tiistai 16. elokuuta 2016

Olen somekuvasamisEräässä heinäkuun Me Naiset –lehden numerossa oli juttu: Me ollaan samiksia kaikki
Rasti ruutuun, jos sinunkin sometililtäsi löytyvät nämä kuvat”

Minua huvitti suunnattomasti tuo lehden tekemä kooste. Pakko oli todeta, että some-samis olen minäkin, sillä kohdallani aika monta rastia pystyin ruksaamaan. Mun kohdalla voisi jopa puhua tupla- tai triplasamiksesta, olenhan julkaissut kuvia moneen listan aiheiseen liittyen myös viime ja jopa sitä edeltävänä kesänä.

Hauskuus pitää jakaa teidänkin kanssanne, joten tässä listaus MN-lehden kymmenestä suositusta kesäkuvakohteesta (boldilla lehden "selostus") ja omat some-samiskuvani ja kommenttini niihin liittyen. Osa kuvista on jäänyt jostain syystä julkaisematta, mutta monet niistä olette nähneetkin jo kesän aikana Instassa tai blogissa, joten tulevat uusintana.

Onko tutun oloinen lista ja löytyykö joukosta kuva-aiheita tai -kohteita, joita sinäkin olet julkaissut? 
 
1. ”Minäkin viimein täällä!” 
Eli ironinen selfie kaupungin uudelta trenditerassilta, jonne kaikki muut olivat jo ehtineet ennen sinua. Helsingissä Löyly.

Juu, kävinhän minäkin Löylyssä, en tosin ensimmäisten joukossa, vaan vasta heinäkuun puolella. Totta kai laitoin hetimiten kuvan Instaan.


2. ”Härkäpapu. Itse kasvatin” 
Eli hehkutusta siitä, että edes jokin asia elämässä kukoistaa ja tuottaa satoa.

Ihan itse kasvatin härkäpapua myös minä. Ja muutaman kirsikkatomaatinkin! Kuvat tosin ovat jääneet tähän asti kameraan, mutta tässäpä ne todisteeksi. Vastaavia kuvia olen ylpeänä esitellyt myös viime kesänä. Omat kesäkukkaistukset tai perennat ovat tietenkin myös vakioaiheita.


3. #flowercrown 
Laiskempi ottaa kuvan Snapchat-kukkaseppele päässään, viitseliäämpi väkertää pääkoristeensa itse.

Kukkaseppelekuvat ovat mun osalta jääneet väliin, mutta kävisikö niiden korvikkeena kesähattukuvat? Ne näyttävät olevan myös monen muun suosiossa.


4. ”Lomalukemista” 
Huomaattehan tästä kirjapinosta, kuinka sivistynyt olen? 

Varsinaisesta kirjapinoa en ole kuvannut, mutta kirja näyttäytyi heinäkuisessa picnic-kuvassa. Toinenkin kuva lomalukemisista löytyy, mutta se ja siihen liittyvää juttua joskus myöhemmin.


5. ”Täällä seuraavat kuusi päivää!” 
Eli brassailukuvia übercoolista Airbnb-majapaikasta. 

Ulkomaanmatkat ja siihen liittyvät majapaikat ovat tänä kesänä kokematta, mutta kesän ja kesäpaikan ihanuutta olen hehkuttanut moneen kertaan landekuvilla sekä lähialueen pikkukaupunkiotoksilla.6. ”skyporn” Koska juuri muutakaan ei ole tapahtunut, ehdin ottaa maisemakuvia ja testailla puhelimen eri filttereitä.

Rakastan maisema-, taivas-, auringonlasku- ym. luontokuvia ja varsinkin järvi- sekä merimaisemat ovat mielestäni aivan ihastuttavia. Niinpä julkaisen kuvia aiheisiin liittyen tuon tuosta ja voin taata, että syksyn edetessä ne eivät ainakaan vähene.7. #brekkie #healthyeats #symmetrical
Ruokani on hyvännäköistä muun muassa siksi, että sen voi postata someen.

Aika usein suosimani ruokakuvat ovat jääneet minimiin kesän aikana, muutamia sentään olen napsinut ja julkaissutkin. Tässä muutama julkaisematta jäänyt eli parin viikon takainen pizza perjantai -kuva sekä pari otosta alkukesän ruokakokeiluistani: maitohorsmaa parsan tapaan valmistettuna pekonin ja hollandaise-kastikkeen kera sekä raparpekoniannos.8. ”Tuopissa: Stadin panimon Galaxy IPA”
Eli minäkään en säästynyt oluthipsteriydeltä.

Olutta en juo, joten oluthifistelyiden sijaan aika ajoin julkaisen monen muun tapaan kuvia viini- tai kuoharilaseista. Lempitausta näille on tietysti järvi tai meri.


9. #sushiburrito 
Todellakin raportoin kaikille käynnistäni kaupungin uudessa trendiravintolassa.

Tämä taitaakin olla ainoa kohta, johon mulla ei ole ihan mätsäävää kuvaa, kun en ole käynyt syömässä muotipaikassa. Sen sijaan kuvat ravintola-annoksista kuuluvat minunkin repertuaariin.


10. #peonies 
Pakollinen kesäklassikko, pionit omasta tai mummon puutarhasta.

Kukkakuvat maisema- ja taivaskuvien ohella ovat mun lempparikohteita niin katsella kuin julkaistakin. Pionit kuuluvat ilman muuta mun joka kesäisiin kuvauskohteisiin – ihan kuten liljatkin.

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka monella aiheella, joita minäkin olen kesäkuvissani suosinut. Esimerkkinä marja- ja sienisaaliit sekä niistä valmistetut kesäherkut, luonnonilmiöt sateineen, ukkosineen sekä aamukasteineen jne., kesävarpaat, ötökkä-kuvat ym. ym. 

Tunnustaudutko kuvasamikseksi? Tuleeko mieleen omista kuvistasi muita aiheita, joita ”kaikki” muutkin tuntuvat suosivan?

Mutta asiahan on niin, että kun tykkään julkaista omia kuviani näistä aiheista, katselen erittäin mielelläni myös muiden otoksia samoista kohteista. Olkaamme siis some-samiksia jatkossakin!


Olisi muuten hauska nähdä sinun vastaava koosteesi samiskuvista ja kuva-aiheista. 

Mukavaa tiistai-iltaa!


2 kommenttia:

  1. Olen todellakin somesamis. Lisäisin listaan vielä varpaat vedessä kesäkuvan :D
    Ihanaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Olipa hauska juttu :D Tämän voisi vaikka tehdä ;)

    Kivaa loppuviikkoa !

    VastaaPoista