sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Viikon 39 huiput

Viikko on ollut jälleen työn täyteinen ja kaikki mahdollinen aika on mennyt muuttoa valmistellessa niin vanhassa kodissa kuin uudessakin.

Olen varsinainen hamsteri ja tavaraa on kertynyt vuosien aikana kaappeihin ja varastoihin ihan hirvittävän paljon. Aikoinaan kävin säännöllisesti kirpparilla myymässä tarpeettomaksi jääneitä kamoja, mutta sitä en ole tehnyt muutamaan vuoteen. Niinpä välillä meinaa iskeä epätoivo, kun miettii, kuinka paljon tavaraa pitäisi ehtiä käydä läpi ja karsia ennen muuttoa.
On tuolla "pakollisella" kaappien läpikäymisellä hyviäkin puolia. Sen lisäksi että ylimääräisestä tavarasta pääsee nyt eroon, kaappien uumenista tekee hyviä löytöjä. Eilisessä postauksessa kerroin isoäidin neulomista villaliiveistä, jotka tupsahtivat eteen yhdestä kellarin laatikosta. Tänään tein löytöjä parista yläkaapista, joissa olen säilyttänyt harvoin käyttämiäni vaatteita. Ensin löytyi ihana tummanharmaa karvaliivi, jonka olemassa olon oli totaalisesti unohtanut. Sen otan heti käyttöön, kun ilmat hieman vielä viilenevät.
Toinen löytö oli kiva neulesetti, johon kuuluu valkoinen hame ja poncho. Tuuletuksen ja silityksen jälkeen sitä on taas kiva käyttää pitkän ajan jälkeen.Keittiön suhteen päätimme, että teemme remontin. Liesi, vesipiste ja jääkaappi jäävät entisille paikoilleen, mutta kaapistot, pöytätasot, tiskialtaat ja liesituuletin menevät vaihtoon. Kaapeiksi halusin  pelkistetyt valkoiset kaapit mattarosterivetimin. Olen todennut, että simppeli vaihtoehto on toimivin, sillä siihen en kyllästy parin vuoden käytön jälkeen. Pöytätasoiksi valitsimme tummanharmaan kivikuvioisen laminaatin. Mulla ei olekaan ennen ollut laminaattitasoa, mutta olen kuullut siitä paljon hyvää. Onko teillä kokemuksia? Tässä keittiösuunnittelijan hahmotelma kaapeista ja tasosta ilman vesi- tai valopisteitä tai välitasolaattoja.Asunto oli suht siistissä kunnossa, mutta silti halusin pestä sen läpikotaisin. En oikeasti ole mikään siivousfriikki, päin vastoin, keksisin miljoona asiaa, joita tekisin paljon mieluummin. On kuitenkin kiva saada koti "omaan kuntoon". Keittiön purkaminen ei kuulemma kauheasti pölise, joten päätin hoitaa kaappien, kylppärin, saunan jne. siivouksen pois päiväjärjestyksetä heti. Ja koska siivous ei kuulu mielipuhiini, yritän hyödyntää kaikki mahdolliset keinot sen helpottamiseksi. Viikon mittaan on useampaankin kertaan tullut mieleen, että myöntäisin ilomielin Nobelin siivouspalkinnon niille heeboille, jotka ovat keksineet taikasienen ja mikrokuituliinan. Puhdasta tulee helposti ilman voimakkaita pesuaineita!!Olemme sentään ehtineet vähän relatakin kaiken muun tohinan keskellä. Vietimme viikonlopun tulevassa kodissa, ja päätimme, että perjantaina syömme jotain arkiruuasta poikkeavaa herkkua, mutta puolittain retkifiiliksellä. Tulevan keittiörempan vuoksi olen vienyt asuntoon vain pienen määrän astioita: pari lautasta, muutaman lasin ja mukin jne. Niinpä perjantain menu määräytyi ehdoilla, että ruuan täytyi valmistua ahkeroinnin jälkeen helposti ja vähin astioin. Alkuruuan muikunmätileivät eivät juuri valmistusastioita kaivanneet. Unohdin ottaa mukaan kippoja smetanalle ja mädille, joten ne olivat tarjolla kaupan pakkauksissa. Enkä muistanut pieniä lautasiakaan, joten otin kertikset käyttöön. Eipä haitannut makua tai vienyt tunnelmaa!
Pääruuaksi tein kermaisen riistakäristyksen, joka oli nopea valmistaa eikä vaatinut valmistusvaiheessa kuin pari kattilaa. Täytyy myöntää, että onnistuimme kokonaisuudessa aika hyvin ja kannustaa kokeilemaan toistekin vastaavaa. Vähällä vaivalla älyttömän hyvää viikonlopun herkuttelua.


Mukavia syyskuun viimeisiä päiviä!

8 kommenttia:

 1. Meillä on keittiössä laminaattitasot ja olen niihin enemmän kuin tyytyväinen. Helppo pitää puhtaina ja materiaali on mielestäni tosi hyvin käyttöä kestävä.
  Meillä tasot näyttävät niin puulta, että moni on mennytkin lankaan :)
  Ihana tuo poncho <3
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että laminaatti on toimiva pöytätasona.

   Poista
 2. Ajankohtainen neulesetti ja sopivasti hapsujakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui löytymään juuri hyvään aikaan, nyt setin voi ottaa taas käyttöön.

   Poista
 3. Oi että uusi ihana koti! Laminaattitasot ovat varmasti huomattavasti kätevämmät kuin meidän puutasot, voi sitä puun suojelemista ja silti on taso pitänyt jo kertaalleen vaihtaa, kun puu menee paikka paikoin kosteudesta tummaksi.

  Ihanaa viikkoa Belladonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös ollut joskus puutaso, eikä se ollut ollenkaan mun juttu. Meillä pysyi suht hyvänä, kun jaksoi tarpeeksi usein öljytä. Laminaatti vaikuttaa huomattavasti helppohoitoisemmalta.

   Poista
 4. Kivoja löytöjä ja varmaan kiva sisustella ja suunnitella uutta kotia! Tuo poolokauluksellinen poncho on tosi ihanan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan sitä tilannetta, että pääsee täysillä panostamaan uuteen kotiin. Nyt jo päästy vähän alkuun, mutta varsinainen työsarka on vielä pitkään vanhan kodin puolella.

   Poista