keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ihonhoitotuotteitani

Elokuun alussa kirjoittelin kesän kosmetiikkasuosikeistani.
Cliniquen All about eyes serum de-puffing eye massage tuntui tuolloin oikein miellyttävältä, joskin jo silloin vähän uumoilin, että se ei välttämättä riitä kosteuttamaan tarpeeksi myöhemmin. Näihin siinä sitten kävi, että syksyn tullen kaipaan hieman hoitavampaa tuotetta. Mihin tuotteeseen päädyin ja mitä muuta käytän päivittäisessä ihonhoidossani, siitä muutama sananen. Ai niin, tämä ei ole Cliniquen sponssaama juttu, vaikka kyseinen merkki esiintyykin usean tuotteen kohdalla.

Syyskuussa olimme Ruotsin risteilyllä ja Tukholman päivän aikana keskityimme Södermalmin alueeseen tutustumiseen sekä kesäisen kauniista säästä nauttimiseen. Tukholman ostokset jäivät ensimmäistä kertaa elämässäni tekemättä ja kotiin tuomiset rajoittuivat tax-free -ostoksiin.

Tax-freestä tarvitsin (siis ihan oikeasti tarvitsin) kaksi tuotetta eli uuden silmänympärysvoiteen sekä jotain kasvojen puhdistukseen.
Kasvojen päivittäisessä puhdistuksessa suosin joko puhdistussaippuaa tai vaahtomaisia puhdistusaineita ja lähes aina käytän tähän joko Sensain parivaljakkoa tai Cliniquen saippuaa (ja nimenomaan palasaippuaa, nestemäiset eivät mielestäni ole ihan yhtä toimivia, vaikka samat ainesosat niissä pitäisi olla).Kesäloman aikana käytin erilaisia ja -merkkisiä puhdistustuotteita, sillä mukana oli helppo kuljettaa näyte- ym. pakkauksia. Iho ei ollut kuitenkaan loman jälkeen parhaassa mahdollisessa kunnossa johtuen myös hellesäässä hikoiluista ym. Kotona Sensain puhdistusaineet loppuivat, joten tarvitsin laivalta uuden tuotteen. Päädyin loppujen lopuksi ostamaan Cliniquen saippuan: olen monesti aikaisemmin todennut, että se normalisoi erittäin hyvin ihoni kunnon ja toisaalta laiskuuttani en tällä kertaa innostunut kahden puhdistustuotteen käyttämiseen, vaikka ne ovatkin erittäin hyviä. Muutaman päivän käytön jälkeen ihoni alkoi olla taas normaalikunnossaan, joten vanha tuttu tuote toimi jälleen!

Ihonpuhdistukseni luottotuote on vuosia ollut Cliniquen Clarifying Lotion. Lady of the Mess kertoi syyskuussa kahdesta luottotuotteestaan, joita on käyttänyt vuosia. Toinen näistä minun Kahta en vaihta -tuotteistani on tämä kasvovesi. Hinta-laatusuhteeltaan vastaavaa tuotetta en ole vielä löytänyt, jos tiedät, vinkkaa ihmeessä. Olisi kiva kokeilla.Toinen laivalta ostamani tuote oli silmänympärysvoide. Olen vuosia käyttänyt pääsääntöisesti Cliniquen All about eyes -voiteita. Ne sopivat herkälle silmänympärysiholleni hyvin eivätkä toisaalta ärsytä silmiä. Jotkut tuotteet nimittäin saavat silmäni punaisiksi, kutiaviksi, vuotaviksi ym. Viimeiseksi käytin All about eyes rich -versiota, joka olikin aivan ihana. Nyt halusin kuitenkin vaihteeksi kokeilla jotain muuta ja myyjän suosittelemana ostin Clarinsin Sérum Super Lift Multi-Règénérant Contour des Yeux -voiteen. Olen nyt käyttänyt sitä pari-kolme viikkoa, ja tuote on aika kivan tuntuista. Kosteuttaa hyvin eikä "käy" silmiin. Ei siis huono ostos, mutta en vielä tällä käyttömäärällä ole ihan vakuuttunut, ostanko seuraavaksi saman voiteen.


