sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Viikon 27 huiput

Viikkoon on  mahtunut niin maalla oleskelua, päiväreissu Tallinnaan kuin helleviikonlopun viettoa kotona.

Kylläpä viikonlopun helle on tuntunut ihanalta! Olemme tehneet pitkiä pyöräilyretkiä ja nauttineet keskikesän kauneudesta. Ja hellemekot! Olipa kiva kaivaa nekin käyttöön pitkästä aikaa. Viime kesän suosikkimekkoni tuntui edelleen erittäin miellyttävältä helleasulta. Toivottavasti sille on enemmänkin käyttöä myös tänä kesänä.


Torstaina käväisimme Tallinnassa ja tuolloin lämpötila oli jo reippaasti yli parinkymmenen. Hellelukemiin ei elohopea kivunnut, mutta hyvä niin: ei ollut liian kuuma kilometrien pituiseen kävelyyn, mutta kuitenkin mukavan lämmintä. Muutaman maissa vietetyn tunnin aikana kiertelimme ja tutustuimme pääasiassa Kalamajan-alueeseen, jota emme tunteneet entuudestaan. Tallinna-päivästämme lisää myöhemmin.


Alennusmyynneissä en ole vielä juurikaan kierrellyt ja jopa Tallinnassa jätin ensimmäistä kertaa vaatekaupat väliin. Tarttui sieltäkin kuitenkin jotain mukaan, nimittäin vaalea mokkatakki. Takin hyvin yksinkertainen malli sekä huppu tuntuivat kivan erilaiselta ja uudelta vaihtoehdolta takkivalikoimaani, joten en voinut vastustaa sitä. Takki sopii hyvin käytettäväksi kesän viileinä päivinä.


Yksi kesän iloista on aamiaisen ja aterioiden nauttiminen ulkona. Vaikka musta onkin kamalan kiva syödä  taivasalla, olen kieltämättä aika kranttu: ei saa olla liian kylmää tai tuulista, toisaalta eipä auringon paahteessakaan ruoka maistu. Siksi olenkin erityisen iloinen, kun sain maalla järjesteltyä kuistin uuteen uskoon ja olemme viileistä säistä huolimatta voineet ruokailla siellä, melkein ulkona. Tavallinen keittokin maistui lähes gourmeelta, kun sen nautti ukkoskuuron hämärtämällä verannalla kynttilän valossa.


Hellepäivien tuomia etuja on kuitenkin se, että olemme voineet syödä ihan oikeasti ulkona. Perjantaina ja tänään nautimme kotiterassilla ruokailusta, eilen teimme ex-tempore -käynnin Tapiolan Chico'sin terassille.


Olipa sää mikä tahansa, on yksi, josta en hevin luovu - villasukat! Möksäsaunomisen yhteydessä on viileässä vedessä uinnin jälkeen mukava vilvoitella, kun jalkaan vetäisee "saunomisvillasukat". Ja eilenkin hellepäivän jälkeen oli niin nautinnollista, kun verkkareiden seuraksi jalkaan laittoi villasukat! Eivätkä olleet yhtään liian kuumat.


Viikon alku vietetään kotiloissa, ja sitten taas lähdemme jatkamaan loman viettoa ensin maalle ja sitten jonnekin päin Suomea.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. On ollut vauhdikas ja ihana viikko, yhtä ihana tulevaa viikkoa Belladonna <3

  VastaaPoista
 2. On kyllä kivan näköinen tuo sinun uusi takki. Sopii tosi kivasti ihan farkkujenkin kanssa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkkujen kanssa en ole vielä testannut, enkä oikeastaan vielä "oikessa elämässä" ollenkaan, mutta varmasti kiva farkkujen kanssa. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Toivotaan hellemekkokelejä lisää! Ulkona ruokailu on yksi kesän hyviä puolia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä vielä tule, ja pääsemme nauttimaan ulkoruokailusta useamminkin.

   Poista
 4. Sama, mulla on myös villasukat jalassa kesät talvet. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihanat, ja olenkin hehkuttanut niitä täällä blogissa moneen otteeseen.

   Poista
 5. Itse vielä mietin, että pysyisköhän koko loman Suomessa, vai käviskö Tallinnassa ;)

  VastaaPoista
 6. Oi pääsispä jo lomalle! Kiva viikko teillä ollut ja kyllä vaan kesään kuuluu ulkona syöminen ihan ehdottomasti. Ja ne hellemekot!

  VastaaPoista