keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Mustassa hameessa


Kapea hame ja matalat kengät. Siinäpä yhdistelmä, jota olen usein ihastellut muiden päällä. Itse en sen sijaan ole koskaan oikein osannut yhdistää kynähameeseen matalia kenkiä, vaan jalkineissa on aina pitänyt olla vähintään 5-6 sentin korko. Totta kai asiallisessa työasussa on ollut aina pakko huomioida hameen helman pituuden lisäksi kengän koron korkeus: asiakaskäynneille en ole koskaan laittanut tosi korkeita piikkareita ja helman pituuskin on aina maltillinen, mutta joka tapauksessa työkengissä on aina selkeät korot.

Viime viikolla joku päivä näin ratikassa suunnilleen ikäiseni naisen, joka kiinnitti huomioni. Hän oli ilmiselvästi töistä tulossa ja asuna oli kynähameen ja matalien kenkien yhdistelmä. Asu näytti tyylikkään asialliselta olematta kuitenkaan tylsä. Siitä innostuneena minäkin päätin kerrankin kokeilla matalien kenkien ja hameen liittoa.

Mustan hameen ja valkoisen kauluspaidan yhdistelmästä tulee itselleni helposti ”tarjoilijaolo”, joten täysin valkoisen paitiksen sijaan valitsin paidan, jossa on mustia kukkabrodeerauksia. Sen sekä leveän vyön myötä asu oli enemmän oman näköiseni.

Ja sitten ne kengät. Jokin aika sitten ostamani herrainkengät, josta kerroin tässä, ovat toistaiseksi odottaneet syksyisempiä kelejä sekä sopivaa fiilistä ja asua. Nytpä sitten päätin ottaa kengät ensikäyttöön.
Hetken peilailtuani tajusin, että jos oma kynnykseni matalien kenkien käyttöön toimistoasussa on ylipäätään korkea, kapeaan hameeseen yhdistettynä vastassa on jos ei nyt ihan vuori, niin ainakin korkea mäki. Kengät vaihtuivat pikapikaa korollisiin versioihin.

 Herrainkenkiin opettelu on sittenkin parasta aloittaa housujen kanssa.2 kommenttia:

  1. Minusta oikein kaunis kokoansiuus. Tuo pusero on kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, puserosta tykkään itsekin.

      Poista