maanantai 8. elokuuta 2016

Viikon 31 huiput

Monille heinäkuun päättyminen merkitsee syksyn alkua ja kesän loppumista. Minulle sen sijaan elokuu, varsinkin alkuosa, on aina ollut täyttä kesää ja elokuun ensimmäinen viikko sujuikin kohdallani ihan yhtä kesäisissä merkeissä kuin edeltävät viikotkin. Olemme olleet edelleen maalla ja esim. marjastelut ovat olleet merkittävässä osassa päiväpuuhailuja.Vadelmia on edelleen kypsynyt hurjat määrät, enkä ole malttannut olla keräämättä lempparimarjaani, vaikka pakastin alkaa pursuta marjoista. Pakastamisen lisäksi yritänkin keksiä uusia käyttö- ja säilömisideoita, joten laitoin vadelmaviinietikan muhimaan.
Aromikas vadelmaetikka antaa kivan säväyksen mm. salaattikastikkeisiin ja olen käyttänyt sitä joskus myös lämpimien kastikkeiden mausteena. Olen aina tyytynyt kauppojen tarjontaan, mutta nyt on hauska kokeilla, miltä omatekoinen versio maistuu. Laitoin hyvin puhdistettuun lasipurkkiin pari desiä villivadelmia ja kaadoin päälle viinietikkaa sen verran, että marjat juuri ja juuri peittyivät (noin 2,5 dl). Omenaviinietikka olisi tarkoitukseen parasta, mutta sen puutteessa käytin valkoviinietikkaa. Etikan annetaan tekeytyä vähintään viikon verran, mielellään ikkunalla auringonpaisteessa, jonka jälkeen marjat siivilöidään ja etikka kaadetaan pulloon.
Nyt pitäisi keksiä uusia ideioita myös viinimarjojen käyttöön, niitä nimittäin jää edellisvuosien tapaan harmillisen paljon pensaisiin; ei vain ole mahdollista säilöä monien pensaiden marjasatoa. Onko hyviä uusia vinkkejä viinimarjojen säilömiseen tai käyttöön pakastamisen, hilloamisen ja mehustuksen lisäksi?


Vuoden ensimmäiset ja arvatenkin myös viimeiset kanttarellit löysin muutama päivä sitten. Kuvittelin, että naapurit ovat ehtineet käydä poimimassa kullankeltaiset herkut parempaan talteen, mutta ilokseni onnistuin bongaamaan vielä yli kilon noita ihanuuksia meille. Kanttarelleja tuskin lähimetsistämme tänä vuonna enää löytyy, mutta syksymmällä toivottavasti saan suppiksia.


Viime viikollä käväisimme Seinäjoella. Niin mielenkiintoinen kohde kuin asuntomessut olisivat olleetkin, se ei kuitenkaan ollut meidän matkamme tarkoitus. Kohteemme nimittäin oli taiteilija Virpi Mäkisen Keltainen keinutuoli pop up -myymälä, joka oli asuntomessujen ajan Seinäjoen torikeskuksessa ja hänen teoksia oli esillä myös neljän asuntomessujen kohteen seinällä.


Viime talvena bongasin jostain kuvia Virpi Mäkisen tauluista ja ihastuin täysin taulujen harmoniseen värimaailmaan ja tunnelmaan. Meillä on ollut muuton jälkeen tarvetta parillekin uudelle taululle ja kuvien perusteella näytti siltä, että tämän tyylinen teos sopisi meidän sisustukseemme ja makuumme täydellisesti. Nyt olikin sitten hyvä mahdollisuus käydä tutustumassa tauluihin "oikeasti". Virpi Mäkinen tekee tauluja myös tilaustyönä ja ajatuksena olikin saada konkreettisempaa näkemystä ja ideoita tilattavaan tauluun näytillä olevista töistä. Taulut olivat luonnossa kuviakin kauniimpia ja lopulta lähdimme kaupasta tyytyväisinä taulupaketti kainalossa. Omasta taulustamme en tajunnut ottaa kuvaa ennen kuin se pakattiin, mutta tässä muutama otos muista hänen tauluistaan, ensimmäisen kuvan taulu oli hänellä tekeillä myymälässä.
Käypä tutustumassa taiteilijan nettisivuihin tämän linkin kautta.


 
Taulukaupan jälkeen piipahdin parissa vaatekaupassa ja kesäisestä fiiliksestäni huolimatta huomasin tutkailevani syksyyn sopivia asuja ja asusteita. Kesävaatteiden alerekit saivat olla rauhassa, sen sijaan löysin muutaman mukavan vaatteen syksyksi. Luumun sävyisessä paidassa oli kiva leikkaus ja simppeli harmaa neulemekko on monikäyttöinen perusvaate, joka sopii moneen käyttötilanteeseen.


Kaunista elokuun jatkoa!


3 kommenttia:

 1. Vadelmia on kyllä jäätävän paljon ja tuntuu, että niitä tulee koko ajan lisää.

  VastaaPoista
 2. Ihania nuo ensimmäinen ja viimeinen taulu ovat <3
  Kivaa elokuun alkua sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Hei ihana Belladonna, vasta nyt huomasin tämän! Jaan sivuillani näin jälkikäteen:)

  VastaaPoista