sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

PääsiäistunnelmiaKylläpä on ollut ihanaa, kun on ollut tavallista pidempi vapaa, tuntuu ihan kunnon lomalta. Pääsiäinen on sujunut erittäin rentouttavissa merkeissä sisältäen yhdessäoloa läheisten kanssa sekä mukavaa lököilyä ja oleskelua.

Perjantaina saimme pitkästä aikaa koko "lapsi"katraamme vävykokelaalla vahvistettuna koolle pääsiäispäivälliselle. Sen verran kiireistä porukkaa jälkikasvu tuntuu olevan, että harvoin pääsemme nauttimaan yhdessäolosta niin, etteikö joku/jotkut puutu joukosta.
Pääsiäisateriasta on muodostunut vähän jouluateriaa vastaava perinne eli tarjolla on ruokia vuodesta toiseen toistuvan kaavan mukaisesti: parsaa, lammasta ja jotain "keltaista" jälkiruokaa. Tänä vuonna alkuruuaksi nautimme parsa-prosciutto-parmesaanikääröjä ja pääruuaksi karitsan paahtopaistia valkosipulikermaperunoiden, hunajaporkkanatikkujen ja useamman tunnin muhineen punaviinikastikkeen kera. Jälkkärinä mangojuustokakku.

Lauantaina olikin sitten varsin touhukas päivä. Kaivoimme esiin ulkokalusteiden istuinpehmusteet ja pöytätabletit ja nautimme vuoden ensimmäiset aamu(päivä)kahvit terassilla. Ruokakauppakäynnin jälkeen sain vihdoinkin laitettua multaan esikasvatukseen pari Dahlian sekä 15 Gladioluksen mukulaa, jotka ostin jo pari viikkoa sitten. En ole mukamas muilta kiireiltä ehtinyt tehdä sitä aikaisemmin. Samalla laitoin ruukkuihin pääsiäisruokia varten hankkimani yrtit eli timjami, persilja, ruohosipuli, minttu ja rosmariini päätyivät kesälaitumelle terassiruukkuihin.


Kotipuuhastelujen jälkeen lähdimme viettämään kaupunkipäivää ja suunnistimme Helsinkiin. En käynyt yhdessäkään vaate- tai kenkäkaupassa (uskomatonta, mutta totta!). Sen sijaan nautimme aurinkoisesta säästä mm. kävelemällä Espalla ja kiertelemällä kauppatorilla. Kylläpä oli mukava haahuilla stadissa "turistina", ihan liian harvoin tulee sitä tehtyä. Kiertelyn jälkeen piipahdimme kuohuvalla ja sen jälkeen kävimme syömässä. Nuorempi tyttäristäni kävi moikkaamassa meita ja vanhempi tytär poikaystävineen liittyi seuraamme. Kun joukko kasvoi vielä muutamalla "lasten" kaverilla, loppuilta vierähti kuin siivillä nuorison seurassa. Olipa virkistävää ja kivaa, kun meidän "vanhusten" seura kelpasi.


Tänään on vietetty aurinkopäivää, sillä pienen pienellä terassillamme on ollut kesäisen lämmintä. Puuhis kunnosti grillin kesäkuntoon ja illalla avaamme grillikauden. Ulkofilepihvit ovat olleet marinadissa jo jonkin aikaa ja niiden lisukkeeksi nautimme grillissä paahtuneita maissintähtiä ja kasvisnyyttejä. Kaiken kruunaa majoneesi-valkosipuli-juustoraastelisuke - perheen kesken "Mössö" - joka on taivaallisen hyvää grilliherkkujen seurana (ohje tulossa kuvien kera toiseen blogiini).

Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti