sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Viikon huiput

Niin on tämäkin viikko takana. Sunnuntai on kulunut todella laiskoissa merkeissä, toisaalta koko viikko on ollutkin taas sen verran hulinaa, että yksi superrauhallinen päivä tekee hyvää. Tässä jälleen muutamia otoksia tältä viikolta.

Lauantaina oli viikon hauskin ilta. Saimme vieraaksi pari tuttavapariskuntaa, joiden kanssa emme olekaan istuneet iltaa pitkään aikaan. Edellisen yön uunissa hautunut pulled pork sekä  coleslaw ja uuniperunat sopivat hyvin rentoon illanviettoon. Tykkään tarjota vieraille ruokaa, jonka voi valmistaa etukäteen. Silloin voin keskittyä vieraiden kanssa jutusteluun ja pistäytyä keittiössä vain viimeistelemässä ateriaa.
Hyvän ruuan ja juoman sekä loistavan seuran parissa ilta kului kuin siivillä. Tämän päivän väsymyksestä huolimatta ystävien kanssa vietetty ilta piristää kummasti ja sen voimin jaksaa taas arjen pyöritystä paremmin.Viikon aikana tuli myös hieman shoppailtua ja tietysti piti pistäytyä myös Sokoksen 3+1 -päivillä. Kosmetiikkaosaston läpi onnistuin kävelemään ilman hankintoja, vaikka montaakin purkkia ja purnukkaa pyörittelin käsissäni. Järki voitti ja jätin ne ostamatta, sillä kaapissa on vielä avaamattomiakin tuotteita odottamassa käyttöä. Sen sijaan vaateosastolta tarttui mukaan musta mekko, jota en voinut vastustaa. Etukappaleen mustasta pitsistä huolimatta mekko on rennon oloinen, "arkinen pikkumusta", joka sopii käytettäväksi moninaisissa tilanteissa. Puoleen alennetusta hinnasta tuli vielä 50% ale, joten hinta oli hyvin edullinen. Lisäksi löysin kengät, jotka ovat kieltämättä hieman tylsät, mutta käytännölliset. Tarvitsen välillä tällaisia siistejä peruskenkiä ja näiden maltillinen korko on parempi jalassani kuin aivan matalat. 


Olen tarvinnut pari uutta valkoista perus t-paitaa ja sattumoisin löysin ne, kun ruokaostosten lomassa piipahdin parissa vaateliikkeessä.


Viikon odotetuin tv-ohjelma oli Mr. Selfridge, johon jäin koukkuun heti ensimmäisen tuotantokauden alusta. Toivottavasti sarjan viehätys on onnistuttu säilyttämään myös näissä uusissa jaksoissa. Mr Selfridgen tyttärellä oli muuten aivan ihana helmikoru kaulassa häissään. Pitäisiköhän kokeilla miten tuollaisen punominen onnistuisi.


Valmistin eräänä päivänä kalaruokaa, jonka ohjeen kirjoitin tänne. Kuvia napsiessa tuli mieleen, että blogiin tulee kuvattua ja kirjoitettua enemmän tai vähemmän herkkuruuista, joissa ei kermaa ja voita säästellä. Totuuden nimissä on kyllä sanottava, että normaalisti arkisin syömme hyvinkin tavallista perusruokaa, mutta eipä noita keittoja, salaatteja sekä perinteistä kotiruokaa tule kuvattua. Tässä nyt sitten pari otosta: Tykkään keitoista kovasti ja maanantaina tein jauhelihakeittoa. Torstaina pidin vähähiilihydraattisen päivän ja tuolloin ateria koostui broilerista lämpimän salaatin kera.


Kuten edellisessä postauksessa totesin, alan innostua leveämmistä lahkeista. Tällä viikolla kaivoin kaapin perukoilta vanhat bootcut-farkut, jotka olivatkin mukavan rennot perjantain ruokaostoksille. Koko asusta kuvia tulossa myöhemmin.


Eilen oli kevätpäivän tasaus ja tästä lähtien päivät ovat yötä pidempiä, fantastista!

Leppoisaa sunnuntai-iltaa!


2 kommenttia: