perjantai 14. helmikuuta 2014

Bad outfit day

"Mitähän sitä tänään laittaisi päälle? KAIKKI vaatteet ihan tylsiä. Ei mitään sopivaa, nuo löpsöttää, tuo kiristää. Juuri se yksi kiva paita on pesemättä ja tämä silittämättä. Nämä oli eilen ja tuota väriä ei tänään missään nimessä. Ei MITÄÄN päälle pantavaa!!!"

Välillä on sellaisia aamuja, ettei vaatekaapeista tunnu löytyvän yhtään ainoaa vaatekappaletta, joka huvittaisi pukea yllensä. Ja kun kotiverkkareissa tai römpsäfarkuissa ei voi töihin lähteä, jotain siistimpää olisi kumminkin löydettävä. Mekko olisi helppo ratkaisu, mutta sitä tai hametta ei todellakaan voi pukea, kun on bad outfit day (liian kuuma/kylmä, sataa, pakastaa, aurinko paistaa, sukkahousut rikki tai vääränväriset....)

Vaikka muutenkin usein pukeudun yksiväriseen/-sävyiseen asuun tai maltillisiin väriyhdistelmiin, ei-mitään-päällepantavaa -aamuina piirre vain korostuu. Huomaan olevani täysmustassa tai täysharmaassa asussa ja välillä jopa ilman pienintäkään värinpilkahdusta. 
Minä koen yksinkertaiseksi valinnaksi vaikeina pukeutumisaamuina suorat mustat tai harmaat housut tai tummat farkut yhdistettynä samanväriseen paitaan tai puseroon (kuvien aamuina tsemppasin vähän, enkä valinnut mustaa tai harmaata pooloa tai t-paitaa, joihin yleensä päädyn).
Kokonaisuuden pelastaa jakku, joka tekee heti olon "pukeutuneeksi". Tylsää, mutta toimii minulla.

Tähän fiilikseen kuuluu, että edes korujen valinta ei innosta, vaan laitan mahdollisimman yksinkertaiset korut - jos muistan tai ehdin. Usein nimittäin käy niin, että vaatepähkäily on vienyt niin paljon aikaa, että ryntään ulos kiireissäni ja vasta myöhemmin huomaan unohtavani niin korut kuin kellonkin kotiin.

Joskus (=usein) "vapaallakin" esim. viikonloppuisin on päiviä, ettei vaatteet tai niiden valinta kiinnosta yhtään. Jos ohjelmassa on kotilököiluä, jolloin korkeintaan kaupassa käyntiä varten pitäisi jotain vetäistä ylleen, mitä valitsen? Kuluneet, pehmeät ja siksi niin ylimukavat farkut, t-paidan ja college- tai fleecetakin.

Onneksi useimmiten on asun suhteen hyvä päivä. Mikä asu tai vaate pelastaa sinut bad outfit day'nä?

Hyvää ystävänpäivän iltaa ja leppoisaa viikonloppua!6 kommenttia:

 1. Teen paljon etätöitä, joten varsinaisia toimistopäiviä edeltävänä iltana katson jo vaatteet valmiiksi, niin aamu sujuu jouhevammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan järjestelmällistä. Olen vain niin fiilispukeutuja, että usein ei sitten aamulla huvitakaan laittaa niitä edellisiltana valittuja vaatteita, yritän kuitenkin itsekin mennä tuohon suuntaan.

   Poista
 2. Tummansiniset farkut, siisti pusero ja jakku. Pusero ja jakku jossain neutraalissa värissä. Vakkarikorut ylle ja tukka vielä mielellään nutturalle niin on varmasti siisti mutta tylsä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mulla olisi pitkä tukka, laittaisin varmasti minäkin sen nutturalle tai ponnarille.

   Poista
 3. Toi sun musta paitasi on niin WOW.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, lattea mutta helpon varma valinta.

   Poista