sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Vaaleissa väreissä viikko sittenSää oli maalla koko viikonlopun ajan todella kaunis ja kävimme pari kertaa sienimetsällä. Vaikka sienisaalis ei kamalan suuri ollutkaan (vajaa litra kanttarelleja, reilu litra mustatorvisieniä ja saman verran suppilovahveroita), oli älyttömän kiva samoilla syksyisessä metsässä. Edes hirvikärpäsiä ei ollut yhtä paljon kuin viime kerralla.

Sienten lisäksi sain kartutettua myös marjasatoa. Puolukoita ei tänä syksynä meidän lähimetsissä ollut, mutta ensimmäistä kertaa olen innostunut ottamaan talteen pihapiirissä kasvavan marja-aroniapensaan sadon. Marja-aroniahan on varsinaista superfoodia ja sen ravintoarvo kuulemma peittoaa mustikan moninverroin. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut tehdä siitä hilloa, mutta kolmisen viikkoa sitten keräsin marjoja hieman (eivät olleet täysin kypsiä vielä) ja tein koe-erän omena-marja-aroniahilloa. Mielestäni siitä tuli oikein hyvää ja maistuu niin smoothien kuin maustamattoman jugurtin tai rahkan kanssa.
Viime vuonna rastaat ehtivät tyhjentää pensaan ennen meitä ja vahingosta viisastuneena koristelimme lähtiessämme pensaan vanhojen videonauhojen pätkillä sekä hopean värisillä nauhoilla. Keino toimi, ja maalle tullessamme pensas oli edelleen täynnä marjoja. Nyt keräsin marjat talteen; osasta tein uuden satsin hilloa, osan pakastin tulevaa käyttöä varten.

Viikonloppu meni siis mökkeilyn merkeissä, eikä asukuvia otettu ainoatakaan. Tai no, näpsäisi Puuhis minusta kuvan sienimetsällä, mutta vaatetus on kaikkea muuta kuin esittelykelpoinen. Viime kerralla kävimme kuvaamassa kivilouhoksella ja nyt tarkoitus oli käväistä hiekkakuopalla. Aika kuitenkin vierähti taas kerran sellaista vauhtia, että en malttanut lähteä kuvaamaan, vaikka hiekkakuoppa aika lähellä onkin.

Niinpä sienestysasun tai hiekkakuoppakuvien sijaan asukuvissa on viime viikon perjantain kokonaisuus. Sää oli reilu viikko sitten niin lämmin, että vahapintaisten housujen ja t-paidan lisäksi riitti neuletakki ja huivi.
Aurinkoista sunnuntain jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Tykkään katsella, kun säkin vaihtelet niin väristä väriin ja tyylistä tyyliin. Toimiva yhdistelmä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju, kaltaistasi väri-iloittelua en hallitse ollenkaan, mutta vähän vaihtelua yritän saada vaihtelemalla edes asujeni "päävärisävyä". Ehkä minäkin joku päivä opin värikkäämpään pukeutumiseen.

   Poista
 2. Kaunis kokonaisuus, tuo neuletakki on aivan ihana. Kelpaisi mun vaatekaappiin ihan saman tien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aika rennon löpsö neuletakki, kiva päällä.

   Poista