maanantai 28. toukokuuta 2018

Viikon huiput - viikonloppu maallaVietimme viikonlopun maalla jo toista kertaa toukokuun aikana. Tällä kertaa kuten pari viikkoa sitten pystyimme lähtemään sinne jo keskiviikkona. Pidennetyn viikonlopun ja huippuhienojen säiden ansiosta molemmat käynnit tuntuivat aivan minilomilta. Tänä vuonna varsinainen lomani on hyvin pirstaleinen, joten nautin täysin siemauksin pitkien viikonloppujen joka hetkestä. Sisällä en malttanut juurikaan viettää aikaa ja pidin tarkoituksella lomaa myös some-maailmasta. Muutaman kerran vierailin blogeissa, mutta omat päivitykset saivat jäädä. Instan kuvavirtaa kyllä selailin ja lisäilin omiakin kuvia, mutta muuten pieni irtiotto someilusta teki hyvää.

Viime vuosina käynnit maalla ovat olleet niin työn täyteisiä, että olemme kutsuneet paikkaa työleiriksi. Tänä keväänä olen opetellut ottamaan asiat vähän rennommin ja keveämmällä otteella. Touhusin hommien parissa, mutta maltoin aiempaa useammin istahtaa pihakeinuun nauttimaan kesäisestä säästä ja lintujen laulusta tai järvimaiseman häikäisevästä sinestä. 


Talviturkin heitin jo edellisellä käynnillä, jolloin parin ensimmäisen päivän aikana vesi oli vain 7 asteista. Huh, tuntui tosi kylmältä! Parissa päivässä se nousi neljääntoista ja tällä käynnillä mittari näytti jo reilut 19 astetta. Kelpasi käydä uimassa ilman saunomista.Luonnon herääminen on meidän maalla jonkin verran myöhäisemmässä kuin täällä Etelä-Suomessa. Oli hauska todeta, miten huimaa vauhtia kevät oli kuitenkin edennyt parin viikon poissaolomme aikana. 

Päätalolta mökille johtava tie samoin kuin naapurin koivikko näyttivät uskomattoman kauniilta ja suorastaan loistivat heleän vihreää sävyä.Toukokuun puolessa välissä siellä skillat ja käenrieskat loistivat kauneimmillaan, tänä viikonloppuna kukoistivat omenapuut, syreenipensaat, rentukat, mäkitervakot ja kielot. Huumaavan tuoksuisia kieloja ja syreeneitä toin kodinkin kaunistukseksi.Pihan antimia hyödynsin myös herkutteluun: kevään ensimmäinen raparperipiirakka maistuu aina äärettömän hyvälle ja nuoret nokkoset päätyivät piirakkaan fetajuuston seuraksi. 
Maaseudun rauhan jälkeen jaksaa puurtaa arkirutiinien parissa.

Hyvää alkanutta viikkoa! 
4 kommenttia:

 1. Voi mitä kukkaloistoa teillä siellä maalla onkaan. Hienoa, että maltoit myös nauttia siitä.

  Aurinkoista viikkoa !

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunista siellä on. Tulee oma mökkitie tuosta tiestä mieleen.
  Aurinkoista viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat, maisemat, herkut ja luonto on nyt aivan merkillisen kaunis.

  Kivaa viikon jatkoa Belladonna <3

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia ja kukintaa!
  Kyllä nyt saa ihastella luontoa.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista