sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Otteita viikon 13 varrelta

Jälleen on sunnuntai-koosteen aika. Jotkut kuvista ovatkin näkyneet jo tuolla Instan puolella (@belladonnanblogi), mutta laitanpa tännekin, kaikki kun eivät siellä vieraile.

Pikkuhiljaa olen aloittanut pääsiäisvalmistelut. Tänään ripustelin jo joitakin asiaan kuuluvia koristeita ulko-oven eteen. Olohuoneeseen sen sijaan en vielä laittanut muuta kuin nostelin esiin muutaman keväisen värisen Kivi-tuikun ja ripustin noidan lentelemään. En muutenkaan ylenpalttista pääsiäiskoristelua harrasta, mutta jotain pientä on aina kiva kaivaa esiin. Ja tänäkin vuonna jatkoin yhtä pääsiäistraditiotani: kylvin jälleen kerran rairuohon siemenet aivan liian myöhään. Saa nähdä, ehtivätkö nousta ollenkaan, kun vasta torstaina muistin laittaa siemenet multaan.


Stockan Hullut päivät jäivät tänä vuonna osaltani aika vähäisiksi. Perjantaina pistäydyin Tapiolan liikkeessä pikaisesti ja eilen hain vain hajuveden kosmetiikkaosastolta. Keskiviikkona olisi ollutkin jotain kiinnostavaa tarjolla, mutta kun en päässyt tuolloin käymään, tuotteet ja oman kokoiset vaatteeni olivat jo menneet.  Perjantaiaamuna tajusin, että lemppari päivätuoksuni vetelee viimeisiään ja sattumoisin sitten illalla bongasin esitteestä, että tuote oli tarjouksessa. Kerrankin kävi tuuri!


Innostukseni smoothieihin ei näytä laantumisen merkkejä enkä ole millään tavoin kyllästynyt lähes jokapäiväiseen juomaan. Tykkään, kun pienellä raaka-ainemuutoksella maku saa aivan erilaisen ulottuvuuden. Ostin ensin minttua, sitten vahvaa minttua lähinnä jääkaappivettäni varten. Keksin, että nuo molemmat yrtit sopivat hienosti myös smoothieen. Samoista aineksista tehty smoothie maistuu aivan uudelta vain vaihtamalla esim. inkivääri vahvaan minttuun. Olen kesäisin istuttanut yrttiruukkuihin jonkun minttu-kasveista, mutta ensi kesänä aion varmasti kasvattaa niin minttua, vahvaa minttua, piparminttua kuin sitruunamelissaakin. Oletteko kokeilleet maustaa yrteillä smoothien?


Tykkään tosi paljon polttaa kynttilöitä ja eilen Earth hourin merkeissä mekin sytyttelimme niitä palamaan tavallista enemmän. Maltoin pysyä erossa myös somesta, ja kun suoraan sanoa vahingossa päivällisemme alku venyi, vietimme Earth hour -tunnin Suomen tämän vuotisen teeman mukaisesti kynttiläillallisen merkeissä. Mikäs sen mukavampaa kuin yhdistää tunnelma ja kannanotto hyvän asian puolesta!


Päivitin tänään toisen blogini puolelle tänne mehevän frittatan eli italialaisen uunimunakkaan ohjeen. Paistan munakkaita usein liikaa, jolloin ne ylikypsyvät ja kuivuvat. Tämän ohjeen mukaisesti munakkaasta tuli ihanan kuohkea ja sopivan "kostea".  Kokeilepa!


Viikon korvamato on Sannin 2080-luvulla kappale. Jääkö teille koskaan jokin kappale soimaan päähän vaivaksi asti? Mulle näin käy usein ja nyt jo toista viikkoa on korvamatona päässäni soinut tuo Sannin biisi. Kappale on harmiton, joka ei herätä mielessäni suuria tunteita, ei ihastusta kuin vihastustakaan, mutta jostain syystä se pyörii mielessäni jatkuvasti. Kaiken lisäksi kappele soi radiossa tiuhaan tahtiin. Tässä teillekin korvamadon ainesta. 

Edessä kaksi tynkäviikkoa ja pääsiäisen kivan pitkä vapaa.
Hyvää palmusunnuntaita!








14 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa teidän Earth Hour kynttiläillallinen<3 Meiltä meni se ihan ohi kun sattui samaan aikaan kuin sauna oli lämmin. Toivottavasti ensi vuonna sitten voi ottaa kantaa hyvän asian kunniaksi!

    P.S. Blogissani on sinulle haaste

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa se meni viime vuonna ohi, tänä vuonna oikein pidin huolta, että muistin. Haaste vastaanotettu, kivoja kysymyksiä.

      Poista
  2. Mukavasti olet jo pääsiäistä laittanut ! Meillä on ne ruohot edelleen laittamatta ja taitaa jäädäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee se pääsiäinen ilman ruohojakin :). Tapa on jäänyt mulle päälle siitä lähtien, kun lapset olivat pieniä. Vaikka aina kylväminen jää myöhäiseksi, teen sen joka vuosi. Jumittunut joihinkin tapoihini kun olen.

      Poista
  3. Nam mitä herkkuja. Kynttilöitä on kiva poltella läpi vuoden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen varsinainen kynttiläfriikki, keskikesälla on jokunen viikko, etten polta kynttilöitä, mutta muuten ne palavat usein.

      Poista
  4. Nämä viikkokatselmukset ovat kivoja ja arvaas kuka syöksyy toisen blogin puolelle. ;) Nams

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tykkäät näistä katselmuksista. Musta on kiva kirjoittaa noita pikkujuttuja ja -asioita, joista ei tule mainittua muuten.

      Poista
  5. kiva viikkokatselmus ja ihania pääsiäisjuttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on kiva pikkuisen laittaa pääsiäisfiilistä koristeilla. Saa vähän vaihtelua arjen keskelle.

      Poista
  6. Oi, pitää käydä kurkkaamassa ohje, todella herkullisen näköinen frittata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frittata oli tosi helppo ja herkullinen kokeilu, suosittelen testaamaan.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kannatti kokeilla, tykkäsin kovasti. Seuraavaksi täytyy kokeilla toisenlaisia täytteitä.

      Poista