keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Loman päiväasuja


 

Tässä muutama otos loma-ajan asuista. Enimmäkseen tuli päivisin käytettyä uima-asujen lisäksi shortseja, vaikka kuvissa ne eivät juurikaan esiinny. Lämpötila vaihteli päivittäin ja jopa saman päivän aikana hellelukemista viileähköön, joten asutkin muokkautuivat sen mukaisesti.


Yksi parhaista asioista lomalla on, että kerrankin on aikaa lukea. Useita vuosia sitten innostuin lukemaan aiempaa enemmän suomalaisten naiskirjailijoiden kirjoja. En tarkoita pelkästään suosituimpien kaikkien tuntemien kirjailijattarien teoksia vaan ahmin myös vähemmän tunnettujen tekijöiden kirjoja. Tutustuminen jatkuu vieläkin ja löydän edelleen kirjaston ja kirjakauppojen hyllyiltä ihania uusia tuttavuuksia. Yhden tällaisen, minulle entuudestaan tuntemattoman kirjailijan pokkarin löysin hyllystäni ja otin sen toiseksi matkalukemiseksi, toinen lomakirjoista oli iPadille lataamani ekirja Outi Pakkasen Rakastaja. Sähköinen versio kirjasta on tosi kätevä varsinkin matkoilla, mutta edelleen vanhanaikainen kirja tai pokkari tuntuu mielestäni enemmän oikealta kirjalta.
Musta puolihame osoittautui erittäin hyväksi matkalla, se on kevyt ja ilmava, ei rypisty ja lisäksi erittäin monikäyttöinen. Farkkumekkokuvat on otettu Playa de Inglesin rannalta.

Kuvissa näkyvät sandaalit ostin viime toukokuussa Prahasta. Ensimmäisten päivien noin 10 asteen lämpötilan  jälkeen sää lämpeni lähes hellelukemiin, enkä ollut varautunut niin kesäiseen keliin. Siinä tilanteessa oli pakko ostaa sandaalit ja häikäistyneenä kristallien ja graniitin välkkeestä hankin läpykkäätkin kimalteilla. Epäilin, että puoli-ilmaiset jalkineet kestävät nippanappa kyseisen matkan, mutta toisin kävi. Käytin niitä koko kesän ajan todella paljon, sillä matalan korkkisen korokepohjan ansiosta ne ovat erittäin miellyttävät jalassa. Niinpä otin mukaan ne myös tälle lomalle.


Molemmat kirjat tuli luettua ja Pakkasen kirjasta löytynyttä parsakaalipaistoksen ohjettakin ehdin kokeilla sunnuntaina, kuvia täällä.

Luetteko te kirjoja mieluummin perinteisenä paperiversiona vai ekirjana? Kivaa keskiviikkoa!
 

8 kommenttia:

 1. Kivoja asuja. Kauniisti muuntuu tuo sun musta hameesi, kun vaihtaa yläosaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikäyttövaatteet ovat niin käteviä matkoilla.

   Poista
 2. Musta hame on mainio matkavaate , vallankin kun on rypistymätöntä kangasta. Muuntuu moneksi asusteiden ja korujen kautta . Minä luen kirjani vanhanaikaisesti :) Töissä kun tuijotan päivän ruutua , en halua lukea kirjaa koneesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konetta tulee tosiaan tuijoteltua ihan riittävästi muutenkin. Ainakin omille silmillekin tekee hyvää välillä pitää "näyttötaukoa".

   Poista
 3. Hyvät matkavaate valinnat. Kirjat luen mieluiten perinteisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni varmaan vielä on samoilla linjoilla.

   Poista
 4. Kivoja asukokonaisuuksia! Hame on muuntautunut kyllä moneen, oikein mainio matkakokonaisuus siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan oli, että illat olivat niin viileitä, että hametta ei tehnyt mieli laittaa päälle. Olisi sopinut asuksi myös illalliselle.

   Poista