maanantai 1. elokuuta 2016

Viikon 30 huiput


Viime viikko oli mitä kesäisin, lämpötila pysytteli ihanan korkeissa lukemissa yltäen välillä jopa hellelukemiin ja ainakaan meillä maalla ei edes tuuli viilentänyt ilmaa niin kuin monesti kesän aikana on käynyt. Myös omat puuhasteluni olivat hyvinkin kesäisiä - marjoja, mattoja ja muuta kesäisen mukavaa.


Viime vuonna suorastaan ahmin mansikoita, joita kävimme poimimassa läheiseltä mansikkatilalta useampaan otteeseen. Tänä vuonna olemme saaneet nauttia ylenpalttisesti vadelmista. En ole koskaan nähnyt villivadelmapuskia niin täynnä marjoja kuin nyt ja niitä olenkin poiminut talven varalle useamman kilon. Ihanaa, kun tässä vaiheessa kesää voi aamuisin käydä hakemassa takapihalta marjoja aamupuuron, -smoothien tai -jugurtin joukkoon.

Aurinkoiset ilmat ja lämmin järvi suorastaan houkuttivat matonpesuun ja niinpä päätin pesaista päätalon keittiön sekä eteisen räsymatot perinteiseen tyyliin laiturilla järven rannalla. Mäntysuovan ja juuriharjan avulla matoista tulikin kirkkaan puhtaat. Mäntysuovan nykyversio vaikuttaa lähes tuoksuttomalta eikä näppituntumakaan ole läheskään niin "saippuainen" kuin ennen muinoin. Puhdistusaine on varmaan siten ympäristöystävällisempi, mutta silti jäin pikkuisen kuitenkin kaipaamaan putipuhtaiden mattojen nostalgista mäntysuovan tuoksua.
Mielestäni vähintään kerran kesän aikana pitäisi viettää mansikoita ja kuoharia -hetki, jolloin voi täysin rinnoin rentoutua ja nauttia kesän tunnelmasta laiturilla. Mansikoita emme tähän hätään saaneet, mutta toisen matonpesu-urakan päätteeksi paistattelimme päivää ja nautimme lasit kuoharia kesän kunniaksi.Lähikylällä on ollut vuosikausien ajan tapana järjestää heinämarkkinat heinäkuun viimeisenä lauantaina. Se on aina ollut mukava happening, jolloin paikalliset asujat sekä mökki- tai veneasukkaat ovat voineet kokoontua yhteisen toiminnan merkeissä. Perinteisten herkku-, käsityö- ja kirpparimyyjien lisäksi tänäkin vuonna mukana oli hurmaava alpakkapari, miten kauniit silmät niillä oli! Rapsutusten lisäksi pääsin jopa syöttämään porkkanaherkkua toiselle komistuksista.
Ihanaa kesän jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Mäntysuopa tuoksuu niin hyvältä puhtaan maton pinnalla.
  Ihanaa alkanutta elokuuta <3

  VastaaPoista
 2. Vadelmia on kyllä nyt ihan jäätävän paljon, niitä kypsyy koko ajan vain lisää ja lisää. :o

  VastaaPoista
 3. Vadelmat ovat kyllä niin nam, kyllä kesän marjat ovat vaan sitä Suomen kesän parhautta.

  Ihana tuo kuoharihetki. <3

  Kivaa tiistaita Belladonna <3

  VastaaPoista
 4. Ihania kesäisiä kuvia! Tuli hinku maalle ja lomalle takaisin. Ihanaa viikkoa sinne<3

  VastaaPoista