lauantai 18. maaliskuuta 2017

Uusi koru asun piristeenä

Heräsin eilisaamuna aikaisin siihen, kun sade pieksi makuuhuoneen ikkunaa ja peltistä ikkunalautaa. Silmien raosta näin, että herätysvalo, joka alkaa lisääntyä vähitellen puoli tuntia ennen asettua herätysaikaa, oli vielä pimeä. Käänsin kylkeä, vedin peiton korviin ja kiittelin, ettei ihan vielä tarvinnut nousta ja lähteä sateen armoille. Takaraivossa käväisi ajatus, "se on sitten tummansinisten tai mustien farkkujen päivä". Kävelytyylini on nimittäin sellainen, että märällä säällä rapa roiskuu kantapäistä polvitaipeisiin saakka. Tummissa housuissa ei niin selkeästi näy märät roiskeet ja toisaalta napakka denim pitää kosteutta paremmin kuin moni muu kangas.

Niinhän siinä sitten kävi, että vaatteita valitessa mustat farkut valikoituivat päivän asuun jakun ja vaaleansinisen t-paidan seuraksi. Farkut osoittautuivatkin oivaksi valinnaksi myös eilen. Sinänsä asu oli perussettiä, mutta itseäni piristi suunnattomasti juuri valmiiksi saamani kaulakoru "Kevät". Se toi pienen ripauksen keväistä henkäystä kokonaisuuteen.


Jokunen vuosi sitten tein kaulakorun "Syksy", joka on näkynyt moneen otteeseen asukuvissa, viimeksi tässä postauksessa. Joku saattaa muistaakin, kun kerroin Viikon 9 huipuissa, että ostin Wanhan sataman käsityömessuilta korukiviä. Suunnittelin tekeväni Syksyä vastaavan korun, mutta vaaleammista kivistä. Tällä viikolla sain valmiiksi kaulakorun, joka väriensä lisäksi on ilmavampi myös malliltaan. Kiviä ja kivikerroksia on vähemmän, jolloin koru on kepeämmän oloinen. Korussa on useita eri värejä, joten se on yhteensopiva hyvin monen asun kanssa. Korvakoruja ja rannekorua en ole vielä ehtinyt tehdä, joten ranteeseen valitsin simppelin hopeaketjun ja korviin toisen korusetin korvikset.


Leppoisaa lauantaita!


5 kommenttia:

 1. Tuo koru onkin selvä Kevät!
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle vain tuli heti kevät mieleen näistä kivihelmistä, vaikkei luonto vielä tässä vaiheessa kovin värikkäältä näytäkään. Mukavaa päivän jatkoa Outi!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjo, laitan sinulle tänään vielä sähköpostia.

   Poista
 3. Ihana koru tosiaan<3 Tekee asusta keväisen ja juhlavankin. Vau!

  VastaaPoista