maanantai 20. maaliskuuta 2017

Viikon 11 huiput

Eilisen harmaan ja pilvisen päivän jälkeen tämän päivän keväinen sää piristi kummasti maanantaita. Vietin laatuaikaa itseni kanssa ja kiersin Seurasaaren ympäri rantoja pitkin. Vaikka pikkulammet ja meri ympärillä olivat vielä jäässä, kevään pystyi aistimaan kaikin tavoin. Aurinko lämmitti suloisesti ja linnut pitivät yllä mahtavaa konserttia. Instagram Stories -osiossa näet muutamia kuvia, joita nappasin kävelyreittini varrelta.


Vantaan Tammistossa on normaalin Lidlin kupeessa viime syksynä avattu Lidl outlet-myymälä, jossa myydään sesonkimyynnistä poistettuja tavaroita. Viime viikolla kävin kiertämässä paikan ja kaikkea mahdollista näytti olevankin tarjolla: vaatteita, astioita, toimistotarvikkeita, elektroniikkaa jne. ja hinnat erittäin alhaiset. Minäkin innostuin shoppailemaan. Olen joskus aiemmin ostanut Lidlistä joitakin urheiluvaatteita, joihin olen ollut ihan tyytyväinen. Nyt löysin todella simppelin, mutta kivan oloisen kesämekon, jossa 52% pellavaa ja 48% puuvillaa. Hinta vaivaiset 3€!!! Mekon lisäksi tein myös riskiostoksen, ostin nimittäin alusvaatteita kokeilematta niitä. Enpä ole tuollaista tehnyt aiemmin. Kolmet pitsirintaliivit (à 2€) sekä 4 pitsipikkarit (2 kpl:een paketti 1€) tarttuivat mukaan. Toisaalta hölmöä ostaa alusvaatteita kokeilematta, mutta ajattelin, ettei suurta vahinkoa synny, jos ne eivät sovi minulle. Kaikeksi onneksi ne olivat juuri passelit, olen oikein tyytyväinen riskinottooni.
Tiistaina meillä jatkui italialaisten viinien testailu, tällä kertaa oman viiniklubimme puitteissa. Tastingissä oli mukana Veneton alueen viinejä, pari valkoviiniä ja kolme punaista. Suosikikseni nousi Amarone della Valpolicella Classico, jota harmikseni ei saa Alkosta. Sen suhteen sattui  myös aika harvinainen tapaus, ensin laseihimme kaadettiin korkkivikaista viiniä. Päivittelin sen tympeää ja tunkkaista tuoksua useampaan kertaan pöytäseurueelle ja kun maistelimme lopulta tätä viimeisenä vuorossa ollutta viiniä, totesin sen heti korkkivikaiseksi. Lasiin kaadettu uusi maisteluannos olikin aivan toista maata, pehmeän maukasta, täyteläistä ja mausteista. Nykyisin korkkivikaisia viinejä sattuu harvoin kohdalle, ystäväni kohdalla sellaista ei ollut osunut vielä kertaakaan aiemmin, minullekin edellisestä kerrasta on aikaa vuosia.
Noin 2,5 kuukautta sitten laitoin multaan inkiväärin paloja. Olin jo luopunut toivosta niiden itämisen suhteen, sillä muutama päivä sitten kun kastelin ruukun, ei pinnalla näkynyt minkään sortin taimen alkua. Ykskaks mullasta törrötti monen sentin mittainen varsi! Hyvä, että edes yksi neljästä palasesta lähti kasvamaan.

Etelä-Suomessa vallitsee jo terminen kevät ja tänään on kevätpäiväntasaus. Huippuihanaa, kun talvi on takana!

Kivaa viikkoa!


3 kommenttia:

 1. Olet tehnyt ihan huippu hyviä ja edullisia löytöjä, wau!
  Ihanaa uutta viikkoa ❤️

  VastaaPoista
 2. Vitsit mitä puolipellavamekko -löytöjä! :o

  VastaaPoista
 3. Kivoja löytöjä, olisipa tuollaisia joskus tässäkin koossa. Seurasaari on aina yhtä kaunis. Tulee nuoruus mieleen.

  VastaaPoista