lauantai 26. syyskuuta 2015

Liivin viemää



Kaiken kiireen keskellä sain kuin sainkin tällä viikolla aikaiseksi toisenkin asukuvasetin. Eilinen  mustavalkoinen asu oli jälleen helppo ja yksinkertainen, mutta kuitenkin toimiva kokonaisuus, joka tuntui mukavalta päällä. Liivi on mielestäni kiva jakun tai neuletakin korvike silloin, kun kaipaa asuun jonkin pienen täydennyksen.



Viikko sitten kellarin tavarapaljoutta selvitellessä käteen sattui laatikko, josta löytyi mm. kolme isoäitini minulle neulomaa liiviä. Käytin niitä kovasti teini-ikäisenä ja joku oli luokkakuvassakin päällä. Niiden myötä muistiin palautui monta muutakin liivisuosikkia vuosien takaa. Neulottujen liivien lisäksi lemppareita olivat mm.  mustat nahkaiset ja ruskeat mokkaiset liivit, joista tykkäsin tosi paljon. Kaiholla muistelen myös beigeä, lähes nilkkoihin ulottuvaa ohutta neuleliiviä, jonka sain äidiltäni. Käyttäisin sitä nytkin, jos en olisi laittanut kierrätykseen jossain vaiheessa. Parikymppisenä tuunasin parista jakusta liivit poistamalla niistä hihat. Eli voinkin sanoa, että neuletakkien ja jakkujen lisäksi liivi on ollut osa pukeutumistani ”aina”.






Jo viime talvena kaipailin tämän pitkähkön liivin lisäksi lyhyempää, juuri ja juuri pepun peittävää mustaa neuleliiviä. Mulla on ollut pariinkin otteeseen sellainen käytössä vuosien mittaan, ja nyt se tuntuisi jälleen ajankohtaiselta. En ole vielä kuitenkaan yrittänyt etsiä liiviä kaupoista tai netistä. Mistähän sellaisen löytäisi, onko kukaan sattunut näkemään sellaisia myynnissä jossain?

 Viihtyisää viikonloppua!


8 kommenttia:

  1. Jännä miten sitä voikin löytyä kaikkea sieltä kellarin kätköistä ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvältää näyttää tuo pitkä liivi. Neuleliivin taisin nähdä Elloksella.
    Mukavaa lauantai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä käydä tsekkaamassa, kiitti vinkistä!

      Poista
  3. Hyvältä näyttää :) liivit ovat todella kivoja käyttää ja varsinkin talvella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Harmillisesti ne eivät vain aina riitä esim. ilmastoinnin vuoksi, mutta silloin voi käyttää vaikkapa shaalia lisänä.

      Poista
  4. Liivit ovat kivoja, superhyvä kokonaisuus<3 Tuosta sainkin kivan asuidean kun itseltä löytyy samantapainen liivi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vain kaappia penkomaan. Kiva kuulla, että omista asuista syntyy muille ideoita.

      Poista