perjantai 17. lokakuuta 2014

Viininpunainen ponchoOlemme parhaillaan maalla pitkän viikonlopun vietossa. Kyseessä onkin tämän syksyn viimeinen käynti täällä ja tarkoituksena on laittaa mökki ja päätalo talvikuntoon.

Kuvat on otettu maanantaina, jolloin asuna oli hyvin simppeli poolo ja housut –yhdistelmä. Lämmikkeeksi puin virkatun ponchon.
En ole koskaan ollut mikään mestarineuloja tai -virkkaaja ja vähäisetkin taitoni olivat unohtuneet, kun en ollut kouluvuosien jälkeen tarttunut puikkoihin tai virkkuukoukkuun. Toissa syksynä innostuin palauttamaan mieleen nämä taidot. Ensimmäisenä virkkuuharjoituksena valmistin oheisen viininpunaisen ponchon. Malli oli erittäin helppotekoinen  ja jopa tällainen aloittelija onnistui sen tekemisessä. Paksusta langasta virkattu poncho on yllättävän lämmin isoista rei’istä huolimatta.


Virkatun kukan keskiosa on sulatuslasista tehty rintaneula, jonka tein lasikurssilla. Rannekoru on tehty samasta sulatuslasista.Lähes koko päivän lämpötila on ollut pakkasen puolella. Auringon paisteessa jäähileinen ruusupensas oli kuin sokerikuorrutettu.

Ihanaa viikonloppua!

11 kommenttia:

 1. Itsekin olen tehnyt tuolla samalla Novitan ohjeella kaksi ponchoa, jotka olen antanut eteenpäin, kun ei itseni tullut niitä käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novitan ohje kivan helppo ja nopeatekoinen. Enemmän minäkin käytän shaaleja ja huiveja.

   Poista
 2. Ihana tuo huurrekuva ja ponchossa kaunis väri !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sai viikonloppuna upeita huurrekuvia.

   Poista
 3. Todella kauniita kuvia ja ponchot niin ihania. Täälläkin niitä muutamia. <3

  Kivaa mökkiviikonloppua toivottelee Tiia

  VastaaPoista
 4. Ihastuin noihin harmaisiin housuihin ja herrainkenkiin. Kaunis asu.

  Mukavaa mökki viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housut ovat ns. suorista housuista tämän hetken lepparit, käytän tosi paljon.

   Poista
 5. Todella kaunis poncho, tykkään suureti ja sopii sulle ihan mahtavasti. Tuo viimeinen huurrekuva on niin kaunis <3
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viininpunainen taitaa tosiaan olla yksi parhaiten sopivista mulle.

   Poista
 6. Kaunis poncho. En ole kovinkaan paljon virkannut, jotain pientä aina silloin tällöin, mutta taitaa olla sen kanssa samoin kuin polkupyöräilyssä: Kerran opittu taito palaa mieleen pienellä harjoituksella vaikka vuosia olisi asiaa tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole kovin paljoa virkannut, isoäidin neliötkin opettelin vasta pari vuotta sitten. Pikku hiljaa täytyy taitoja kartuttaa. Mutta olet oikeassa, kun taidot kerran oppii, jostain mielen kätköistä ne palaavat helposti takaisin.

   Poista