torstai 9. lokakuuta 2014

Sateella tummissa sävyissä

Kuvien asukokonaisuus on oikein hyvä esimerkki sadepäivän asuistani. Olen täällä monesti todennut, että kun sää on sateinen, pilvinen ja pimeä, sen sijaan, että piristäisin päivää pirtsakalla asulla, valitsen lähes poikkeuksetta ylleni tummaa.

Toinen syy tummien housujen, mielellään farkkujen, käyttööni sadekelillä on käytännönläheisempi. Kävelytyylini on sellainen, että onnistun roiskuttelemaan vettä pohkeisiin vaikka kuinka varovasti yritän kävellä.

On käynyt useammankin kerran, että olen aamulla pukeutunut sadesäästä huolimatta hameeseen tai vaaleisiin housuihin, kun on ollut tarve vähän asiallisempaan asuun ja olen halunnut ylleni jotain muuta kuin mustaa. Uskotte varmaan, että muutama ärräpää on tehnyt mieli päästellä, kun esim. asiakastapaamiseen päästyäni huomaan sääreni olevan polvitaipeisiin saakka vesi- ja kuraroiskeilla. Yritä siinä sitten putsata pahimpia kuraräiskeitä pois narikassa tai naistenhuoneessa, jotta ulkoasu olisi edes jotakuinkin siisti myös takaapäin katsottuna. Niinpä kantapään kautta (kirjaimellisesti) opittuna käytän mieluiten tummia housuja, joissa roiskeet eivät erotu niin selvästi ja lisäksi paksu farkkukangas ei ime kosteutta ja likaa niin herkästi.
Eilinen asu koostui tummansinisistä farkuista sekä mustasta sifonkipaidasta ja jakusta. Asusteiden väriksi valikoitui ruskea kenkien johdosta. Farkkujen ohella myös ne ovat sadelempparini: kengät ovat tarpeeksi umpinaiset ja kumipohjin varustetut, joten jalat pysyvät jotakuinkin kuivina.
 Hopeaketjun malli on yksinkertainen, mutta lisää näyttävyyttä koruun tuo hopealangan paksuus.


Onko teillä sadepäivän lempparivaatteita tai -kenkiä kumisaappaita ja sadetakkia lasketa?
Mukavaa torstain jatkoa!6 kommenttia:

 1. Farkuilla mennään sadekelillä täälläkin - joko tummansinisillä, harmailla tai mustilla.
  Kiva bleiserin pituus - ja kivat bootsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan hyvä, että joku fiksu on aikoinaan keksinyt farkut. Mitä mekin muuten sadesäällä pukisimme päälle.

   Poista
 2. Farkuilla täällä myös, tummilla noin muutenkin kun sataa. Kaunis kokonaisuus.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma on vaan niin käytännöllinen väri.

   Poista
 3. Mun lempparini sadesäällä on piristää asua ainakin kirkkaalla sateenvarjolla. Keltainen taitaa olla paras piristäjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, keltainen sateenvarjo olisi kyllä ihku!

   Poista