sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Viikon 18 huiput

Vapun johdosta viikko oli jälleen yksi näistä kevään tynkäviikoista. Alkuviikko hurahti huomaamatta ja sitten olikin jo vappu. Pitkä viikonloppu tuntui oikein mukavalta, melkein lomalta. Tässä taas muutamia otoksia viikon ajalta.


Vappu on aina jonkinlainen käännekohta pukeutumisessani; silloin viimeistään kaivan esiin valkoiset housut ja trenssit ja säästä riippumatta jalkaan on ihan pakko laittaa avokkaat. Eilisissä asukuvissa olivatkin jo nuo valkoiset housut. Niiden lisäksi pengoin käyttöön muutamia kesäisiä pitsipuseroitani, joita voisi aivan mainiosti pitää muulloinkin kun kesäaikaan. Jotenkin kuitenkin ne tuntuvat luontevammalta valinnalta asuihin, kun aurinko alkaa lämmittää. Trensseistä ensimmäisenä otin käyttöön puuterisen vaaleanpunaisen, joka oli päälläni torstaina.


Viikon piristyksiin kuului myös kampaajalla käynti. Myönnän, että sinne mennessä ei pieneen mieleen tullut, että hiuksissa on jälleen lyhyen tukan malli, mutta niin siinä sitten kävi. Tai oikeastaan sivuhiuksissa on pituutta aika paljonkin - yhtä paljon kuin niskahiuksissakin - mutta kun pitää niitä korvan takana, kokonaisvaikutelmana on lyhyet hiukset. Sävyä vaalennettiin jonkin verran eli kupariin vivahtavaksi eikä väri ole ollenkaan niin punertava, mitä kuvien perusteella voisi kuvitella. Yritin vähän ehdotella, että voisin kokeilla harmaan sävyjä. Niitä ei kampaajani kuitenkaan suostu laittamaan, omissa kun ei kuulemma vielä harmaata näy ja väri vanhentaisi. Täytyy sitten vaalentaa väriä muuhun sävyyn pikku hiljaa.


Viikko sitten kävin Iittalan varastontyhjennysmyynnissä parikin kertaan. Kävin hankkimassa mm. Kivi-tuikkuja sekä Mariskooleja lahjoiksi ja tuliaisiksi. No, pieni lohenpunainen piti ostaa itsellekin saman värisen Kivi-tuikun seuraksi.


Mukaan tarttui myös jotain, josta en ole ihan varma onko se turhake vai ei - nimittäin ananasveitsi. Ananaksen käsittelyyn se on mitä mainioin: kaarevan terän ansiosta kuoren saa poistettua kätevästi ja varren päässä olevan lenkin avulla saa näpsäkästi poistettua kovan ytimen. Enpä ole aiemmin edes osannut kaivata tuommoista (tai edes tiennyt olemassa olosta), mutta käteväksi se on viikossa osoittautunut. Varsinkin, kun keksin, että se on oiva apu myös esim. appelsiinin kuorimiseen smoothieta varten.Ostin vapuksi ison satsin ulkolaisia mansikoita, jotka olivat yllättävän hyviä. Olomuodoltaan ne ovat paljon kovempia kuin kotimaiset, mutta niiden avulla oli helppo kokeilla mansikkaruusun tekoa, josta näin kuvia aiemmin keväällä.

Mukavaa alkavaa viikkoa!9 kommenttia:

 1. Onnistunut leikkaus, sinulle sopii tuo lyhyempi malli hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Niin se taitaa olla, vaikka aina haikailen pidempien hiusten perään.

   Poista
 2. Minäkin kävin ostamassa ananas-veitsen ja huomenna mies lupasi hakea kaupasta hunajamelonin, meinattiin siihen veistä testata :)
  Hiuksesi ovat ihanan väriset nyt ja malli tuo kasvosi todella kauniisti esille.
  Eikö vain olekin ihanaa kun ilmat lämpenee ja saa laittaa taas kesävaatteita päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veitsi toimii varmaan hyvin meloniinkin, täytyypä oikein ideoida, mihin kaikkeen sitä voi käyttää.

   Poista
 3. Pitsipuserot ovat niin hurmaavia! Näpsäkän näköinen veitsi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä pitsipuseroista. Veitsi on oikein näppärä, vaikka hyvin ananaksen ym. leikkuu on sujunut ilmankin.

   Poista
 4. Todella kiva ja pirteä tukka ja miten ihana käsilaukku. <3

  Tuo veitsihän voi olla valkan kätevä, mansikkakin on niin söpö. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vintage-laukku on yksi mun kesälemppareista. Tykkään, vaikka käytän sitä aika harvoin. Mansikan ruusuleikkausta täytyy vielä treenata - harjoitus tekee mestarin.

   Poista
 5. Todella kiva ja pirteä tukka ja miten ihana käsilaukku. <3

  Tuo veitsihän voi olla valkan kätevä, mansikkakin on niin söpö. <3

  VastaaPoista