maanantai 1. syyskuuta 2014

Feeling blueNo, onneksi feeling blue –olo ei sentään maanantaista huolimatta koskenut  fiilistä vaan ainoastaan väriä. Ajatus sinisävyiseen asuun lähti taas korusta. Laittelin sunnuntai-iltana paikoilleen paria viikonlopun aikana käyttämääni helyä ja käteen osui sininen korusetti, jota en ole käyttänyt koko kesänä. Siitäpä se ajatus ilmeisesti jäi itämään, sillä aamulla teki mieli pukeutua sävyiseen kokonaisuuteen.Tummansiniset farkut toimivat mainiosti työasunakin ja tänään yhdistin niihin valkoisen kauluspaidan, joka on miellyttävän pehmeää puuvillaa ja sävyltään murretun valkoinen. Kankaan materiaalin ja värin ansiosta paitis ei ole ihan niin formaalin oloinen kuin valkoiset kauluspaidat yleensä. Farkkujen ja paitiksen lisäksi valitsin sinisävyinen neuletakin, joka oli mukava ja tarpeellinenkin lisäasuste. 


 

Jokin aika sitten näin oheisen neuleen Kappahlissa. Neuletakki näytti ja tuntui päällä niin mukavalta, että se oli ihan pakko ostaa, vaikka kaapissa onkin ennestään jo aika monta villatakkia. Tämä vain on yksi niistä vaatekappaleista, joita on vaikea vastustaa, kun kaupassa mieleinen sattuu eteen tupsahtamaan.

Tässä vielä kuvia korusetistä, josta innostus tänä aamuna lähti.

 


Neuletakin pituus kyllä tuo vähän haasteista ulkotakin suhteen, mutta vielä tänään ei niitä tarvinnut ajatella. Ulkotakkia en ottanut mukaan, sillä autolla liikkuessa neule riitti.

Mulla on aina pienoinen (tai oikeastaan vähän isompikin) haaste, minkälaisen ja minkä pituisen takin puen pitkän neuleen tai neuletakin kanssa. Mikä teidän mielestänne on paras vaihtoehto?

8 kommenttia:

 1. Olisiko joku ohut poplari tyyppinen takki.. Tuo on hankalaa, minkälaisen takian saa esim.puettua pikkutakin päälle?

  Sininen on kyllä ihan lemppariväri. <3

  Kivaa syyskuun alkua sinulle.


  Tiia minäkö keski-ikäinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poplari tai vastaava voisi toimia. Itseäni häiritsee, jos tämän pituinen neule tulee lyhyen takin alta. Pikkutakki on piece of cace - mikä tahansa, joka peittää sen. Paitsi jos on virallisempi/asiakastilaisuus, takin täytyy sopia kokonaisuuteen eli itse pukeudeun silloin mielummin vaikka villakangastakkiin kuin parkaan.

   Poista
 2. Kaunis korusetti, kuin mustikoita ketjussa :)
  Takin alle sopimattomia neuleita olen vienyt työpaikalle kassissa ja sitten siellä vasta pukenut päälle takin riisuttuani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mukana kantamista olen minäkin harrastanut. Huono homma on se, että kylmällä ilmalla esim. paitiksen ja takin väliin on kiva laittaa jokin lisuke. Tuntuu turhauttavalta matkalle pukea lyhyt neule, jonka vaihtaa pitkään versioon.

   Poista
 3. Kaunis asu. Sulle sopii tuon pituinen neuletakki hyvin. Itselleni tuo pituus on haastava, kun mä olen tällainen lyhyt ja vähän leveä ;) Sulle sopii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kohdalle sattuu "sun näköinen" pidempi versio neuleesta, joka muutenkin malliltaan on sopiva, ihan varmasti käy sulle. ihan silmissäni näen minkälainen olisi sulle hyvä!

   Poista
 4. Ihana neuletakki, en yhtään ihmettele, että mukaasi nappasit. Pitkän neuletakin kanssa mielstäni sopii prhaiten takki, joka ulottuu vähintään muutaman sentin alemmas kuin neuleen helma. Neuletakki on kyllä siinä suhteessa "ongelmallinen" vaate, itse pidän niitä lähinnä ulkotakin asemasta. Tosin neuletakki ei tuulta pidä, joten täytyy valita tarkkaan milloin sitä käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla linjalla olen itsekin takin kanssa, eli sen on miellellään oltava himpun pidempi kuin neuleen. Tai no, riippuu asusta, mutta enpä ainakaan vyötäröpituista takkia pitkän neuleen päälle osaa pukea.

   Poista