Seerumien ja kosteusvoiteiden suhteen olenkin sitten huomattavasti joustavampi. Vaihdan näiden osalta tuotemerkkejä lähes joka kerran, kun ostan uuden. En ole allerginen tai herkkäihoinen, mutta sekaihoni on joskus haasteellinen oikeanlaisten tuotteiden löytämiseksi. Jotkut tuotteet eivät kosteuta ja ravitse riittävästi pintakuivaa ihoni ja toisaalta liian "paksu" voide saa ihoni välittömästi pienille näpyille. Välillä käytän Lumenea tai apteekin Vichy-tuotteita, välillä taas panostan enemmän ja ostan vaikkapa Lancomea, Estee Lauderia, Biothermiä jne. Olen onnistunut löytämään iholleni sopivia tuotteita myös ns. markettituotteiden joukostakin.

Nyt käytössä on Clinquen Repairwear Uplifting -voide, jota on vielä hiukan jäljellä. Sen jälkeen kokeilen Sensain Cellular Performance creamiä sekä Moist II -tuotetta (no, oikeastaan olin kokonaan unohtanut omistavani nämä purnukat ja ne ovat seisseet kaapissa jo jonkin aikaa odottamassa käyttöönottoa), mutta sitten tekisikin mieli kokeilla jotain uutta.
Tällä hetkellä käytän kosteusvoiteen alla Lumenen seerumia. Nyt hakusessa on ollut myös seerumin osalta uusi merkki.


Sain jokin aika sitten kokeiltavaksi erään tuotemerkin kasvo- sekä silmänympärysseerumit ja kosteusvoiteen. Merkin valokynä on maailman paras, mutta näiden kokeilemani tuotteiden osalta olin todella pettynyt. Ne tuntuivat ihan ok:lta, mutta en ole valmis maksamaan kasvoseerumista yli sataa euroa, kun edullisimmatkin tuotteet sopivat minulle paremmin. Lisäksi tuotteissa oli erittäin voimakas tuoksu. Tuotteiden ei todellakaan tarvitse olla hajuttomia (päin vastoin pieni tuoksu on ihana), mutta jos parin tunnin jälkeen voiteiden laittamisesta päätä kääntäessä omaan nenään hulvahtaa voimakas voiteiden tuoksu, ne eivät ole minua varten. Ehkäpä tämä on yksi syy, miksi niin usein olen päätynyt Cliniquen tarjontaan (ja ovathan Cliniquen tuotteet suhteellisen edullisiakin).

Lopuksi vielä yksi tuote, jota ei voita mikään - nimittäin Sensain Total Lip Treatment! Se on aivan ylivoimaisen ihana tuote. Aamuisin ja iltaisin levitän huulille ja vähän niiden ylikin nuppineulanpään kokoisen nökäreen. Voide kosteuttaa paremmin kuin mikään muu, eikä tarvitse lisätä pitkään aikaan huulirasvaa! Joskus sain tuotteesta pienen litteän näytepakkauksen. Täytän sen yhä uudelleen ja kannan aina mukana käsilaukussa hätätilanteita varten (joskus huulet tuntuvat niin kuivilta, että ennen huulipunan laittoa on ihan pakko lisätä ensin Sensaita).

Tuote on aivan ehdoton kaikille kaltaisilleni huulirasva- ja huulipunakoukkuun jääneille Jos teillä on kokemukseen perustuvia hyviä vinkkejä seerumeista tai kosteusvoiteista, joita kannattaa kokeilla, kerropa niistä!


4 kommenttia:

 1. Tuota Sensain Total Lip Treatment'ia pitää ostaa kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osta ihmeessä, se on todella hyvä tuote.

   Poista
 2. Ihanat kuvat, ihania ylellisiä tuotteita. Wau. Clarinsin silmänympärysvoide täälläkin käytössä, ihana äitipuoleni ostaa joka joulu lahjaksi. Sopii erinomaisesti minun kuiville luomille. Joskus pakkasilla oikea ongelma luomet voivat jopa hilseillä.

  Oliko kyllä kaunis ja mielenkiintoinen postaus. Kiitos Belladonna. <3

  Iloa päivään toivottelee Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Clarinsin tuote on hyvä. Olen itse käyttänyt sitä vasta niin vähän aikaa, joten olen vielä vähän testausvaiheessa. Alkuvaikutelma on hyvä.

   Poista