tiistai 4. helmikuuta 2014

Mekottaa

Käytettäkö te mekkoja töissä tai vapaalla? Mekothan ovat todella monikäyttöisiä ja ne sopivat erinomaisesti joka lähtöön, niin arkipäivän menoihin kuin juhlaan. Lisäksi ne ovat helppoja: ei tarvitse miettiä, sopivatko ylä- ja alaosa keskenään yhteen.

Minulla on kausia, että käytän mekkoja hyvinkin usein. Viime viikkoina tosin on ollut meneillään mekoton kausi, mutta nyt on alkanut olla merkkejä mekkokauteen siirtymisestä. Niitä miettii yhtenä vaihtoehtona aamulla päivän vaatteita valitessa ja alennusmyynneissäkin huomaan selaavani mekkorekkejä. Toistaiseksi olen pitänyt pintani ja jättänyt uuden mekon hankkimatta, entisiä on ihan riittävästi.


Tämä sinisävyinen talvimekko on ihana arkikäytössä. Pehmeä neulos sisältää myös hieman elastaania, joten mekko on kuin mukava yöpaita päällä. Se ei kiristä, ei purista ja lisäksi etuosan rypytys on armelias vatsamakkaroille.Ainoa asia, mitä mietin, on mekon pituus. Se voisi nimittäin olla 4-5 cm lyhyempi ja on ihan sillä hilkulla, onko minulla "tantta-olo" tämän pituinen mekko päällä. Suunnitelin jo helman lyhentämistäkin, mutta ilmeisesti lyhentämisen lisäksi helmaa pitäisi myös vähän kaventaa, jotta uusi taite ei sojota ulospäin (joskus on toisen hameen kanssa käynyt niin). Hyviä vinkkejä lyhentämiseen/korjaamiseen otetaan vastaan, kiitos!

Römpsäkaulus on kiva, mutta jostain syystä jakku ja villatakki eivät näytä ollenkaan kivalta sen kanssa. Ne jotenkin rypistävät kauluksen kummallisen näköiseksi kasaksi kaulan alle. Niinpä lämmikkeenä käytänkin tarvittaessa pashminaa tai muuta huivia.
Mekon kuosi itsessään on niin näyttävä, että asu ei juuri koruja kaipasi. Mutta minä kun en osaa olla ilman koruja, niin valitsin melko hillityn setin. Korujen röpelöpinta ja ovaali muoto sopivat mekon kuvioon viemättä kuitenkaan huomiota liikaa.

Tämmöisellä asulla tänään, mukavaa illanjatkoa!

5 kommenttia:

 1. Mekkosi kuosi on upea. Mä käytän kausittain mekkoja. Tykkään niissä juuri tuosta helppoudesta.

  VastaaPoista
 2. Tykkään tuosta itsekin, sillä vaikka kuvioita mekossa on paisleystä kukkiin, yleisvaikutelma ei ole niin kirjava suht neutraaleista väreistä johtuen.

  VastaaPoista
 3. Vautsi, upea mekko! Minulla on menossa harvinaisen pitkä mekoton kausi, johtunee siitä, että olen ostanut niin kivoja housuja viimeaikoina. Mekot ovat kuitenkin vaatekaappini kulmakiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään edistyessä mekkojen käyttökin varmasti kasvaa.

   Poista
 4. Ihanat sukkahousut ja kengät :)
  Olet kaunis :)

  VastaaPoista