniin 200 asteeseen 15-20 minuutiksi tai kunnes juusto on hyvin sulanut. 
Juustoinen valkosipulileipä oli järjettömän hyvää! Lisäksi se on helppo- ja nopeatekoinen, joten kannattaa kokeilla, joskus kun mieli tekee jotain oikein hyvää (ja epäterveellistä) iltapalaa.



Mukavaa maanantai-iltaa!



4 kommenttia:

  1. Ihana ihana pyjama! Ostin juuri tyttärelle vastaavan ja omani kuluttanut puhki pahki, mutta haluan vastaavan ja on niin kiva kotiasukin. Ihan must näillä pakkasilla olisi ollut myös kotona.

    Kivaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut muutaman vuoden välein tapana ostaa tytseille ruutupyjamat, mutta kertaakaan aikaisemmin en ole itselleni sellaista hankkinut. Ihana se on ollut.

      Poista
  2. Toi pyjama on ihana. Rakastan erilaisia oloasuja.
    Mukavaa alkanutta viikkoa ♡

    VastaaPoista