tiistai 5. toukokuuta 2015

Vaaleansinistä

Selatessa ja valitessa näitä päivän asukuvia tajusin, että kevään tulo vaikuttaa omaan pukeutumiseeni myös tavalla, jota en ensin ole tullut ajatelleeksi. Halu siirtyä vaaleampiin kokonaisuuksiin näkyy myös sadepäivän asuissani. Yleensä (eli lähes aina) sateisina päivinä tummat vaatteet tuntuvat automaattisilta valinnoilta itselleni. En siis kuulu siihen ihailtavaan joukkoon, joka osaa tuoda piristystä ja raikkautta harmaaseen päivään pirtsakoilla värivalinnoilla.
Kevään myötä valon ja lämmön vaikutus näkyy kuitenkin omassa pukeutumisessa siinä, että tumman sijaan haluan piristää asua vaaleilla sävyillä. Niinpä nytkin ja viime kesänä ostamieni tummansinisten housujen seuraksi ei tehnytkään mieli valita yhtä tummaa yläosaa. Sen sijaan päädyin vaaleansiniseen jakkuun ja luonnonvalkoiseen puseroon.Toinen huomattava muutos kevätpukeutumisessani on huivit:
Runsaat ja paksuhkot huivit ovat jääneet ihan huomaamatta hyvin vähäiselle käytölle. Useimmiten olen ilman huivia, mutta jos kaipaan sellaista kaulaani, valinta on lähes poikkeuksetta ohut ja kevyt. Kuvien Marja Kurjen silkkihuivi on ollut vuosikausia laatikossa käyttämättömänä, vaikka aikoinaan kietaisin sen kaulaani tosi usein. Höyhenen kevyt huivi hiveli kaulaa ja oikein ihmettelin, miksen ole tullut käyttäneeksi sitä aikoihin, varsinkin kun väritykseltään se on täysin "mun värinen". Nytpä löysin "uuden" kesähuivin käyttööni.Yläkerran parveke on osoittautunut hyväksi sadesään kuvauspaikaksi keväisin ja kesäisin. Syksylläkin kokeiltiin, mutta tuolloin valo ei oikein tahdo riittää. Vielä kun saisi parvekkeen kesäkuosiin kukkasin ja muun kesärekvisiitan voimin.

Oletteko te jo innostuneet laittamaan parvekkeita, terasseja ja pihoja kesäkuntoon?

14 kommenttia:

 1. Ihana raikkaan näköinen asu. :)

  Vielä on parveke laittamatta, mutta enköhän tässä innostu, kunhan saadaan ensin kylppäri valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä kylppäriremppaan. Parvekkeen ehtii laittaa vielä sitten joskus.

   Poista
 2. Viime viikonloppuna sain kukat laitettua ulkoruukkuihin :)
  Vaaleansininen jakku sopii sinulle todella hyvin ja asu näyttää ihanan raikkaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin muutamia pelargonioita, mutta edelleen mietin, voinko istuttaa ne lopullisille paikoilleen. Nyt ne ovat ostoruukuissa ja siirtelen "lämpimämpään" paikkaan kun ilma viilenee.

   Poista
 3. Upea vaaleansinisen sävy jakussa - ja huivin sävyt ovat ihanat!
  Parvekkeelle on meillä orvokit isäntä laittanut - ja pihalla on jotain pientä laitettu, mutta itse en ole vielä oikein innostunut - olen vain ihastellut kaikkea, mitä kevät puskee esille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orovokit ovat niin kauniita ja vieläkin pohdin, jaksanko laittaa niitä. Ne ovat todella kivoja keväällä ja alkukesästä, mutta jossain vaiheessa pitäisi sitten vaihtaa muihin. Ja silloin meikäläisen laiskuus yllättää.

   Poista
 4. Silkkihuivit ovat miellyttäviä iholla :-)
  Kesäkukkien laittoa vasta aloitettu parilla istutuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on sitten hyvällä mallilla kesän aloitus. Mulla ei ole vielä mitään istutettu.

   Poista
 5. Ihana kevätasu, vaaleansininen on sinun värisi!
  Sinulla on uusi kaunis hiussävy, joka saa sinut
  sähdehtimään.

  Kivaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Tulipa kokeiltua kampaajan ehdotuksesta tällaista sävyä tällä kertaan. Kesäkuuksi varattu seuraava käynti; saas nähdä, mitä sitten.

   Poista
 6. Voi miten ihana ja kauniin keväinen kokonaisuus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Satu. Kevätfiiliksissä mennään.

   Poista
 7. Onpahan kaunis jakku ja huivi, niin rakastan vaaleansinistä. Aivan ihana keväinen asu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi tuntui ihanalta, oikeasti ihmettelen itsekin, miten se on voinutkin unohtua laatikon kätköihin

   Poista